QUOTE(hobo @ 2007 07 10, 15:38)
kaip užkonservuoti? gavau maišą burokų lapų su nedidelėm burokėlių galvutėm, tiksliau visai mažytėm. kaip užkonservuot juos?
Aš tai juos vadinu kamblukais arba batviniais.Ankčiau koncervuodavau dabar tai ne

Bet darydavau taip:
Viskas is akies nieko čia mandro nėra.Nuplauni supjaustai.Po to verdu marinata silpnai rūgštų.Viska dedu iš akies pagal skoni.Vandens daug nereik nes jie susmunka.o dedu į verdantį vandenį druskos ,cukraus ,juodūjų pipirų.lauro lapų nedaug galima is vis nedėti ir slakelį acto ,bet nedaug nereik kad rūgštūs būtų geriau ,kad daugėlaiu jaustūs druskos.Kai marinatas užverda suberiu batvinukus ir paverdu apie 5 min.Sukrečiu į stiklainius ir pasterizuoju apie 10 min.Teko viena kart skubėt tai ir be pasterizavimo issistovėjo kuo puikiausiai.Mano mama visai acto nepila truputį daugaiau druskos deda,bet užtatai jie buna balzgani actas priteike raudonumo.arba citrinos rūgštis.
Pabandyk daryk pagal skonį tirai pavykis aš mažausiai žiūrau į receptus.
o tai tie burokų lapai irgi tinka dėt į sriubą?
QUOTE(Alantė @ 2007 07 26, 21:54)
o tai tie burokų lapai irgi tinka dėt į sriubą?
Žinoma, kad tinka, tik ne visi juos mėgsta

QUOTE(Bakardi @ 2007 08 01, 22:28)
Sveikos, šiandien vartydama knygelę apie lietuviškus valgius radau, kad šaltibarščiams reikia burokėlių kotelių su lapais

QUOTE(laimutė07 @ 2007 07 12, 16:26)
Aš tai juos vadinu kamblukais arba batviniais.Ankčiau koncervuodavau dabar tai ne
Bet darydavau taip:
Viskas is akies nieko čia mandro nėra.Nuplauni supjaustai.Po to verdu marinata silpnai rūgštų.Viska dedu iš akies pagal skoni.Vandens daug nereik nes jie susmunka.o dedu į verdantį vandenį druskos ,cukraus ,juodūjų pipirų.lauro lapų nedaug galima is vis nedėti ir slakelį acto ,bet nedaug nereik kad rūgštūs būtų geriau ,kad daugėlaiu jaustūs druskos.Kai marinatas užverda suberiu batvinukus ir paverdu apie 5 min.Sukrečiu į stiklainius ir pasterizuoju apie 10 min.Teko viena kart skubėt tai ir be pasterizavimo issistovėjo kuo puikiausiai.Mano mama visai acto nepila truputį daugaiau druskos deda,bet užtatai jie buna balzgani actas priteike raudonumo.arba citrinos rūgštis.
Pabandyk daryk pagal skonį tirai pavykis aš mažausiai žiūrau į receptus.

Bet darydavau taip:
Viskas is akies nieko čia mandro nėra.Nuplauni supjaustai.Po to verdu marinata silpnai rūgštų.Viska dedu iš akies pagal skoni.Vandens daug nereik nes jie susmunka.o dedu į verdantį vandenį druskos ,cukraus ,juodūjų pipirų.lauro lapų nedaug galima is vis nedėti ir slakelį acto ,bet nedaug nereik kad rūgštūs būtų geriau ,kad daugėlaiu jaustūs druskos.Kai marinatas užverda suberiu batvinukus ir paverdu apie 5 min.Sukrečiu į stiklainius ir pasterizuoju apie 10 min.Teko viena kart skubėt tai ir be pasterizavimo issistovėjo kuo puikiausiai.Mano mama visai acto nepila truputį daugaiau druskos deda,bet užtatai jie buna balzgani actas priteike raudonumo.arba citrinos rūgštis.
Pabandyk daryk pagal skonį tirai pavykis aš mažausiai žiūrau į receptus.
Tu mane tundrela apsviesk, ka reiskia pasterizuoju apie 10 min?

Papildyta:
QUOTE(Dute @ 2007 08 04, 11:33)
Sveikos, šiandien vartydama knygelę apie lietuviškus valgius radau, kad šaltibarščiams reikia burokėlių kotelių su lapais 

Mes esame ne karta gamine saltibarscius vien tik is batviniu. Gaunasi truputi preski, skonis kitoks, bet tikrai

QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 07, 23:19)
*konservus statai į karšto vandens indą, ant kurio dugno padėtas padėkliukas ar patiesta pašluostė. Priklausomai nuo konservų pasterizuoji 80-100 C temperatūroje
*vandenį puode gali šiek tiek pasūdyti, tada stiklainiai nesutruks (aš nesūdau, dar nebuvo sutrūkę)

*dangteliais stiklainius tik pridenk, užsuksi po pasterizavimo
*vanduo turi apsemti 3/4 stiklainio
o tiesiai šviesiai -tai pakaitini. Ar suprantamai parašiau?

QUOTE(Dute @ 2007 08 08, 15:34)
*konservus statai į karšto vandens indą, ant kurio dugno padėtas padėkliukas ar patiesta pašluostė. Priklausomai nuo konservų pasterizuoji 80-100 C temperatūroje
*vandenį puode gali šiek tiek pasūdyti, tada stiklainiai nesutruks (aš nesūdau, dar nebuvo sutrūkę)
*dangteliais stiklainius tik pridenk, užsuksi po pasterizavimo
*vanduo turi apsemti 3/4 stiklainio
o tiesiai šviesiai -tai pakaitini. Ar suprantamai parašiau?
*vandenį puode gali šiek tiek pasūdyti, tada stiklainiai nesutruks (aš nesūdau, dar nebuvo sutrūkę)

*dangteliais stiklainius tik pridenk, užsuksi po pasterizavimo
*vanduo turi apsemti 3/4 stiklainio
o tiesiai šviesiai -tai pakaitini. Ar suprantamai parašiau?

O tai butina? Mama niekada tokio dalyko nedarydavo, bent nepamenu. As jau treti metai konservuoju, bet niekada to nedarau

QUOTE(hobo @ 2007 07 10, 12:38)
kaip užkonservuoti? gavau maišą burokų lapų su nedidelėm burokėlių galvutėm, tiksliau visai mažytėm. kaip užkonservuot juos?
O kam tau konservuot? Nuplauni, supjaustai, į maišelius ir į šaldiklį. Minimum vargo

QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 08, 15:45)
O tai butina? Mama niekada tokio dalyko nedarydavo, bent nepamenu. As jau treti metai konservuoju, bet niekada to nedarau 

Aš pasterizuoju tik pomidorus



Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2007 08 08, 15:57)
O kam tau konservuot? Nuplauni, supjaustai, į maišelius ir į šaldiklį. Minimum vargo 

Net nepagalvojau, kad ir burokėlius galima šaldyti


QUOTE(Dute @ 2007 08 08, 20:49)
Aš pasterizuoju tik pomidorus
, visas kitas daržoves apverčiu ir šiltai apkloju kol atšals
ir viskas 
Papildyta:
Net nepagalvojau, kad ir burokėlius galima šaldyti
, reiks pabandyti, tik įdomu kaip su vieta šaldiklyje 



Papildyta:
Net nepagalvojau, kad ir burokėlius galima šaldyti


O tu zalius ar prinokusius pomidorus konservuoji ?

