Įkraunama...
Įkraunama...

Širmos langams

QUOTE(diudas @ 2007 11 10, 14:27)
Aš pirkau Vilniuje "Euriviloje" ir už metrą mokėjau 90 Lt.

o kur yra "Eurivila", labai noriu pasikeisti užuolaidas į širmas, labai tiktų prie baldų
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2007 11 10, 20:45)
o kur yra "Eurivila", labai noriu pasikeisti užuolaidas į širmas, labai tiktų prie baldų

Vilniuje - Buivydiškių g. 26, o Kaune - K.Donelaičio g. 33. Aš iš ten užsisakinėjau ir širmų, ir romanečių mechanizmus. Gana greitai pagamino - sakė, kad pagamins per dvi savaites, tačiau pagamino tiktai per vieną. Gali apsilankyti jų puslapyje: www.eurivila.lt
Atsakyti
QUOTE(diudas @ 2007 11 12, 18:12)
Vilniuje - Buivydiškių g. 26, o Kaune - K.Donelaičio g. 33. Aš iš ten užsisakinėjau ir širmų, ir romanečių mechanizmus. Gana greitai pagamino - sakė, kad pagamins per dvi savaites, tačiau pagamino tiktai per vieną. Gali apsilankyti jų puslapyje: www.eurivila.lt

O kaip del pačios medžiagos, kuri naudojamas šimai siūti? kokia medžiaga naudojat?
Atsakyti
QUOTE(Kawa @ 2008 01 05, 13:39)
O kaip del pačios medžiagos, kuri naudojamas šimai siūti? kokia medžiaga naudojat?

užuolaidinę
Atsakyti
sirmom tinka beveik visos uzuolaidines medziagos. isskyrus tas, kurios pasiduoda tampymuisi (glamzytos ar pan.). Siaip geriausiai standesne madziaga smile.gif
Atsakyti
Aš irgi turiu planą chuliganą pasisiūti širmas. Noriu jas išdėlioti šachmatiškai, nes galvoju, kad taip vizualiai man jos atitols. To man reikia, nes karniza/begelius pritvirtinom kiek tolėliau nuo lango ir pakabinus užuolaidas labai sumažės erdvė.
Mačiau Ermitaže pirkti užuolaidų ir karnizų skyriuje tokius plastikinius pagaliukus. Galvoju jie labai gerai butu įverti sutvirtinimui, kad nesibanguotų.

Gal kuri jau esate pasisiuvusi. Butų miela pamatyti jūsų širmikes? Man butu smalsu nugarinę dalį viršaus pamatyti, kaip jos pritvirtinamos. Kokią juostelę siųnat pritvirtinti kabliukam. O lipnią juostelę kaip ir kur širmose tvirtinat? Labai būtų šaunu nuotraukytę ar nuorodą internete kad kuri įdėtumėt.
Atsakyti
QUOTE(diudas @ 2007 10 31, 17:33)
Ir labai patogu su ta limpančia juostele, nes labai patogu nuimti ar uždėti. Aš pati pasisiuvau širmą, tik mechanizmą užsisakiau, tai ten viskas buvo sudėta: ir limpančios juostelės ir listelės širmos įtempimui, o kadangi pasisiuvau labai lengvai, tai nepraėjus nei pusei metų užsimaniau pakeisti širmų medžiagą, nusprendžiau linines širmas pasissiūti, nes labai jau jo gražaus yra wub.gif

O sakykit, kur perkat liną, tinkantį užuolaidoms? Sakot, labai jau jo gražaus yra, taigi, susidomėjau, kad gal turit kur "užmatę" didelį jo pasirinkimą?
Ir dar... labai norėčiau pamatyti jūsų širmas... aš pati dievinu tiesiog lietuvišką, pavadinkim, natūralumą: liną, medį ir t.t., todėl tapo labai smalsu, kaip tai atrodo širmose.
Ir dar... prisipažinsiu, kad dar nestudijavau širmų mechanizmo ir siuvimo technologijos, bet pirmas įspūdis - nėra nieko sudėtingo, tik reikia pamatyti. Gal galėtumėte parodyti arba papasakoti, kaip tai atrodo?
Man buvo kilusi mintis pasisiūti tokias, ale, širmas: organzos ar kt. plono audinio juostos ( langų kraštuose, taip būtų originaliai išspręsta balkono paslėpimo - uždengimo problema ), apie 5 cm pločio juostelėmis pakabintos ant paprasto karnizo, o kad nesibanguotų, apačią ir viršų pastandinti, sutvirtinti tokiomis lystelėmis, kurios naudojamos romanetėms apačioje. O už karnizo galvoju dėti romanetes, kurios būtų tokios lengvos, be lystelių, kaip austriškos, berods arba, kitas variantas: dėti lysteles kas 30 - 40 cm, bet apačioje nedėti tos plačios lystelės, kuri yra kaip svoris romanetei (nežinau, ar suprantamai išsireiškiu ), o jas dekoratyvinėmis atlasinėmis juostelėmis parišti ties 2 - 3 vietom, na tokios bangelės apačioje būtų pakeltos juostelėmis. Na kaip jums tai atrodo? Ar įmanomas ir pasiteisinantis sprendimas. O gal kas turit kitų idėjų dekoruoti langui su balkonu: langas apie 1,5 m pločio, nevarstomas ir balkono durys su ištisiniu stiklu. Įprastos užuolaidos nedomina.
Labai būčiau dėkinga už bet kokias idėjas, mintis ir pan.
Atsakyti
QUOTE(regido @ 2008 02 23, 15:31)
O sakykit, kur perkat liną, tinkantį užuolaidoms? Sakot, labai jau jo gražaus yra, taigi, susidomėjau, kad gal turit kur "užmatę" didelį jo pasirinkimą?
Ir dar... labai norėčiau pamatyti jūsų širmas... aš pati dievinu tiesiog lietuvišką, pavadinkim, natūralumą: liną, medį ir t.t., todėl tapo labai smalsu, kaip tai atrodo širmose.

