Įkraunama...
Įkraunama...

Mišios už sveikatą

teko girdeti, kad galima uzsakyti (kunigai neleidzia sakyti" uzpirkti" ) misias uz savo sveikata. gal kas girdejote, ar teko tai daryti. kaip tai daroma, kur, ar galima sau tai taikyti, ar nepakenksi sau, kokios isvados ir t. t. ir t. t. pasidalinkit patirtim
Atsakyti
Manau, kad mišios dar niekam nepakenkė. Galima užsakyti bet kurioje bažnyčioje. Kaune, Šv. Gertrūdos bažnyčioje, galima užsakyti ir kita intencija - nebūtinai dėl sveikatos.
Man asmeniškai labiau patinka mišios cerkvėje (nors esu katalikė). Užsisakau 1-2 kartus per metus. Padeda.
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2007 08 05, 18:16)
Manau, kad mišios dar niekam nepakenkė. Galima užsakyti bet kurioje bažnyčioje. Kaune, Šv. Gertrūdos bažnyčioje, galima užsakyti ir kita intencija - nebūtinai dėl sveikatos.
Man asmeniškai labiau patinka mišios cerkvėje (nors esu katalikė). Užsisakau 1-2 kartus per metus. Padeda.

esu Vilniuje buvus kur trys vienuoliai, kaip ten ta baznycia vadinasi, prie Ausros vartu. ten kazkaip irgi galima surasyti ant lapelio uz ka misias uzsakai
Atsakyti
galima uz savo sveikata ir zvake uzdegti ,kad tau sektusi ,sako geriausia rusu baznycioje ,prie Marijos ikonos .
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2007 08 05, 19:21)
esu Vilniuje buvus kur trys vienuoliai, kaip ten ta baznycia vadinasi, prie Ausros vartu. ten kazkaip irgi galima surasyti ant lapelio uz ka misias uzsakai

Šventosios Dvasios vienuolynas. Ten galima užsisakyti mišias pusmečiui. Kainuoja 20 Lt.
Taip pat cerkvėje galima užsisakyti mišias asmeniškai (молебен).
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2007 08 05, 18:37)
Šventosios Dvasios vienuolynas. Ten galima užsisakyti mišias pusmečiui. Kainuoja 20 Lt.
Taip pat cerkvėje galima užsisakyti mišias asmeniškai (молебен).

na, as ten man atrodo tik zvakeles pirkau ir uzdegiau jas (surasius uz ka, atrodo uz gyvus ir uz mirusius)
Atsakyti
Yra labai šaunu melstis už gyvuosius. Gaila kai už žmogų imama melstis tik tada, kai jis numiršta.
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2007 08 05, 18:55)
na, as ten man atrodo tik zvakeles pirkau ir uzdegiau jas (surasius uz ka, atrodo uz gyvus ir uz mirusius)

yra 2 atskiri lapeliai , vienas is ju " za zdravia" surasai ant jo vardus ir pasakai kokiam laikui, dienai ,menesiui, pusei metu ir pan. Uz viena zmogu pusmeciui regis(jeigu nepabrango) 20 lt.
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2007 08 05, 18:06)
teko girdeti, kad galima uzsakyti (kunigai neleidzia sakyti" uzpirkti" ) misias uz savo sveikata. gal kas girdejote, ar teko tai daryti. kaip tai daroma, kur, ar galima sau tai taikyti, ar nepakenksi sau, kokios isvados ir t. t. ir t. t. pasidalinkit patirtim

Nu taigi galima. Mišios ne tik už mirusius būna, bet ir pačiom įvairiausiom žmonių prašomom intencijom - ne tik išskirtinai už sveikatą. Nėra normų už ką galima melstis ką ne - meldžiamasis ir prašant ir atsiprašant ir dėkojant. Žmogui daug kas svarbu.

Na apie fokusus - aš Tau Mišias, tu man iš egzamino dešimtuką ar "padėk apvogt kaimyną" nekalbu - Mišios ne norų (ir juo labiau nelabai švarių) pildymo aparatas "aš tau pinigėlį - tu man saldainėlį", bet tą ir patys suprantat.

Bet žmonės prašo kartu (Mišiose) melstis už jiems svarbius labai įvairius dalykus.

Kad Mišios pakenktų - visiškas absurdas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 05 birželio 2008 - 20:50
Manau labai svarbu ne tik tas misias uzsipirkti,bet ir jose dalyvauti. 4u.gif

O siaip mano giminaite sirgo sunkia liga,tad is kazkur suzinojusi,kad reikia kazkiek laiko kuri tai tarpa (dabar nebepamenu) uzsakineti misias uz mirusius gimines.Neva jie turi padeti pasveikti.Ji taip ir dare.
As sutinku,kad misias uzsakyti gerai-paaukoji auka baznyciai,sudalyvauji misiu aukoje,nuosirdziai meldiesi, prasai pagalbos.Tai tik i gera.
Taciau jeigu tai daroma -butent tiek kartu,ne maziau ne daugiau ir pan.,man jau panasu i kazkokius burtus. rolleyes.gif
Kita vertus visiskai suprantama-sergantis sunkia liga zmogus griebsis bet ko,kad tik padetu. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 05 birželio 2008 - 22:28
QUOTE(Jurgulė @ 2008 06 05, 21:19)
Yra labai šaunu melstis už gyvuosius. Gaila kai už žmogų imama melstis tik tada, kai jis numiršta.

Ir aš taip galvoju, bet... prieš keletą metų turėjau galimybę užpirkti mišias Šv.Petro bazilikoje. Taip ir padariau. O namie padariau klaidą pasakiusi apie tai savo artimiesiems (tėvams, sesers šeimai). Supyko, įsižeidė... ir kaip paaiškinti, kad gero norėjau...
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2007 08 05, 18:06)

Aš užsakynnėjau mišias už tėvų sveikatą ir palaimą, už šeimą. Ir šiaip visada meldžiuosi ir artimiesiems prašau Dėvo malonės. Manau kad tuo tikrai nepakenksi , o tik padėsi. Bet kurioj bažnyčioj nueini į zakristiją ir pas kunigą užsisakai mišias už sveikata už palaimą ir pasakai vardą to žmogaus už kuri nori mišių. Na ir paaukoji kiek gali pinigėlių.
Atsakyti