Įkraunama...
Įkraunama...

Seno namo rekonstrukcija-ar naujas

Reik žiūrėti ar reikės išlaikyti A klase ar ne namo.
Jei reikės tai projekto kaina ir bus 3000eur. Patys jūs nelabai ten ka pavaikščiosite. Viskas derinama per infostatyba. O projekto kaina didelė, dėl didelio kiekio projekto dalių, kuri kiekviena kainuoja..


Jei nereikės išlaikyti A klasės, tai projekto kaina mažesnė turėtų būti. Mama architektė, tai lyg iki 1500eur. kainuoja rekonstrukcija.

Ar reikia ar nereikia A klasės išlaikyti tai taip keistai istatyme parašyta.

Modernizuojami pastatai (jų dalys), kai modernizavimo, kuriuo atkuriamos ar pagerinamos pastato atitvarų ir (ar) jo inžinerinių sistemų fizinės ir energinės savybės, kaina viršija daugiau kaip 25 procentus pastato vertės, neįskaitant žemės sklypo, ant kurio stovi pastatas, vertės, turi atitikti tokius minimalius energinio naudingumo reikalavimus:
22.2. pastatai, kuriems leidimas modernizuoti pastatą (jo dalį) ar rašytinis įgalioto valstybės tarnautojo pritarimas statinio projektui išduotas [3.1] po 2014 m. sausio 1 d., kai statybą leidžiantys dokumentai neprivalomi, – statybos darbai pradėti po 2014 m. sausio 1 d., energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip C;


Bet kokiu atveju geriausiai su dokumentais nueiti pas architekta ir papasakoti ko norite. Galės tiksliau kaina nurodyti. Juolab, kad skirtingose savivaldybėse skirtingos kainos.


Atsakyti

Sveiki,

 

Gal kas neseniai su tuo susidūrėt? Noriu rekonstruoti plytinį sodo namelį, t.y. pakelti antrą aukštą. Kiek galėtų + - kainuoti projektas? Namas iki 80 kv/m būtų.

Atsakyti
QUOTE(Banti @ 2017 09 18, 14:14)
<p>Sveiki,</p>
<p> </p>
<p>Gal kas neseniai su tuo susidūrėt? Noriu rekonstruoti plytinį sodo namelį, t.y. pakelti antrą aukštą. Kiek galėtų + - kainuoti projektas? Namas iki 80 kv/m būtų.</p>


SODO NAMAMS iki 80 kv. leidimo rekonstrukcijai nereikia.

Bet jei norite leidimo ir projekto manau apie 1000 eur.

Jei rekonstruosite i gyvenamaji nama, cia jau su architektu reik kalbet, kokia klase pritaikyt, kiek projekto daliu reikes ir pan.
Atsakyti