Įkraunama...
Įkraunama...

Galvytės apimtis

Gydytoja sako, kad mano vaiko galvytės apimtis didesnė nei krutinytės, o sako, kad turi būti atvirkščiai g.gif Siunčia dabar mus echoskopuotis. Kaip Jūs manot nuo ko tai gali būti g.gif Ar čia tikrai taip baisu? Vaikas linksmas, guvus, neserga.

Pamiršau pasakyti, kad vaikui 6 mėn. ir galvytė 1 cm didesnė už krutinę
Atsakyti
Na apie apimtis as pati tai nieko nezinau, bet galiu papasakoti istorija apie savo drauge. Jos vaikui dabar jau 13 metu, berniukas protingas ir visiskai normalus vaikas. Kai buvo kudikis gyd. apziurejo jog perdidele galva ir israse vaistu. Drauge puole i panika, verke ir nezinojo ka daryti, nes mane jog vaikui visai blogai. Taciau jos vyras neleido pirkti jokiu vaistu, pats konstataves kad vaikas visiskai sveikas smile.gif . Berniukas sveikas ir isaugo smile.gif .
Na o echoskopas nepakenks busi ramesne, kad viskas gerai smile.gif .
Nepergyvenk viskas bus tvarkoj 4u.gif
Atsakyti
Audine, manau, kol dar neatlikti tyrimai, nerimauti neverta. Daznai seimos gydytojai, mazai gaudosi neurologijoje (tavo atveju turbut itaria hidrocefalija, liaudiskai tariant smegenu vandene) ir tik be reikalo prigasdina tevelius. blink.gif Vienos mano pazistamos vaikiukas irgi buvo kiek didesne galvyte, taciau, tai pasak jos anytos, paveldetas gimines bruozas. tongue.gif
Atsakyti
Mums buvo tokia problemėlė doh.gif ...Taip pat kelias naktis nemiegojau, nervinausi cry.gif ....Nes kai nuėjom pas neuropatologę pasakė, kad pas vaiką galvoje kaupiasi vandenys ir apšaukė mus, kad labai uždelsėm schmoll.gif .....Nors mes nuėjom kai vaikui buvo mėnesis,,,,,,Siuntė irgi darytis echoskopoija, prirašė visokių vaistų.....Paskui siuntė pas kardeologa, ar nuo tų vaistų nesutriko širdies darbas doh.gif ....Bet ten susitaikau daugaiu šeimų, kuriems ta pati problema,ir pasakė kad kas apsilanko pas tą neuropatologę visiems vandenė....Tada mes važiavom privačiai ir pasirodo mūsų vaikutis buvo visiškai sveikas thumbup.gif .......Ir jokių uždelsimų.......Ir visa laimė, kad nedaviau tų vaistų dėl kurių galėjom sugadinti širdelę g.gif ....Taip ir neaišku kada tais gydytojais tikėti g.gif ....Dabar su antru vaiku nuėjau profilaktiškai pasitikrinti ir vėl apšaukė doh.gif ko atėjom, jei nėra jokių problemų....O diagnozėje paršė, kad vaikui padiėjęs jautrumas, ir apsilankyti dar reikės ir pakartotinai... biggrin.gif Aš galvoju, kad neuropatologam reikia kartais ir patiems nervukus pasigyditi doh.gif ...Nes pas mus poliklinikoje trečia jau gydytoja ir kai nueini visada jų būni apšaukta doh.gif doh.gif cry.gif Taip , kad nusprendžiau visada važiuosiu privačiai, tai nors nervus savus pataupysiu thumbup.gif
