Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Nusprendžiau atidaryti šią temą, nes alergiškų vaikučių mitybos ypatumai yra labai ir labai plati tema. O receptų tema lai lieka tik receptams wink.gif.

Aukim ir stiprėkim kartu wub.gif .
Atsakyti
Sveikos mamytes!
Senokai cia nebuvau.
Norejau paklaust jusu, gal zinot ar yra kokiu alergiskems vaikuciams vitaminu?
Jau zinokit nebezinau ka su savo panele daryt cry.gif Visiskai nieko nevalgo, o dar tuos dietos doh.gif
Ir taip smulkaus sudejimo, o dar nieko nevalgo, tai visai kudenka pasidare sad.gif Jau zinokite ir nebezinau ka daryti, gal kuri nors zinot ar yra kokiu vitaminu, nors tikriause kad nelabai rolleyes.gif
Atsakyti
Mes tai geriam po šaukštuką žuvų taukų ir daugiau nieko. Bet jei reikėtų, tai manau paieškočiau kokių paprasčiauaių rusiškų vitaminų vaikams baltomis tabletėmis ir jas trinčiau į miltukus.

O tu žuvų taukų duodi? Mes tai ilgai dvejojom, bijojom alerginės reakcijos, bet kai pradėjom duoti, tai odelės būklė netgi pagerėjo ir ,jei išberia, greičiau nugija smile.gif . Gal tai ir sutapimas, bet juk žuvų taukuose daug A ir E vitaminų, kurie reikalingi odai.
Atsakyti
Melsva smile.gif , aš tai pradžioj daviau
Peptidi tutteli mišinuką ryte ir vakare, taip, kaip buvo pratęs žįsti. O ir dabar dar vis duodu ryte 230ml ir košes balinu su 100ml. Dar gauna maždaug 150ml (tiek telpa puodelyje) kefyro ir pusę (kartais ketvirtį) lietuviško kalcio tabletės (250mg kalcio).
Atsakyti
Cole, o kokio amziaus tavo vaikelis buvo kai nujunkei?
Ar pries nujunkyma to misinelio irgi davei? Kur jo galima nusipirkt (nepykit kad as tundra, bet visa laika tik mano pienu maitinomes.. nu ir kitu maistu dabar blush2.gif, tai nieko apie misinelius nenutuokiu )
Nes visi sako, kad priesalerginiai misinukai kartus..
Ir dar - ar nuo kefyro neberia? Koki duodi (riebumas, firma)? Po kiek pradejai duot?


P.S. Labai gerai kad vel sita tema pradejote, nes labai jau reikia jusu patarimu.. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamulios!
Senai nebuvom siame skyrelyje blush2.gif
Del vitaminu musu vaikuciams tai as klausiau alergologes. Ji mums patare susilaikyti, kadangi dazniausiai buna vaikams multivitaminai, ir jeigu sualergizuos, tai bus neaisku nuo kokio konkios vitaminu grupes beria konkreciai. Taip kad geriau nerizikuoti smile.gif
Atsakyti
Mano alergologė irgi patarė pirmiausia žuvų taukus duoti (o ką daryti, jei juos pamačius mergička lekia toliau negu mato? sad.gif blink.gif ), o nuo multivitaminų susilaikyti. Nors sakė, kad yra tokie rusiški vitaminai "Junga" iš natūralių daržovių. Po to laiko, aš kiek jų ieškojau neradau, tai gal jau ir nebėra. Bet va juos lyg ir galima duoti, tai jei kuri užtiksite, šaukite, rėkite ir man biggrin.gif Gydytoja sakė, kad tų vitaminų viršelyje visokios daržovės nupaišytos : burokėliai ir t.t.

QUOTE
Ir dar - ar nuo kefyro neberia? Koki duodi (riebumas, firma)? Po kiek pradejai duot?


