QUOTE(Lachesė @ 2007 11 04, 01:03)
angeliukai - cinamonas ir vanilė, liejinukų formelė

Sveikutės,
man iškilo klausimėlis:
kaip išimti muiliukus iš formelių, kad jie neprarastų formos ir būtų tokie gražūs, kaip šitas angeliukas? Mano patirtis: sudėjau masę (kaip tiršta grietinė) į formeles, apie val. šaldžiau, bet išimant beveik visų nusilupo po truputi "plėvelės" ir toje vietoje muiliukas susigadino, bent jau neteko blizgesio. Formelės niekuo netepiau, o pačią masę viriau su pienu.
Beje,
kaip išvengti oro burbuliukų? Gal skystesnę masę daryti ar kaip nors leisti nusistovėti?
Ir pagaliau pamąstymas, jei cukrus skatina putojimą (o man muilas prastai putojo), tai logiška būtų verdant įberti truputį rudojo cukraus, ar na? Kaip jūs manot?
Ačiū už patarimus:)