Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmasis echo

Pas mus pirma irgi daro 18-20 savaite, bet as dariausi 8 savaiciu, nes lauke kelione lektuvu ir norejom viska paziureti, kaip ir kas, ar viskas gerai, kiek leliuku ir panasiai smile.gif
paskui daremes 20 savaite ir dar bus 32 smile.gif
Atsakyti

"Ultragarsas kenkia vaisiui, todėl tyrimą reikia stengtis atlikti kuo rečiau.Mitas.

Mitas. Ultragarsas – tai ne spinduliai, kaip neretai mano moterys, o nuo audinių atsispindinti garso banga. Priklausomai nuo jų pobūdžio banga ateina skirtingo intensyvumo. Neįrodyta, kad ultragarsas kenktų, sukeltų pokyčių vaisiui. Tačiau bet koks tyrimas turi būti atliekamas kuo trumpiau ir tik tada, kai reikia. Juk galutinai tvirtinti negalima, jog ultragarsas iš tiesų visiškai nekenkia. Gal po kokių 100 metų bus įrodytas šalutinis jo poveikis?"




"Echoskopija nėsčiosioms atliekama jau 40 metų. Atlikta daugybė klinikinių tyrimų, kurių metu nepastebėta žalingo poveikio vaisiui net ir dažnai atliekant ultragarsinį tyrimą.Tyrimai parodė, kad kad vaikai, kuriems iki gimimo ultragarsinis tyrimas buvo dažnai atliekamas, gimdavo tokio pat svorio ir ūgio , kaip ir vaikai , kuriems tyrimas buvo atliekamas itin retai. Pastebėta, kad tam tikru dažniu atliekamas ultragarsinis tyrimas padidina audinių temperatūrą, tačiau šiuolaikiniai aparatai pasižymi saugiu ” terminiu indeksu”.
Taigi, nors temperatūriniai svyravimai stebimi, jų žala neįrodyta. Na, o mechaninis pažeidimas kyla tuose audiniuose, kur yra susikaupę dujų, todėl vaisiaus audiniai , kurie paprastai neturi dujų sankaupų, dažniausiai išlieka nepažeisti. Dar yra trečias , akustinis ultragarso poveikis.
Tyrimai parodė, kad echoskopuojamas vaisius girdi milžinišką garsą, kuris sulyginamas su tuo, kuris girdimas stovint lėktuvų pakilimo take. Tikriausiai esate pastebėję, kad echoskopijos metu būsimasis mažylis susiriečia , kelia rankytes prie galvos, smarkiai juda.
Iki šiol negauta nei vieno neginčijamo echoskopijos keliamo pavojaus įrodymo.Visgi reiktų žinoti, kad ir akušerinėmis dozėmis naudojams ultragarsas įkaitina vaisiaus audinius, Įkaitimo stiprumas didėja proporcingai priklausomai nuo to, kokia echoskopija atliekama.Temperatūra didėja pradedant paprasta, baigiant spalvota ir spektrine doplerine echoskopijomis ir didinant tyrimo laiką tame pačiame taške. Kaitimas intensyvesnis šalia kaulų, todėl kuo vėlyvesniame nėštumo laike, kuo didesnį vaisių apžiūrime, tuo labiau perikauliniai audiniai perkaista.
Todėl tiek tiriantis gydytojas, tiek tyrimo pageidaujančios mamos privalo to nepamiršti.

Daryti ar nedaryti?

Skirtingose Europos šalyse ultragarsinis tyrimas nėštumo metu atliekamas 1 – 3 kartus, esant
reikalui, tiek, kiek reikia. Ultragarsinio tyrimo bijoti tikrai neverta, tačiau atsižvelgiant į viską, kas buvo pateikta anksčiau, ir į tai , kad echoskpinis tyrimas yra santykinai “jaunas”, piktnaudžiauti juo kelis kartus, kad sužinotumėte lytį ar tiesiog pamatytumėte mažylį – tikrai neverta."


Atsakyti
Pirma - 5sav., antra -8,5sav(Del itarimu kad sustojo vystymasis)
Atsakyti

O pirma karta pas ginekologe daro vaginaline echoskopija? Ar galima jos atsisakyti? Man siuo metu 11 sav.

Atsakyti

Iš savo ginekologo išgirdau, kad echo daryti reikia kuo vėliau iki 3 mėn. nedaryti, nes gali vaisiui ir pakenkti.

Gal kas nors panašiai girdėjote iš savo gydytojų? Atrodo neišlauksiu tiek ilgai, kaip žinoti kitaip, kad vaisiui viskas gerai... 

gydytojas labai gerbiamas, pas jį eilės didžiausios, jis man yra atlikęs sunkią operaciją aš juo labai patenkinta. Na o kita gydytoja, kuri taip pat apibūdinama labai gera, jauna sako, kad echo nekenkia.. kadangi gydytojas kitame mieste, norėčiau, kad nėštumu rūpintusi gydytoja, bet dabar jau esu visai pasimetusi... 

Atsakyti
laba vakara mamytes,man jau 2 nestumas man echo dare 12sav, dabar jau 17sav... zinau ka jau turesiu. dziaugiuos jog antra karta pastojau nes dukra per sventes uzsiprase dovanu kaledu senelio kad turetu broliuka arba sese tai tures broliuka. ax.gif nestuke.gif rolleyes.gif
Atsakyti