aš irgi galvoju namo svetainės langus puošti širmomis, ir dar būtent lininėmis. tačiau turiu dar tokį planą chuliganą, pasinaudoti kurios nors mamos-menininkės gebėjimais ir paprašyti, kad išpieštų ant to vienspalvio lino tam tikrą piešinį (spalvas matau: natūralią lino, bei juodą dažų) wub.gif . Manau, kad linas tinkama medžiaga širmoms.
Kol kas turiu tik vieną parduotuvę omeny: Kauno Lino namai, Laisvės al.
Regido, jeigu rasi kokios info, būk gerutė, patalpink čia temoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bambinute @ 2008 02 23, 17:25)
aš irgi galvoju namo svetainės langus puošti širmomis, ir dar būtent lininėmis. tačiau turiu dar tokį planą chuliganą, pasinaudoti kurios nors mamos-menininkės gebėjimais ir paprašyti, kad išpieštų ant to vienspalvio lino tam tikrą piešinį (spalvas matau: natūralią lino, bei juodą dažų) wub.gif . Manau, kad linas tinkama medžiaga širmoms.
Kol kas turiu tik vieną parduotuvę omeny: Kauno Lino namai, Laisvės al.
Regido, jeigu rasi kokios info, būk gerutė, patalpink čia temoje  4u.gif

Būtinai taip ir padarysiu.
O lino aš mačiau Kauno senamiestyje keletą parduotuvėlių, bet, atsiprašau, nei vienos tiksliai įvardinti negaliu, taip pat yra skyrius ir Urmo bazėje, beje, ten būdavo pigiau nei Lino namuose.
O jūs, bambinute, supratau irgi prijaučianti linui esat, labai smagu... o jau galvojau, kad su savo lino idėjomis esu tokia nepopuliari... Mane nudžiuginot, iš tiesų...
Atsakyti
QUOTE(regido @ 2008 02 23, 22:31)
Būtinai taip ir padarysiu.
O lino aš mačiau Kauno senamiestyje keletą parduotuvėlių, bet, atsiprašau, nei vienos tiksliai įvardinti negaliu, taip pat yra skyrius ir Urmo bazėje, beje, ten būdavo pigiau nei Lino namuose.
O jūs, bambinute, supratau irgi prijaučianti linui esat, labai smagu... o jau galvojau, kad su savo lino idėjomis esu tokia nepopuliari... Mane nudžiuginot, iš tiesų...

na, prijaust viena, pasisiūt kita.. tongue.gif žiūrėsim kas gausis. Realiai tai tik taip įsivaizduoju savo namo langus smile.gif . Kažką bandysim, bet tas bus tik apie vasaros galą cool.gif .. tad jums gal greičiau pavyks. Man va tik įdomu, ar tos mamytės, kurios piešia ir ant šilko, sutiktų išpildyti mano piešinį g.gif .. ar ten kokios kitos technologijos eina..
Įdomu dar kokia tų širmų priežiūra? Tikiausiai turėtų būti galimybė plauti jas nuėmus, kaip ir romanetes?
P.S. neseniai buvau Urmo bazės 5-am sandėlyje, tai nustebau pamačius kaip ištuštėję jų lentynos blink.gif .. kažin ne į pabaigą ta jų prekyba?
Atsakyti
Na va, vakar buvau viename prekybos centrų, domėjausi mano idėjos įgyvendinimu. Sužinojau, kad paties pigiausio širmos mechanizmo kaina 130 Lt ir dar... pasirodo, širmos slenkasi visos viena kryptimi, t.y. jos susitraukia viena už kitos į kurią nors vieną pusę, taigi, mano sumanymui tiktų tik lubinis karnizas, kurio kainos beveik 4 kartus mažesnės. Ir dar, jei aš teisingai supratau, tai abiem variantais siuvasi ta tokia užuolaidų paraukimo juostelė ir viršuje dedasi ta vytelė. Įdomu būtų sužinoti, kas turi širmas, ar kaip tik ir yra taip, kaip sakau.
Žodžiu, dar labai reikia informacijos ir aiškumo tų širmų mechanizme, o siuvimas būtų kaip ir aiškus.
Atsakyti
Nufotografavau širmų mechanizmą, gal padės kiek nors

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti