Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis nenori MP

Ar yra kam taip kaip mano mazytei dukrytei?........... Zindymo pradzioje ji trumpai pavalgo, o paskui kazkaip pradeda muistytis, atsitraukineti ir klykti.Ir siaip ji trumpai valgo- gal kokia 10 minuciu. Ir dar buna taip, miega, miega ir staigiai pabunda klykdama. Sakykite, kiek jusu vaikuciai laiko valgo?Ar daznai verkia?Nes mums su teveliu pradeda atrodyti, kad gal cia tik ji taip daznai verkia.............?
Atsakyti
Gal vaikeliui skauda pilvuka?

Maniskis mazas irgi bevalgydamas pradedavo verkti. Pilvuko diegliai jam buvo nuo 3 sav. iki 3 men. Padeda Espumizanas arba Babynos-tai tokie lasiukai nuo pilvo. tongue.gif rolleyes.gif

Tiesa, jei maitini pati, reikia prisiziureti, ka valgai. Negalima ankstiniu (pupeliu, zirniu), obuoliu, kopustu. Ai, nezinau su tuo valgiu. Geriau pasekti, gal tau ka nors su valgius, vaikuciui labiau skauda pilvuka sad.gif
Atsakyti
Maniskis lygiai taip pat reaguoja: pavalgo kokias 10 min ir klykia. Labiausiai tai uzastrejo apie 6 sav. Labai pergyvenau, kad gal kazkas su pienu blogai, gal mazylis nepakankamai maisto gauna. Taciau svoris ir ugis dideja pagal normas, tai nustojau taip pergyventi.

Paprasciausiai jam skauda pilvuka. O kita ideja man mestelejo pediatre: stengtis maitinti ne horizontalioj pozoj, o kad galvyte butu auksciau, jei imanoma vos ne sedimoj pozoj, nes tipo rugstele sukyla ir jam nemalonu. O po pavalgymo, neskubeti keisti sauskelniu ar guldyti, bet iki 15 min ji palaikyti vertikaliai.

Na pusiau sedimoj pozoj maitinti man kazkaip nepatogu, tai nors pagalve padedu taip, kad maziuko virsutine kuno dalis yra auksciau kokiais 10 cm, ir laikau vertikaliai tik kokias 5 min, kol atsirugsta. Tai nezinau, ar cia ta padetis padejo, ar mes jau pradedam isaugti, bet jis jau zinda iki 15 ir daugiau minuciu ir jau nebeklykia pavalges.

Del tos trukmes, kad valgo tik 10 min, tai gali nieko nereiksti. Pvz. mano vaikui uztenka tik kelis kart patraukti ir pienas vos ne pats toliau teka (jei netycia atitruksta vidury maitinimo nuo kruties, tai abu pienu apsitaskom laugh.gif ) - taip per gana trumpa laika jis gauna savo norma.
Atsakyti
10 min., maitinimui uztenka, bent jau taip man sake datare, o likusi laika vaikas tik zaidzia... laugh.gif Nepergyvenk, viskas bus gerai, jei svoris auga, tai reiskia, kad viskas normaliai! laugh.gif

QUOTE(Laime @ 2004 12 02, 20:44)
Ir dar buna taip, miega, miega ir staigiai pabunda klykdama. Sakykite, kiek jusu vaikuciai laiko valgo?Ar daznai verkia?Nes mums su teveliu pradeda atrodyti, kad gal cia tik ji taip daznai verkia.............?

