Įkraunama...
Įkraunama...

Ką vakar-šiandien gamino taupančios?III dalis

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 07 07, 21:14)
aciu 4u.gif as tai bulves majoneze marinuoju thumbup.gif

Mums su majonezu per riebios..O kaip as kepu,iskepa sausos,tik apacia riebesne,su grazia rusva-geltona plutele,minkstimas toks kaip keptos lauze.. thumbup.gif Eina sau..Prisivalgiau,o net lauke neiseina pasivaiksciot,lija visa laika doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smaika: 07 liepos 2007 - 19:45
QUOTE(Smaika @ 2007 07 07, 20:29)
Tikrai,cia kaltas tik kefyras.As blynu su kefyru niekada nekepu,nes man gaunasi per riebus.. tongue.gif O gal nemoku kepti?Mes nemegstam riebiu blynu,o mamai mano blynai per sausi tongue.gif Zodziu,skonio reikalas biggrin.gif


Gyveni ir mokaisi, žmogus biggrin.gif Labai retai, gal kartą per metus blynus kepu, užtat ir niuansų nežinau unsure.gif Kaip tik maniau, kad tiks kefyras, galvojau į tikrus čeburėkus kefyras įeina (tešlai), tai ir čia tiks g.gif Kitą kart pamėginsiu kitaip, ačiū 4u.gif
QUOTE(SilRa @ 2007 07 07, 20:32)
, 4. dešrelių-šoninės suktinukai...

ax.gif O kaip čia, ar su žalia šonine?
O aš šoninę nebent tik išverdu, labai retai perku. Pas draugę ragavau: supjausto pamuša, paniruoja ir kepa kaip karbonadus unsure.gif o paskui apipila dar svogūnų grietinės padažu unsure.gif Visai skanu, bet riebu be proto doh.gif Mes liesiau pripratę ..
Atsakyti
QUOTE(Šiurpė @ 2007 07 07, 20:50)
ax.gif O kaip čia, ar su žalia šonine?

žalią šoninę supjaustai labai labai labai plonai, paprieskoniauji, tada apsuki dešreles (pieniškas), susmeigi smeigtuku. Tada pamirkai kiaušinyje, pavolioji džiūvėsėliuose ir kepi pavartydama. galima naudoti ir rūkytą šoninę mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ir aš pasidalinsiu gana taupiu ir lenvai pagaminamo bei sotaus patiekalo receptu.

BAKARDI BLYNAI:

Reikia:
apvalių vaflių pokelio (~50 cm skersmuo);
Kėdainių konservų fabriko grybų įdaro koldūnams (arba gaminamės pačios, kad taupiau būtų mirksiukas.gif );
tirštos miltinių blynų tešlos.

Gaminimas:

Viena vaflio pusę ištepame įdaru su grybais, tepame plonai, kitą pusę užverčiame ant viršaus, ranka suspaudžiame, tik neperspaudžiame. Tada apvalų lakštą padaliname į 4 dalis. Imame po vieną gabalėlį kišame į tirštą miltinių blynų tešlą, apvoliojame abi puses ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kol apskrunda iš abiejų šonų, o tai trunka apie 3-4 min. Ir viskas - patiekalas paruoštas thumbup.gif Valgome su kuo patinka mirksiukas.gif

P.S. Įdarą dedame pagal savo galimybes ir skonį. Tai gali būti: varškė, džemas ir visa kita biggrin.gif

SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bakardi: 07 liepos 2007 - 20:58
[quote=SilRa,2007 07 07, 20:32]
iš šoninės tai pas mus toks "vyriškas" maistas gaunasi (riebus pakankamai), kai perki, rinkis kuo liesesnę, vis tiek riebalų bus nemažai ax.gif : 1.orkaitėje kepta pamarinuota šoninė, 2.belzebubai (šoninė įkepta į tešlą), 3. šoninė kepta su kiaušiniais, 4. dešrelių-šoninės suktinukai... kas dar? g.gif nu nepamenu ką čia dar... g.gif jei prisiminsiu - parašysiu mirksiukas.gif

bet ir saunus tavo patiekalai thumbup.gif jei gali parasyk 2.belzebubai (šoninė įkepta į tešlą), 3. šoninė kepta su kiaušiniais, 4. dešrelių-šoninės suktinukai... receptukus ax.gif
Atsakyti
nu jo, soros panasios ikuskusa, bet kuskusas man skaniau, israiskingesnio skonio.

lalailavln, kas man neskanu, tau gali ir patikt. pabandyk.

siandien darysiu makaronus su farsu ir suriu, pagal siuose receptuose paplitusi recepta.
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 07 07, 20:14)
aciu 4u.gif as tai bulves majoneze marinuoju thumbup.gif

O kaip čia marinuojama? g.gif Niekada nesu ragavus nė girdėjusi blush2.gif
Vakar viriau frikadelių sriubą (kopūstas, morkos, bulvės, svogūniukai, tik naminų faršą maišiau su sojų faršu - vyrui nepatiko, o man tai super thumbup.gif . Šiandien silkutė su bulvėm ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2007 07 07, 21:02)
žalią šoninę supjaustai labai labai labai plonai, paprieskoniauji, tada apsuki dešreles (pieniškas), susmeigi smeigtuku. Tada pamirkai kiaušinyje, pavolioji džiūvėsėliuose ir kepi pavartydama. galima naudoti ir rūkytą šoninę mirksiukas.gif

aciuks.gif Reiks pabandyt, MB turėtų patikti g.gif

Šiandien pritroškinau didelį puodą faršu įdarytų bulvių. Keliom dienom užteks rolleyes.gif Taip kažko švelnaus ir naminio užsimaniau, oras toks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šiurpė: 08 liepos 2007 - 13:41
QUOTE(Morepink @ 2007 07 08, 14:14)
O kaip čia marinuojama? g.gif Niekada nesu ragavus nė girdėjusi blush2.gif
Vakar viriau frikadelių sriubą (kopūstas, morkos, bulvės, svogūniukai, tik naminų faršą maišiau su sojų faršu - vyrui nepatiko, o man tai super thumbup.gif . Šiandien silkutė su bulvėm ax.gif



bulves supjaustau ketvirciais,apibarstau prieskoniais ir dedu kelis saukstus majonezo ant ju ir palaikau keleta h.jos gaunasi traskios ir laaabai skanio mums thumbup.gif

hobo,kazkaip jau nenoriu eksperimentuot ax.gif
Atsakyti
Labai neuzsigaukit, bet perskaicius Jusu postus, man kazkaip nelabai atitinka temos pavadinimas g.gif man labiau persasi mintis, kad cia renkasi (ne visos) visiskai nemokancios taupyti ir megstancios sociai ir riebiai prikirsti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2007 07 08, 17:00)
Labai neuzsigaukit, bet perskaicius Jusu postus, man kazkaip nelabai atitinka temos pavadinimas g.gif man labiau persasi mintis, kad cia renkasi (ne visos)  visiskai nemokancios taupyti ir megstancios sociai ir riebiai prikirsti mirksiukas.gif



O gal ka labai pigaus ir skanaus gali pasiulyti? As sakyciau cia jau gan taupu, nes norint tai visas menesio pajams galima pravalgyti. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 07 08, 15:19)
bulves supjaustau ketvirciais,apibarstau prieskoniais ir dedu kelis saukstus majonezo ant ju ir palaikau keleta h.jos gaunasi traskios ir laaabai skanio mums thumbup.gif

hobo,kazkaip jau nenoriu eksperimentuot ax.gif

aciuks.gif
Atsakyti