QUOTE(Tuoj @ 2007 11 18, 22:12)
Suprantu, kad esate nusivylę, jaučiatės bejėgiais beviltiškoje situacijoje ir pagalbos nesitikite. O kokiame mieste jūs gyvenate? Gal galėčiau padėti pabandant dar sykį kreiptis pagalbos... juk blogiau jau nebus...
Elvyrrr, mes turime pilnametę dukrą (kurią globojome) ir beveik 11-os sūnų, kuris įvaikintas. Mūsų istorija kol kas visai kitokia. Išties, Jus labai norėčiau palaikyti ir paguosti. Šaknų visada reikia ieškoti savyje, esu tuo įsitikinusi. Du skirtingi vaikai - tai visiškai suprantama. Dažnai šeimose būna visiškai skirtingi vaikai. Žinoma, kad dėl nieko nesate kalta. Dažnai mes tiesiog nežinome... Štai aš visada visą dėmesį skirdavau ir skiriu vaikams (man tiesiog to labai norisi). Gali būti neplauti indai - jiems neskauda. Skauda vaikams. Ir dažniausiai - sielą. Bet vis vien yra tekę pamąsyti, kad daug kalbėdama su dukra turėjau ją laikyti glėby. O to nedariau, nes nesuvokiau, kad jai tiesiog šalta... Net tuo metu, kai mes artimai kalbamės. Iš kur gi gali susimąstyti apie tokius dalykus, kol nesusiduri su akistata, kad net tau labai geranoriškai besistengiant, vaikui vis vien buvo šalta? Ar mes kada mąstome apie tai, kad mūsų vaikams tiesiog sieloj šalta? Juk mums tai būna taip dažnai.... Bet mes save kažkodėl vertiname visai kitaip negu vaikus...
Netiesa, kad įvaikinimas sukelia didžiulį skausmą. Skausmą sukelia pats gyvenimas. Vieniems nenusiseka su antra puse, kitiems - su vaikais... Nereikia galvoti, kad įvaikintas vaikas bus dėkingesnis, nei biologinis. Priešingai - jis bus reiklesnis. Nes daug labiau pažeistas.