Atsakyti
Mano vyresniajam galva pradejo labai dideti, kai buvo 2 menesiu. Nusiunte echoskopijai, ir tikrai, rado vandene, paskyre vaistu, masazu, nes jis nenorejo kelti galvos, labai velai viska dare, t.y. sedosi, stojosi, vaikcsiojo ir t.t. Bet dabar protu su mastymu gerokai lenkia savo bendraamzius, nes viena neurologe pasake, kad yra ir geroji sito reikalo puse: atseit smegenu skyscio ten daugiau, jis labiau tas smegenis skalauja, todel ir protine veikla spartesne ir tokie vaikai buna gabus muzikai ir matematikai. Gal skambejo ir kvailai, bet pasitvirtino. O siaip tai jam dar gali buti ir paveldejimas: mano vyro ir jo tevo galvos irgi gana dideles. Taip kad nesigasdink del tu echoskopiju, o vaistai, kuriuos skyre, buvo tas pats skyscius varantis Diakarbas. O del sirdies, tai sake, kad gali truputi atsiliepti, liepe papildomai gerti Aspartamo, bet kol kas, jam dabar 5 su puse metu, nieko jokioj sirdy nerado. Sekmes ir nieko nebijok.
Atsakyti
hmmm....kokia keista neurologe... blink.gif pirma karta girdziu, kad esant hidrocefalijai smegenu skystis smegenis skalauja ir geresne protine veikla.... g.gif Kaip tik pleciasi smegenu skilveliai, kuriuose yra smegenu skystis, ko pasekoje spaudziamos smegenys...ir jos ''deformuojasi'', ko pasekoje trinka taip pat ir protine veikla.. cry.gif manyciau, tai neurologei vertetu pasiimti elementaru vadoveli i rankas ir pagilinti primirstas zinias. cool.gif
Atsakyti
Taip buna kai galvoje susikaupia skysciai, mums taip aiskino, del to vaikas gali buti neramus, nemiegoti... Jei galvoje tikrai bus skysciai israsys vaistuku, o del echoskopijos ai gerai, geriau zinot kas yra nei nerimauti visa laika... Echoskopijos metu viska ir issiaiskinsites... 4u.gif
Atsakyti
Mano vyresniajam galva pradejo labai dideti, kai buvo 2 menesiu. Nusiunte echoskopijai, ir tikrai, rado vandene, paskyre vaistu, masazu, nes jis nenorejo kelti galvos, labai velai viska dare, t.y. sedosi, stojosi, vaikcsiojo ir t.t. Bet dabar protu su mastymu gerokai lenkia savo bendraamzius, nes viena neurologe pasake, kad yra ir geroji sito reikalo puse: atseit smegenu skyscio ten daugiau, jis labiau tas smegenis skalauja, todel ir protine veikla spartesne ir tokie vaikai buna gabus muzikai ir matematikai. Gal skambejo ir kvailai, bet pasitvirtino. O siaip tai jam dar gali buti ir paveldejimas: mano vyro ir jo tevo galvos irgi gana dideles. Taip kad nesigasdink del tu echoskopiju, o vaistai, kuriuos skyre, buvo tas pats skyscius varantis Diakarbas. O del sirdies, tai sake, kad gali truputi atsiliepti, liepe papildomai gerti Aspartamo, bet kol kas, jam dabar 5 su puse metu, nieko jokioj sirdy nerado. Sekmes ir nieko nebijok