Del klykimo, taip buna miegodama rekia, pazadini, viskas gerai, taciau, mums tai prasidejo gerokai veliau, apie ketvirta men., o siaip verkia, gal ne daznai, bet buna, kai buvo mazesne, tai stenedavo taip baisia, net bambutes isvarza buvo blink.gif , bet dabar nieko... wink.gif Sako kad pilvuka iki triju men., skauda, bet mums tai buvo iki keturiu, ir dabar dar kartais buna, rieciasi ir rekia... g.gif sad.gif
Atsakyti
Labai pažystama situacija rolleyes.gif Lygiai taip pat ir mums buvo. Aš irgi visko prisigalvodavau - gal sakau su skranduku leliukui kas negerai ar dar kas. Bet tikra tiesa, kad tai buvo pilvukas. Mums beveik iki 4 mėnesių jį skaudėjo. Kai tik pradėdavom valgyti, tai po poros gurkšnių jau ir rėkt pradėdavo. Bandyk visaip keisti maitinimo pozas - jei maitini sėdėdama, tai pabandyk gulėdama (maniškiui kartais tai padėdavo). Jeigu gulint maitinant vistiek rėkia - pabandyk stovėdama (atrodo keistai, bet ko nepadarysi dėl leliaus rolleyes.gif ): prisiglausk jo pilvuką prie savo pilvo ir taip stovėdama (gali netgi supuodama) maitink.
Lašiukai mums jokie nepadėdavo - išbandėm ir vienokius, ir kitokius.
O jeigu tekdavo kurnors ne namuose maitinti ir negalėdavau visaip taip 'išsidirbinėti' tai tiesiog palaikydavau prie krūties, pradėdavo rėkti, guldydavau sau ant kojų ant pilvuko, pagulėdavo minutę kokią ir vėl dėdavau prie krūties, vėl kiek pavalgęs pradeda rėkti ir vėl viską kartoju... Tiesa, kartais dar padėdavo tiesiog pakeisti krūtį - t.y. prie vienos rėkia rėkia, duodu kitą - ir jau ramiau valgo (pasikeičia poza leliuko ir jam kažkaip pagerėja).
Daug prirašiau, bet iš esmės tai man padėdavo tik pozų keitimas. Visi aplinkiniai stebėdavosi, kaip čia taip, užknisdavo mane jų komentarai, bet iškentėm. O dabar jau tokių čiūdų nebebūna.
Sėkmės didžiulės tau maitinant savo leliuką - nepasiduok ir viskas bus gerai!
Atsakyti
Dekuj uz jusu patarimus, o tai ir as jau spejau visokiausiu dalyku prisigalvoti. Bet dabar manau kad tikrai kaltas pilvukas, ach, kaip musu mazyliams sunku.............Norisi kad jiems butu lengviau, bet yra kaip yra! Dabar jauciuosi daug daug ramesne. thumbup.gif
Atsakyti
Mums ir su dukryte buvo tas pats, tik beda kad ji ne tik verkdavo bet ir visas 5 savaites viduriavo ir priaugo tik 500g sad.gif gaila, bet as pavargau , pagailo mergytes ir pradejau maitinti misinukais schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif dabar verkia, bet tik po pora valanda ir tik vakarais., o siaip sypsosi laiminga. Jauciu kad tikrai kaltas pilvukas. Kartais dar bandau duoti kruti, bet spjauna ir verkia sad.gif O taip noreciau maitinti PATI..
Atsakyti
QUOTE(Austutes Mamyte @ 2005 01 30, 18:47)
Mums ir su dukryte buvo tas pats, tik beda kad ji ne tik verkdavo bet ir visas 5 savaites viduriavo ir priaugo tik 500g sad.gif  gaila, bet as pavargau , pagailo mergytes  ir pradejau maitinti misinukais schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif dabar verkia, bet tik po pora valanda ir tik vakarais., o siaip sypsosi laiminga. Jauciu kad tikrai kaltas pilvukas. Kartais dar bandau duoti kruti, bet spjauna ir verkia sad.gif  O taip noreciau maitinti PATI..


Tai dar nevėlu pačiai maitinti, tik pasistenk. paskaityk, čia forume tiek patarimų, tikrai rasi išeitį. Priaugot visai neblogai, nedaryk čia problemos smile.gif
Verkdavo gal dėl to, kad pienelis nesigamino, pailsėk, pavalgyk gerai, daug gerk, tai ir gaminsis puikiai. O mergaitė, gal jau nenori krūties, nes buteliuko paragavo- lengviau žįsti.
tikrai patarčiau nenuleisti rankų..Piluvuką visiems skauda- daugiau, mažiau. Išaugs. Tik nenustok maitinti, jei išeina kol kas nusitraukinėk, bet pratink ir prie krūties.
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
buvau su tuo susidūrus, ieškojau info, gal dar kam pravers;
* Su šia problema mažyliai dažniausiai susiduria ketvirtąjį gyvenimo mėnesį. Taip nutinka todėl, kad iki tol tik mama ir savimi užsiėmęs vaikas netikėtai pastebi jį supantį pasaulį. To padarinys - jis nori visą dieną save tyrinėti, jį viskas blaško. Mažylis elgiasi taip, lyg gailėtų švaistyti laiko valgiui. Tik naktį, kai tamsu ir tylu, jis ima žįsti.
*Jeigu kūdikis kada nors buvo maitinamas buteliuku, tai žinoma nebenorės krūties taip noriai. Jis žinoma pastebėjo, kad iš buteliuko daug lengviau gerti, nereikia taip stengtis, pienas bėga vos ne savaime. Na o iš krūties gerti, tai tikras darbas.
*Priežastis dar gali būti per pilna krūtis, tai turite truputi pieno pačios nutraukti.
*Pienas gali būti ir neskanus, jeigu prieš tai gėrėte alaus ar suvalgėte per aštriai, ar kito netinkamo maisto.
*Žįsti labai trukdo užsikišusi nosis, nes kūdikis negali prakvėpuoti. Prieš maitinimą nosį išvalykite su kriauše.
*Vaikas gali nervintis, nusisukinėti nuo krūties, jei jis turi temperatūros.
*Kūdikis nenorės gulėti ant šono, jei prasidėjo ausų uždegimas, jam skauda ausytes.
*Žindimui įtakos turi dantų dygimas, kiti burnelės negalavimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 04 vasario 2005 - 12:05
Aciu, lengvute, tavo informacija visada naudinga 4u.gif
Atsakyti
Mums irgi apie3-4 mėnesį panašiai buvo. Niekaip negalėjau krūties įduot. Bet kai pavykdavo įbrukt - valgydavo be problemų. Todėl stengiausi maitinti kuo daugiau miegantį arba apsnūdusį-be vargo papukas buvo apžiojamas. Ir priežąsčių niekaip neišsiaiškinau-bet gal tiktų ta pirmoji,tada tokios niekur nužskaičiau doh.gif
Kaip staiga tie ožiai prasidėjo ,taip staiga ir baigės. Nors teko ilgokai pasinervint..
Atsakyti
O as ir galvoju, ko mano mazoji si menesi taip mazai valge..Nu bet aciu dievui svoris augo..
O kai pradejo maziau valgyti, pradejau reciau duoti (kas keturias valandas)..isalkdavo..ir gerai valgydavo, daug patraukdavo.. smile.gif
Atsakyti