[quote=Debesiute,2009 05 10, 16:29]
kleof, parasyk, prasau, dribsniu kotletuku, kuriuos megsta tavo atzalele, receptus
Na aviziniu dribsniu blynu griezto recepto neturiu , kepu kaip pamoke viena moterele Minske. Avizinius dribsnius, naudoju is dezuciu, kur virti 3 ar 5 min. ( jie ne tokie kartus, maziau pakliuna luobeliu ir nesulinpa i kose), mazdaug stikline uzpilti karstu virintu vandeniu, kad apsemtu (vandens nereiketu padauginti). Keliolika minuciu palaukti, kol isbrinksta. Tuo metu nusiskusti vidutinio didumo bulve, nusilupti svoguneli. I pravesusia dribsniu mase imusti kiausini, sutarkuoti bulve ir svoguna, pasudyti pagal skoni. Ideti keleta saukstu miltu, kad blynai nesuirtu kepdami, ir kepti. Jei tesla isejo ganetinai tirsta, galima miltu ir nedeti, jai skystoka, ideti daugiau

.
Sklindziai su grikiu kose:
1.5 stiklines virtu grikiu
200 g varskes
0.5 stiklines grietines (as dedu maziau arba visai nededu)
2 kiausiniai
2 saukstai cukraus
0.5 saukstelio druskos
2 saukstai miltu (man tenka deti daugiau, kitaip suyra kepant, gal grikius reikia geriau nukosti

)
As darau puse normos. Mano panele nemegsta vienos varskes, tai apgaudineju kepdama tokius blynelius arba tiesog issuku grikius su varske blenderiu, tada valgo

.
Skanaus, tikiuosi jums patiks