sveikos mamytes,
norejau paklausti ka duodat savo leliukams pietums?
nes jau kotletai ir mesos kukuliai atsibodo kadangi nepasizymi manoji dantu gausumu tai stengiuosi viska is maltos mesos daryti, arba virta mesa susmulkinti..
gal kas zinot kokiu receptuku paivairint manosios raciona?
lauksiu, dekui
mes taip pat turim tk 2 dantis,, bet valgom ir balandelius ir zuvyte, i rtriusiena, i rvarskecius virtus, siandien koldunus pati viriau, dar gaminu saldytas darzoves su sirdelem arba galima su kepenelem, troskinta paukstiena, sekmes bet manau kad po truputi vaikiukas turetu pradet vallgyt ka ir jus, nes manoji tai jau labai skverbiasi prie musu stalo
QUOTE(lijanka @ 2007 08 14, 13:10)
Dukrytei 14men,bet as vis dar nesiryztu pirkt zuvies is parduotuves Duodu Hipp jau paruosta zuvyte.Butu idomu suzinot kokia zuvi perka kitos mamytes,kaip ruosiat
Iki siol ir as bijojau pirkt parduotuvine zuvi, bet uzvakar maciau Maximoj pirkti saldytos lasisos (gabaliukai keli supjaustyti vakuume ir uzsaldyti). Ant jos buvo uzrasas, kad tai laukine lasisa. Zadu jos pirkt, ir gal isvirt zuviene? Arba pakekpt gabaliukus ir patroskint su grietinele ir trupuciu prieskoniu.
zuvi mes valgome ir labai mums patinka. aisku geriausia kai parsivezam senelio pagautu zuveliu, na bet esame jau bande ir is pardutuves.patroskinta zuvyte valgome su ryziais dar galima su darzovemis. mums patinka
Sveikos
Virdavau žuvienę su heko ar jūros lydekos filė. Dar žalią susmulkindavau ir išrinkdavau kauliukus, nes jų ten vis tik yra virdavau su bulvytėms ir morkom.
Bet dabar atradau skorpionžuvę. Nuostabi žuvis ir skoniu liuks, ir kaulu nėra (perku file be odos) ir riebesnė tokia, nes tos kitos gan sausokos tokios. Iškepiau ją kaip visas žuvis paprastai pavoliojusi miltuose visai šeimai. O mažajam sutryniau su šakute bulvę virtą, gabaliuką tos žuvies, truputuką virinto karšto vandenuko ir alyvuogių aliejaus vos. Labai skanu buvo. Ji nors ir kepta buvo, bet neapskrudusi, gal kad riebesnė yra, bet sakiau dabar ir žuviene su ja virsiu.
Skanaus ir jums
Virdavau žuvienę su heko ar jūros lydekos filė. Dar žalią susmulkindavau ir išrinkdavau kauliukus, nes jų ten vis tik yra virdavau su bulvytėms ir morkom.
Bet dabar atradau skorpionžuvę. Nuostabi žuvis ir skoniu liuks, ir kaulu nėra (perku file be odos) ir riebesnė tokia, nes tos kitos gan sausokos tokios. Iškepiau ją kaip visas žuvis paprastai pavoliojusi miltuose visai šeimai. O mažajam sutryniau su šakute bulvę virtą, gabaliuką tos žuvies, truputuką virinto karšto vandenuko ir alyvuogių aliejaus vos. Labai skanu buvo. Ji nors ir kepta buvo, bet neapskrudusi, gal kad riebesnė yra, bet sakiau dabar ir žuviene su ja virsiu.
Skanaus ir jums
As irgi ivairia zuvi duodu su darzoviene sutrinu alyvuogiu aliejaus ciuciuka ir niam skanu
QUOTE(sigmola @ 2007 08 21, 00:24)
Sveikos
Virdavau žuvienę su heko ar jūros lydekos filė. Dar žalią susmulkindavau ir išrinkdavau kauliukus, nes jų ten vis tik yra virdavau su bulvytėms ir morkom.
Bet dabar atradau skorpionžuvę. Nuostabi žuvis ir skoniu liuks, ir kaulu nėra (perku file be odos) ir riebesnė tokia, nes tos kitos gan sausokos tokios. Iškepiau ją kaip visas žuvis paprastai pavoliojusi miltuose visai šeimai. O mažajam sutryniau su šakute bulvę virtą, gabaliuką tos žuvies, truputuką virinto karšto vandenuko ir alyvuogių aliejaus vos. Labai skanu buvo. Ji nors ir kepta buvo, bet neapskrudusi, gal kad riebesnė yra, bet sakiau dabar ir žuviene su ja virsiu.
Skanaus ir jums
Virdavau žuvienę su heko ar jūros lydekos filė. Dar žalią susmulkindavau ir išrinkdavau kauliukus, nes jų ten vis tik yra virdavau su bulvytėms ir morkom.