Mano mergytės nuo kefyro neberia, dažniausiai duodu kefyrą su spanguolėmis ir vit. C. Bet šiaip dar geria ir kitokius : kefyrą "Lengvai", ar dar kokį kitą, žiūriu, kad riebumas neviršytų 2,5%. Tik kad išgeria ji to kefyro kaip žvirblis porą lašiukų. sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuka: 26 sausio 2005 - 11:09
Aciu mamytes!
Zuvies tauku ir as kol kas ne duodu, nes dydytoja sake kad ir gali buti ne maza reakcija, bet tur but reikia mums pabandyt, o gal ir tiks.
Tuos vitaminus "Junga" zinok visai nesenai kazkur esu macuis, bet dabar nebepamenu kur? jei kartais vel uztaikisiu, tai butinai pranesiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kicule: 26 sausio 2005 - 11:12
Melsva, kai nujunkiau buvo kažkur metai ir mėnuo. Pienukas tiesiog pats baigėsi, o susigražint labai ir nesistengiau ax.gif . Pradėjau, tiesa, aš nuo sojos mišinuko, tik po kokių poros mėnesių perėjom prie Tutteli Peptidi. Bent jau Arvydas pastarąjį mišinuką gėrė daug mieliau nei sojos - matyt skanesnis rolleyes.gif . Pati ragavau - man jis visai nekartus smile.gif .
Pradėjom nuo to, kad rytinį žindymą pakeičiau į mišinuką, o kai pienukas visai baigėsi, tai ir vakarinį. Taip ir perėjom prie mišinuko visai neskausmingai, be ašarų. Matyt pataikiau laiką smile.gif . O soją pakeitėm, nes buvo likę ant kojyčių dvi nedidelės rusenančios dėmelės, kurios niekaip negijo. Nusprendėm, kad kalta soja, matyt taip ir buvo.
Peptidi Tutteli yra "Rimi" prekybos centruose ir Eurovaistinėse.
Nuo kefyro nederia. Duodu "Dvaro" kefyrą. Pradėjau duoti nuo 50ml, po keleto savaičių 100ml, dabar jau 150ml.
Atsakyti
Aciu Cole, jau man truputi aiskiau 4u.gif
Matai maniske pienuka tik naktimis geria (retkarciais dar ryte arba vakare, bet paprastai tik tuomet, jeigu dantys dygsta ar negaluoja), diena valgo koses, darzovienes, geria sultis arba vandenuka.. Tai man ir galvosukis: jeigu nutrauksiu naktinius pavalgymus, tai kada ta misineli duoti? Keisti kazkuri maitinima?
Atsakyti
O aš turiu klausimą truputuką ne į temą... blush-anim-cl.gif
Turbūt dauguma Jūsų esat dirbančios, ir norėjau paklausti, kur būna vaikas,kai Jūs išeinate į darbą? Šiuo metu maniškė būna su aukle, bet aš vis dažniau pagalvoju, kokia finansinė našta nusimestų, jei eitų į daržą, aš ir šiaip visom keturiom už daržą esu. Bet kaip ten su mityba? Kai primaitins kokiom pieniškom sriubom, ten juk niekas nesicackina... sad.gif Tai negi mūsų vaikams į darželį kelias uždraustas? Na žinau kad yra alergiškiems vaikams specialūs darželiai, bet kiek žinau Kaune yra vienas ir žiauriai man nepakeliui į darbą ir nuo namų toli.... sad.gif
Gal turit ką patart?
Atsakyti
Katuka, Kaune yra alergisku vaiku darzelis, bet ten vaikucius priima tik nuo 3 metu (na gal ir kelaiis menesiais anksciau) Ten yra spec mityba, antialergine patalyne. Saviski esu ten uzrasius bet tik nuo rudens, nes dabar dar jis permazas. Ten yra dvi grupes tu alergiuku, vaikai jose nuo 3 iki 6 metuku. Tas man labai patinka, nes vaikai gali bendraut ir su jaunesniais ir su vyresniais.
Darzelis vadinasi "Klevelis" randasi Griunvaldo g. Salia busimo Kauno Akropolio.
Atsakyti