Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos konservavimas

QUOTE(lillit @ 2009 08 27, 11:19)
Pažįstama papasakojo tokį receptuką, tik pati nebandžiau dar: vištieną ( su visais kauliukais) reikia supjaustyti tokiais gabaliukais, kad tilptų į stiklainį, pridėti pieskonių, druskytės ir palaikyti kokią pusę paros (tarkim, per naktį), kad įsisūrėtų. Paskui sudėti į stiklainius, pridengti dangteliu, sudėti į orkaitę ir kaitinti ant 200 laipsnių 2,5 val. Sako labai skanu ir tokią mėsytę valgo vieną, deda į sriubą ir pan. Galvoju artimiausiu metu pati išbandyti, nes man patiko, kad paprastai daroma, maža terlionės, jokių kaitinimų puode su skuduriukais smile.gif  thumbup.gif

puikus receptas, ypač kai mėsytė riebesnė thumbup.gif bet pati labiau pamėgau greitpuodyje daryt. Ne tokia sausa mėsa lieka. Ruošiu savo žmogų užsienin tai dabar sprandinę šutinu. dedu į mėsą tik j.pipirus, druską ir nedaug mėgiamų prieskoniu. Palaikau pusdienį ir trombuoju į stiklainiukus rankom užsukamus. Puodan dedu ant skuduriuko, kad stiklainiai virdami nešokinėtu, uždedu(neužsuku) dangtelius. Vandens pilu tiek, kad apsemtu du trečdalius stiklainio. Kai pradeda puodas švilpt, verdu apie pusvalandį, paskui dar tiek pat palaikau puode. Ištraukus iš puodo stiklainiukus tvirtai užsuku kai tik nustoja viduje virt, palaikau kol atvėsta kambary, o paskui nešu į vėsesnes patalpas. Rezultatas puikus, vien už tai savo greitpuodį myliu wub.gif
Atsakyti
Kaip dėl česnako? Dėt geriau ar ne?
Vienos rašo, kad deda, kitos - ne. Nežinau kaip daryt. blink.gif
Atsakyti
Ir nesigavo man kažkas... schmoll.gif
Dariau iš mėsos orkaitėj... Druska neištirpo, taip ir liko viršuj, mėsa sausa... schmoll.gif Dabar nežinau ką su jais daryt. Gal reik sultinį išvirt ir užpilt ant viršaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2011 12 16, 17:34)
puikus receptas, ypač kai mėsytė riebesnė  thumbup.gif  bet pati labiau pamėgau greitpuodyje daryt. Ne tokia sausa mėsa lieka. Ruošiu savo žmogų užsienin tai dabar sprandinę šutinu.  dedu į mėsą tik j.pipirus, druską ir nedaug mėgiamų prieskoniu. Palaikau pusdienį ir trombuoju į stiklainiukus rankom užsukamus. Puodan dedu ant skuduriuko, kad stiklainiai virdami nešokinėtu, uždedu(neužsuku) dangtelius. Vandens pilu tiek, kad apsemtu du trečdalius stiklainio. Kai pradeda puodas švilpt, verdu apie pusvalandį, paskui dar tiek pat palaikau puode. Ištraukus iš puodo stiklainiukus tvirtai užsuku kai tik nustoja viduje virt, palaikau kol atvėsta kambary, o paskui nešu į vėsesnes patalpas. Rezultatas puikus, vien už tai savo greitpuodį myliu  wub.gif

gal galite pasakyti koki greitpuodi naudojate, aciuka, o dar sakykite skuduriuka greitpuodin dedate g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2012 03 16, 17:10)
Kaip dėl česnako? Dėt geriau ar ne?
Vienos rašo, kad deda, kitos - ne. Nežinau kaip daryt.  blink.gif

Cia kaip Jums labiau patinka-man su chesnaku skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
as gaminu, nezinau ar tai vadinasi "tusonke", bet kazkas panasaus, nes dedasi i stiklainius ir ilgai galima laikyt..:
apkepinu, ir troskinu katile (su druska, prieskoniais, pipiriukais, lauro lapeliais), gerai istroskinta det i stiklainius ir uzpilt riebaliuku.. galima ilgai laikyt saldytuve (gal ir kamb. temp-e laikytusi, nesu bandzius).. tuo paciu principu ir mesyte galima troskinta pasidaryt, ir kopustus troskintus, svarbu, kad nebutu sausa (reikia uzpilti riebaliuku)..
pries valgant pasisildyt tongue.gif
Atsakyti
O gal kas gali mane apsviesti del tu autoklavu? Kaimyne sake,kad turi, tai paskolintu. Galima dviem aukstais statyti stiklainiukus. Tai pirmo auksto stiklainiukams uzdejus dangtelius neuzsukti ir ant ju statyti antra auksta taip pat? Vanduo pilasi ten kur nors? Kokia temperatura ir slegi nustatyti reiketu vistienai? Labai dekoju uz atsakymus bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos, gal turite receptukų kaip konservuoti daržoves autoklave? Nelabai randu kur receptų.....
Atsakyti
Dariau kazkada zirnelius su morkom,nu kaip neskanu buvo,viska ismeciau..manau,kad jis tik mesai,zuviai skirtas...darydavau anksciau silke,strimele,karpi,vistiena,kiauliena,serniena,viskas pavykdavo,nu tos morkos,tai slykscios gavosi:)
Atsakyti
QUOTE(vivilma @ 2013 08 22, 10:54)
Dariau kazkada zirnelius su morkom,nu kaip neskanu buvo,viska ismeciau..manau,kad jis tik mesai,zuviai skirtas...darydavau anksciau silke,strimele,karpi,vistiena,kiauliena,serniena,viskas pavykdavo,nu tos morkos,tai slykscios gavosi:)


man mėsa ir gerai pavyksta, aš šiemet bendau dėti pomidorus ir agurkus, pažiūrėsiu kas gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitaniuxx @ 2013 08 22, 11:09)
man mėsa ir gerai pavyksta, aš šiemet bendau dėti pomidorus ir agurkus, pažiūrėsiu kas gausis smile.gif

na,tai lauksim rezultatu,nepasididziuok,parasyk blush2.gif ir kiek atmosteru,ir kiek laiko virei?
Atsakyti
Atnksciau as darydavau vistiena,bet pries sudedant i stiklainiukus pamarinuodavau su prieskoniais ir zolelemis ir tik tada dedavau i stiklainiukus,kaitindavau
Superine gaudavosi.
Ir ,dabar kreba pasidaryti,tikiuosiu sumastysiu.
Atsakyti