Bet dabar atradau skorpionžuvę. Nuostabi žuvis ir skoniu liuks, ir kaulu nėra (perku file be odos) ir riebesnė tokia, nes tos kitos gan sausokos tokios. Iškepiau ją kaip visas žuvis paprastai pavoliojusi miltuose visai šeimai. O mažajam sutryniau su šakute bulvę virtą, gabaliuką tos žuvies, truputuką virinto karšto vandenuko ir alyvuogių aliejaus vos. Labai skanu buvo. Ji nors ir kepta buvo, bet neapskrudusi, gal kad riebesnė yra, bet sakiau dabar ir žuviene su ja virsiu.
Skanaus ir jums
Taip si zuvyte skani Dar mums patinka tecio pagauti karpiai
Maniškė atsisakė lašišos. O gal nemokėjau skaniai paruošti . Tai dabar ruošiu jūros lydeką. Skanu ir mažei ir man:
žuvį nuimu nuo kaulų, išrenku, kiek būna, truputį paprieskoninu, apvolioju miltuose ir iškepu. Pakepinu morką su svogūniukais. Dedu į puodą žuvį, morkas, pilu vandens, grietinės, truputį druskos, supjaustytų krapų. Patroškinu apie 10 min, dar išverdu makaronų. Va taip jai skanu, o aš suvalgau, kas lieka
žuvį nuimu nuo kaulų, išrenku, kiek būna, truputį paprieskoninu, apvolioju miltuose ir iškepu. Pakepinu morką su svogūniukais. Dedu į puodą žuvį, morkas, pilu vandens, grietinės, truputį druskos, supjaustytų krapų. Patroškinu apie 10 min, dar išverdu makaronų. Va taip jai skanu, o aš suvalgau, kas lieka
Na, matau yra valganciu skorpionzule - labai skanu, bet kaina nerealiai didele. Pagal skoni, reibuma ir kt. labai panasi ir mums laba skani yra pangasija (ir kaulu neturi )- perkam ja sviezia maximos tinkle, bet yra ir saldytos. Sako i Lietuva saldyta iveza minimum dvieju triju metu senumo zuvi , nors ant pakuotes raso supakavimo laika, bet kada jinai realiai pagauta tai Zodziu mes stengiames pirkti sviezia, ne visada pasiseka, tai tenkinames ir saldyta. mano mazyliui lasisa itin nepatiko - kartoka jinai siek tiek. Mineta juros lideka irgi turi specifini skoni, reikia gerai su morkom ar kitom darzovem patroskint kad nesijaustu stipriai jos skonis. Siaip maniskis tikras vyras - realiai pripazista tik mesa, diena be mesos ne diena Valgo pagrinde versiena
O mes kaip tik nevalgom nei skorpionžuvės nei pengasijos, nes nuo jos aš aukojimą dievams atlikau . Tinka atšaldyta jūros lydeka iškepta tešloje, o aš dar darau žuvies užkepėlę.
Ir man ir dukrai ir svečiui .
Nuskustas bulves supjaustau plonais griežinėliais, išdėstau kepimo skardoje, tuomet pridedu sutarkuotų smulkiai morkų, svogūnų bei česnakų, žuvytę gabaliukais išdėlioju, dar galima ir cukinijos, kalafijorų ar brokolių, prieskonių pagal poriekį, dar alyvų aliejaus įpilti, ant viršaus pomidorų griežinėliai. Apdengiu folija, kepu apie 45 minutes, po to nuimu foliją, užbarstaus fermentinio sūrio ir dar į orkaitę trumpam.
Mums skanu...
Ir man ir dukrai ir svečiui .
Nuskustas bulves supjaustau plonais griežinėliais, išdėstau kepimo skardoje, tuomet pridedu sutarkuotų smulkiai morkų, svogūnų bei česnakų, žuvytę gabaliukais išdėlioju, dar galima ir cukinijos, kalafijorų ar brokolių, prieskonių pagal poriekį, dar alyvų aliejaus įpilti, ant viršaus pomidorų griežinėliai. Apdengiu folija, kepu apie 45 minutes, po to nuimu foliją, užbarstaus fermentinio sūrio ir dar į orkaitę trumpam.
Mums skanu...
QUOTE(laukinukė @ 2007 08 22, 17:21)
Maniškė atsisakė lašišos. O gal nemokėjau skaniai paruošti . Tai dabar ruošiu jūros lydeką. Skanu ir mažei ir man:
žuvį nuimu nuo kaulų, išrenku, kiek būna, truputį paprieskoninu, apvolioju miltuose ir iškepu. Pakepinu morką su svogūniukais. Dedu į puodą žuvį, morkas, pilu vandens, grietinės, truputį druskos, supjaustytų krapų. Patroškinu apie 10 min, dar išverdu makaronų. Va taip jai skanu, o aš suvalgau, kas lieka
žuvį nuimu nuo kaulų, išrenku, kiek būna, truputį paprieskoninu, apvolioju miltuose ir iškepu. Pakepinu morką su svogūniukais. Dedu į puodą žuvį, morkas, pilu vandens, grietinės, truputį druskos, supjaustytų krapų. Patroškinu apie 10 min, dar išverdu makaronų. Va taip jai skanu, o aš suvalgau, kas lieka
pakepinu?!? na zinot...