Mano mazulei 3 menesiukai. Mums taip pat echoskopuojant sako, kad yra vandene. Paskyre diakarba. Siaip dukryte yra guvi, darom manksteles, kolkas kaip ir viskas tvarkoje. Gydytojai sako, kad iki metu turetu viskas susitvarkyti, bet mums vis tiek labai neramu. sad.gif Ar veliau tai neatsilieps? O gal kas zinote kur Kaune privaciai galima pasidaryti galvytes echoskopija?
Audine, sekmes ir tikiuosi, kad tavo mazuliui viskas gerai ir nera jokiu bedeliu!
Atsakyti
hmmm....kokia keista neurologe...  pirma karta girdziu, kad esant hidrocefalijai smegenu skystis smegenis skalauja ir geresne protine veikla....  Kaip tik pleciasi smegenu skilveliai, kuriuose yra smegenu skystis, ko pasekoje spaudziamos smegenys...ir jos ''deformuojasi'', ko pasekoje trinka taip pat ir protine veikla..  manyciau, tai neurologei vertetu pasiimti elementaru vadoveli i rankas ir pagilinti primirstas zinias.

Cia man taip sake Karoliniskiu poliklinikos neurologe, nezinau ar dar dirba, jos pavarde Kumetaitiene. Siaip tai ji garsi gasdintoja, net ir kitos gydytojos, kurioms veliau apie jos visokius gasdinimus (pvz. "su situo vaiku reikes daug dirbti", "na ir turesite su ja bedos" ir t.t.) pasakojau, sake, kad ji tuo garseja, tiap kad visada geriau pasitarti su dviem, trim ar keturiom daktarem ir tik tada darytis isvadas.
Atsakyti
Na mano merginos galva visada praktiskai buvo didesne uz krutine dabar manau jos vienodos nors turetu buti krutines apimtis didesne mums ekoskopija daryta 3 kartus ir 1 is ju nes as isprasiau niekas nieko nerado mergaite protinga gydytojai sako kad jos tokia galvos forma ir viskas po triju ekoskopiju turejau jais patiketi dar kokius 3 kartus tirtas akiu dugnas viskas gerai (nes jei buna spaudimas i akiu dugna gali itarti vandene ) bet mums viskas buvo gerai smile.gif tikesimes taip bus ir toliau tikiuosi ir jums viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tulpe: 14 vasario 2005 - 14:29
siandien buvom pas neurologa ir mums paskyre echoskopija, nes dukrytes galvos apimtis per maza. kai gime buvo 35cm, dabar esame 3 menesiu, o galvytes apimtis-38cm, pilvuko apimtis-36cm. pas mus ji pati labai yra smulkute mergaite, tai niekad nepagalvojau kad galvyte per maza. ar cia labai blogai? labai sunerimui suzinojusi.. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sala2 @ 2005 02 03, 13:09)
Mums buvo tokia problemėlė doh.gif ...Taip pat kelias naktis nemiegojau, nervinausi cry.gif ....Nes kai nuėjom pas neuropatologę pasakė, kad pas vaiką galvoje kaupiasi vandenys ir apšaukė mus, kad labai uždelsėm schmoll.gif .....Nors mes nuėjom kai vaikui buvo mėnesis,,,,,,Siuntė irgi darytis echoskopoija, prirašė visokių vaistų.....Paskui siuntė pas kardeologa, ar nuo tų vaistų nesutriko širdies darbas doh.gif ....Bet ten susitaikau daugaiu šeimų, kuriems ta pati problema,ir pasakė kad kas apsilanko pas tą neuropatologę visiems vandenė....Tada mes važiavom privačiai ir pasirodo mūsų vaikutis buvo visiškai sveikas thumbup.gif .......Ir jokių uždelsimų.......Ir visa laimė, kad nedaviau tų vaistų dėl kurių galėjom sugadinti širdelę g.gif ....Taip ir neaišku kada tais gydytojais tikėti g.gif ....Dabar su antru vaiku nuėjau profilaktiškai pasitikrinti ir vėl apšaukė doh.gif  ko atėjom, jei nėra jokių problemų....O diagnozėje paršė, kad vaikui padiėjęs jautrumas, ir apsilankyti dar reikės ir pakartotinai... biggrin.gif Aš galvoju, kad neuropatologam reikia kartais ir patiems nervukus pasigyditi doh.gif ...Nes pas mus poliklinikoje trečia jau gydytoja ir kai nueini visada jų būni apšaukta doh.gif  doh.gif  cry.gif Taip , kad nusprendžiau visada važiuosiu privačiai, tai nors nervus savus pataupysiu thumbup.gif

Ir kur jus tokia nourologe suradot? Nes mes tyremes klinikose, tai ten tikrai labai maloniai apziurejo. Pasake. kad sveika mano mergyte, padare echoskopa, bet tik tam, kad isitikint ar viskas gerai smile.gif
Atsakyti