Įkraunama...
Įkraunama...

Skautai

o koks cia temos tersimas? teisybe bado akis? smile.gif nors visa skautija LSS, LS, Euroskautai, Zemaitijos skautu organizacija islieka populiariausia ir skaitlingiausia organizacija taciau nebesilaikant ideologijos, organizacija pradeda puti is pagrindu. ivairios ambicijos, savo itakos primetimas kitoms organizacijoms ir visiskai nebroliskas elgesys su organizacijomis nepriklausancioms wosmui, rodo, kad graziomis kalbomis, o ne darbais, esame pasipuose verysad.gif na zinoma skautai mano manymu ilsieka kol kas geriausia organizacija is lietuvoje veikianciu jaunimo organizaciju. ir tikrai savo vaikus skatinsiu sekti skautiskaisiais gyvenimo principais. taciau labai pagalvosiu kam patiketi savo brangiausia turta- vadovui pedagogui ar vadovui kuris galvoja besantis gudresnis uz visus pedagogus...
Atsakyti
Niekas niekuo savęs nelaiko. KAlbėta buvo apie tai, kad mokytojai kartais užsimano turėti būrelį, ir kažkodėl pasirenka skautu, nors skautai nėra būrelis. Kalbu apie betkokią organizaciją. Visai kita vadovavimo kokybė yra, kai vadovauja žmogus, pats nuo 5 ar 10 metų amžiaus skautaudamas. Apie tai kalba, kad toks žmogus turi daugiau skautiškos patirties ir dvasios, o ne vadovaujasi tik tuo, kas yra parašyta kokiuose nors patyrimo laipsniais. Skautas pirma yra savo mintyse, suvokime, jausmuose. Antra yra - sumanumas, žinios ir t.t. O tik paskui uniforma ir pavadinimas. Čia mano nuomonė.
Atsakyti
Sveiki,

Šiuo metu Lietuvos skautų sąjunga rengią projektą kartu su Švietimo ir mokslo ministerija, daro akciją "Pasikviesk skautus į mokyklą"

Tikslas yra kalbėti su bendruomene, mokyklos administracija ir bendromis jėgomis stengiames užimti vaikus, jaunimą ir vyresnius smile.gif Reikia tiesiog užpildyti šią anketą Mums ypač aktualus tuose vietose, kur jaunimo veiklos yra ypač mažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksiniz: 05 spalio 2009 - 18:00
QUOTE(mau @ 2008 11 24, 23:02)
gražiausi mano paauglystės prisiminimai yra būtent iš skautiškų stovyklų.

drinks_cheers.gif tikrai graziausi metai wub.gif
ne vienus metus priklausiau juru skautams, labai patiko ir dabar dar su nostalgija prisimenu.

Visa tai apie ka buvo kalbama sioje temoje pastebejom dar budami mokyklinukai..daug konkurencijos, daug ivairiu negraziu dalyku vyko tarp organizaciju, o ne retai ir pacios organizacijos viduje.
Dabar matau kokios tai nindzes konkuruot nori, o mums uztekdavo su "sausiakais" konkurencijos lotuliukas.gif bet kaip smagu budavo thumbup.gif

zodziu kaip vaiku uzimtumo organizacija - skautai tikrai super. Relgija beje kiek pamenu tikrai buvo svarbi, tikrai eidavom i misias, bet neatsimenu, kad kazkam tai budavo nepriimtina, gi visi draugiskai su veliavom zygiuodavom, tas bendrumo jausmas itraukdavo visus iki vieno.

o klausimas - vilniuje yra juru skautu? nes pagrindine bustine budavo Kaune g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 10 06, 09:24)
drinks_cheers.gif  tikrai graziausi metai  wub.gif
ne vienus metus priklausiau juru skautams, labai patiko ir dabar dar su nostalgija prisimenu.

Visa tai apie ka buvo kalbama sioje temoje pastebejom dar budami mokyklinukai..daug konkurencijos, daug ivairiu negraziu dalyku vyko tarp organizaciju, o ne retai ir pacios organizacijos viduje.
Dabar matau kokios tai nindzes konkuruot nori, o mums uztekdavo su "sausiakais" konkurencijos  lotuliukas.gif  bet kaip smagu budavo  thumbup.gif

zodziu kaip vaiku uzimtumo organizacija - skautai tikrai super. Relgija beje kiek pamenu tikrai buvo svarbi, tikrai eidavom i misias, bet neatsimenu, kad kazkam tai budavo nepriimtina, gi visi draugiskai su veliavom zygiuodavom, tas bendrumo jausmas itraukdavo visus iki vieno.

