Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas ir mityba

4 men atsirado berimas pakinklyje, gydem hormonais. Veliau du kartus persalimo fone po stiprios slogos obstrukcinis bronchitas, praejo be kortikosteroidu tik su salbutamoliu. Tada pasidarem tyrimus. Odos meginiai aplinkai - nespecifines reakcijos, kraujo tyr maisto alergenams - kvieciai 3+, ryziai 2+. Tada du menesius gere ketotifena, alergenu racione neliko. Po to dar karta sirgo, bet obstrukcija nesikartojo. Dabar yra tik viena matoma beda - alergija sauskelnems. Hormonai (Linola HN, Fucidin H, Fucicort) kiek sumazina, bet neisnyksta nors ka. Oda islieka labai sausa. Drekinam kaip mokam smile.gif

Dabar sunui metai. Dar maitinu pati, bet tik naktimis. Neviltis del maisto. Nera ragaves kiausinio, karves pieno... Valgo tik bebi koses, kitu sudetis netinka, ir tas tik dvieju rusiu - grikiu ir avizu. Taip pat darzoves (vengiant spinatu ir spalvotu). Ant kitu kosiu, pvz. ryziu buna parasyta be gliuteno, gal jas galima butu bandyt? ar galima pamazu duot ir ta, kam jis alergiskas? Ir jei ne, tai kada bus galima... rolleyes.gif ? Gal ka galit patart del sauskelniu (kiek imanoma buna be ju)?
Atsakyti
Dėl sauskelnių- pabandykite atitaikyti, gal kurios nors firmos sauskelnės tiks, o jei tai išbandėt, belieka apsišarvuoti kantrybe. Siūlyčiau bandyti kremus su cinku.Jis ir dezinfekuoja. Labai gerai suminkština, sudaro apsauginę plėvelę kakavos ar alyvų sviestas (be kvapų, dažiklių).Angliškai vadinasi Olive butter(arba Cacao butter), mačiau Skonio ir Kvapo aromatų parduotuvėje(anksčiau PRAXIS). Tepti reikia kiekvieną kartą keičiant sauskelnes. Gal ten reikia dezinfekuojančio tepalo, pasitarkite su gydančiu gydytoju.O hormoninių tepalų geriau vengti.
Dėl maisto, siulau nepulti į paniką.Jis pakankamai nemažai gali valgyti ir vitaminų bei maistingų medžiagų neturėtų trukti. Ryžių galite atsargiai pabandyti, o su kviečiais ir jų produktais(balta duona, sausainiais, blyneliais) siūlyčiau dar palaukt. Kad negavo kiaušinių- ne bėda, o geresnio pieno negu mamos nėra.
Neskubėkite bandyti dažniausiai alergizuojančių produktų.
Atsakyti