Įkraunama...
Įkraunama...

Pakartotinų skiepų (revakcinacijos) intervalai

Sūnų MMR vakcina paskiepijom ne 15mėn, o 16mėn. Ar dėl šio pavėlavimo nereikėtų kiek palaukti su pakartotiniu DTP skiepu? T.y.skiepyti ne 18, bet 19mėn?
Atsakyti
Tikrai nereikia laukti. Svarbu yra intervalas tarp skiepų.
Atsakyti
Noreciau dar pisitikslinti. Kiek dienu turi praeiti nuo paskutini skiepa. Dabar vaikui yra 4 men. ir savaite. Paskutini skiepa gavom kai buvo 3 men. - 19 sauosio. Kada mums dabar eiti pas daktare, nes kai buvom paskutini karta , pasake menesio pabaigoje, o kada tiksliau? Aciu.
Atsakyti
Intervalas tarp skiepų negali būti mažesnis nei 4 savaitės. Galima revakcinuoti ir po 45 dienų, ir po 2 mėn. . Pgal naująjį skiepų planą kūdikiai skiepijami su 2 mėn intervalu.
Atsakyti
Mano sunui dabar 4 m.6 men.Jis pagal skiepu kalendoriu buvo paskiepytas Pentact-Hib vakcina 3, 4.5,6 ir 18 men.Nuo paskutinio-4-skiepo praejo lygiai 3 metai.Siuo metu mes gyvenam Anglijoje ir sunus nuo rudens jau eis i mokykla.Gydytojai cia rekomenduoja ji paskiepyti ta vakcina pries mokykla.Norejau suzinoti,koks laiko tarpas butinai turi praeiti nuo skiepo 18men.,kad galima butu pakartoti vakcina? Aciu.
Atsakyti
Tarp skiepų intervalas negali būti mažesnis kaip mėnuo. O vyresni vaikai skiepijami pagal amžių ir jei reikia skiepą kartoti, svarbu, kad būtų praėjęs mėnuo.
Atsakyti
Dukra dabar metų ir 1 mėn. Pradėjom skiepytis kai buvo 5 mėn. Du kartus skiepijom mokama penta vakcina po skieijimo užkyla temperatūra ir laikosi 3 dienas 38- 38,5 Kojytė ištinsta ir patinimas būna 2 sav. Dabar vis nesiryžtame paskiepiti 3 kart. Ar būtina skiepyti nuo kokliušo ar galima apsieiti be šio skiepo sudedamosios dalies.
Atsakyti
Skiepykite mokama , nujautrinta vakcina.
Atsakyti
Laba diena
18 mėn mums priklauso skiepas nuo difterijos, stabligės, kokliušo, poliomieliteto, Tačiau tą patį skiepą 6 mėn. mes suvėlinom visu mėnesiu ir dar daugiau.Ar atitinkamai atkleti ir šį skiepą ar nėra būtina?
Dėkoju už atsakymą
Atsakyti
Revakcinaciją reikėtų atlikti praėjus metams po 3 KDS skiepo.
Atsakyti
Mano vaikinukui 1m 3men.Šiandien mes pasiskėpijom nuo raudonukės,epideminio parotito ir tymų,kiek reikia,kad praeitu laiko,kad mes galėtumem paskėpiti vaiką nuo erkinio encefalito?
Atsakyti
esu girdėsusi, kad neva negalima skiepyti vaikelio anksčiau nei sueis nustatyta data, t.y. tarkim vaikelis buvo paskiepytas 6 mėn., o kitas skiepas - 12 mėn., ir būtinai turi praeiti tie šeši mėnesiai, negalima skiepyti pvz. 11,5 mėn. Neva geriau suvėluoti nei paankstinti. Ar tai tiesa? Jei taip, kokią įtaką turi "paankstintas" skiepas?
Atsakyti