QUOTE(diudas @ 2007 10 31, 17:33)
Ir labai patogu su ta limpančia juostele, nes labai patogu nuimti ar uždėti. Aš pati pasisiuvau širmą, tik mechanizmą užsisakiau, tai ten viskas buvo sudėta: ir limpančios juostelės ir listelės širmos įtempimui, o kadangi pasisiuvau labai lengvai, tai nepraėjus nei pusei metų užsimaniau pakeisti širmų medžiagą, nusprendžiau linines širmas pasissiūti, nes labai jau jo gražaus yra
O sakykit, kur perkat liną, tinkantį užuolaidoms? Sakot, labai jau jo gražaus yra, taigi, susidomėjau, kad gal turit kur "užmatę" didelį jo pasirinkimą?
Ir dar... labai norėčiau pamatyti jūsų širmas... aš pati dievinu tiesiog lietuvišką, pavadinkim, natūralumą: liną, medį ir t.t., todėl tapo labai smalsu, kaip tai atrodo širmose.
Ir dar... prisipažinsiu, kad dar nestudijavau širmų mechanizmo ir siuvimo technologijos, bet pirmas įspūdis - nėra nieko sudėtingo, tik reikia pamatyti. Gal galėtumėte parodyti arba papasakoti, kaip tai atrodo?
Man buvo kilusi mintis pasisiūti tokias, ale, širmas: organzos ar kt. plono audinio juostos ( langų kraštuose, taip būtų originaliai išspręsta balkono paslėpimo - uždengimo problema ), apie 5 cm pločio juostelėmis pakabintos ant paprasto karnizo, o kad nesibanguotų, apačią ir viršų pastandinti, sutvirtinti tokiomis lystelėmis, kurios naudojamos romanetėms apačioje. O už karnizo galvoju dėti romanetes, kurios būtų tokios lengvos, be lystelių, kaip austriškos, berods arba, kitas variantas: dėti lysteles kas 30 - 40 cm, bet apačioje nedėti tos plačios lystelės, kuri yra kaip svoris romanetei (nežinau, ar suprantamai išsireiškiu ), o jas dekoratyvinėmis atlasinėmis juostelėmis parišti ties 2 - 3 vietom, na tokios bangelės apačioje būtų pakeltos juostelėmis. Na kaip jums tai atrodo? Ar įmanomas ir pasiteisinantis sprendimas. O gal kas turit kitų idėjų dekoruoti langui su balkonu: langas apie 1,5 m pločio, nevarstomas ir balkono durys su ištisiniu stiklu. Įprastos užuolaidos nedomina.
Labai būčiau dėkinga už bet kokias idėjas, mintis ir pan.