o klausimas - vilniuje yra juru skautu? nes pagrindine bustine budavo Kaune  g.gif

Man atrodo, panašiu metu ir ten pat skautavom mirksiukas.gif Vedina nostalgijos ir sūnų į tą pačią organizaciją nuvedžiau. Kaip nusivyliau verysad.gif Na vaikas noriai eina, jau dvejus metus skautauja, turi draugų, bet man tai graudu, kai palyginu skautavimą toje organizacijoje prieš 10-15 metų ir dabar ax.gif Galvojau, galbūt idealizuoju, todėl man taip nemielai viskas atrodo, tačiau vasarą mano tėvai buvo nuvažiavę į stovyklą anūko aplankyti ir tik patvirtino mano nuomonę.

Žinoma, reikėjo pasidomėti prieš leidžiant, kuo jie dabar gyvena, o ne vadovautis nostalgiškomis emocijomis. Dabar jau šaukštai po pietų, nes vaikas kitur nenori eiti.
Atsakyti
QUOTE(vyšniux @ 2007 07 12, 16:51)
Mano sunenas ilgs metus buvo skautas.Maciau,kad vaikui tai buvo ir naudinga, ir idomu,net akys zibedavo apie skautus bepasakojant.O,kokiu tik gudrybiu jis musu tik neismoke thumbup.gif .
Jei tik bus galimybe savo panele ir leisiu buti skaute wink.gif

Reiks sūnui pasiūlyti, labai gera mintis thumbup.gif
Atsakyti
Galbūt prieš tuos 10-15 metų jaunystė viską piešė rausvesnėm ir linksmesnėm spalvom, dabar daugiau realybės jausmo, todėl ir atrodo kiek kitaip, nei buvo smile.gif.

Aš irgi turiu nostalgiją skautams, nors labai aktyviai neskautavau (kaip tik pataikiau į tokią draugovę, kuri nebuvo labai aktyvi, kartais susibėgdavom, pasivaikščiodavom miškuose, pasimokydavom Morzės abėcėlės ar kelio ženklų, o paskui vėl išsiskirdavom keliems mėnesiams...). Kai dabar kartais paskaitau skautiškus forumus - vėl norėtųsi tokios veiklos rolleyes.gif . Bet... kaip matau, tie politiniai nesutarimai nei kiek nesikeičia, nors tada, kai pirmą kartą apie juos išgirdau, buvo kokie '93-94 metai...
Atsakyti
Sveiki,as nors ne skaute,bet visa sirdim esu uz skautaujancius vaikus.Nes ir paciai teko pabuvot keliose stovyklose,ir dukra lanko jau kelerius metus.Jos kelias prasidejo nuo geltono kaklaraiscio ir dabar didziuojas vysniniu ir priziuri 14 vilkiuku,groja gitara,yra vadoves pavaduotoja.Ir svarbiausia tie uzsiemimai,organizavimai atima daug laiko,bet speja visur ir mokinasi gan gerai.Tik sios organizacijos deka mano dukra pasikeite,nes buvo labai uzdara,nebendraujanti niurzga.Būciau jaunesne,tikrai patiktų būt SKAUTE.Bet dabar tegu skautauja dukra.
Atsakyti
Skautai kviečia visus tėvelius pasiskaitinėti apie vasaros stovyklas neskautams.

www.skautai-neskautams.lt

Jeigu vaikams stovyklos ir veikla patiks, tada bus galima prisijungti bei metų eigoje duoti skautu įžodį ir gauti skautišką kaklaraištį.
Stovyklaujančių amžius nuo 8 iki 14 metų, bet priimam ir jaunesnius. Pats vadovauju 30 vaikų būriui jauniausiem 6 metai ir kaip tėvai sako: "Vaikai per savaitę išauga ir savarankinėja".
Atsakyti
Mielos mamos,

Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, Vilniaus skautai kviečia Jūsų mažuosius prisijungti prie vasaros nuotykių ieškotojų.

Kviečiame apsilankyti stovyklos svetainėje www.skautai-neskautams.lt ir sužinoti daugiau apie jau legendine tapusia skautišką stovyklą neskautams 4u.gif
Atsakyti
As savo mazulius, kai paaugs BUTINAI leisiu i skautus, mano manymu, skautai vaikams idiegia svarbausias vertybes, nekalbant jau apie smagu laika, draugus ir pan.
Atsakyti
o gal kas lanke ar turi info apie Kauno jūrų skautų laisvalaikio centrą?! ...
kaip čia su veikla, kaip vadovai... viskas įdomu.

4u.gif
Atsakyti