Įkraunama...
Įkraunama...

Širmos langams

QUOTE(driftas @ 2008 09 11, 12:35)
Merginos, ką darote kai suka audinį? 
Na kaip čia paaiškit: kai viršus kabo tiesiai, o apačia nueina per kokius 5 cm į šoną.
Bandžiau aš šitą klausimą klausti romanečių temoje, bet panašu, kad dabar jų nieks nesiuva, tai ir temos neskaito  mirksiukas.gif Tai klausiu čia nes širmos juk kažkas panašaus  mirksiukas.gif  Ir žiūriu visos ekspertės čia persimetusios  4u.gif
Iš tikro tai siuvau romanetę. Medžiaga labai plona užuolaidinė ir pasiuvinėta, ypatingai apačia (gal dėl to suka), jei būtų užuolaidos ir sudrapiruotos nieko ir nesimatytų, o romanetei matosi    verysad.gif
Galvojau gal kreivai nukirpta, tai išsitraukiau vieną išilginį siūlą palei kraštą ir pagal jį nukirpau per nauja - tas pats 
Gal sakau bandyti iš akies kirpti statų kampą??  Tada gautųsi įstrižai audinys kirptas, bet nukreivočiau turbūt dar žiauriau..

Man būna ši problema, siuvant įprastas užuolaidas, kai reikia atsiūlėti šoninius kraštus. Tada šią problemą išspręsti pavyksta prisiuvant tokius svarelius apačioje, kampuose (kad temptų žemyn ). O kaip romanetėje šią problemą pašalinti nežinau, juolab, jei pati apačia nėra siuvama su "liniuote", t.y. kiek supratau, pačią siuvinėtą apačią palieki kyboti laisvai, neveri lystelės.
Atsakyti
įkeliu savo užuolaidas jūsų vertinimui smile.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(regido @ 2008 09 16, 09:20)
Man būna ši problema, siuvant įprastas užuolaidas, kai reikia atsiūlėti šoninius kraštus. Tada šią problemą išspręsti pavyksta prisiuvant tokius svarelius apačioje, kampuose (kad temptų žemyn ). O kaip romanetėje šią problemą pašalinti nežinau, juolab, jei pati apačia nėra siuvama su "liniuote", t.y. kiek supratau, pačią  siuvinėtą apačią palieki kyboti laisvai, neveri lystelės.

šiaip sakyčiau, kad tai audinio brokas, kai neišlaikyta metmenų kryptis, tai galėjo atsitiksti užuolaidą siuvinėjent, kaip ir sakei, kad viršui tiesu, o į apačią, kur daugiau siuvinėjimo ji ir sukasi. matai jeigu kirpsi iš akies - įstrižai, tai labai matysis. šiaip tokie audiniai geriau paprastai užuolaidai, o ne romanetei, nes romanetė yra be klosčių ir tiesi, o šis brokas dar labiau matysis, kur reikia tiesumo ir visi svoriai ir lystelės jos neištiesins. o kadangi paprastos užuolaidos krenta laisvai ir dar sudrapiruojamos ant jų kreivumo taip nesimato, plius dar galima koreguoti svorių pagalba. taigi deja romanetėje nieko gero kai audinį suka verysad.gif gero rezultato nepasieksi net ir liniuotės ir lystelių pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Akvilė @ 2008 09 16, 16:18)
įkeliu savo užuolaidas jūsų  vertinimui  smile.gif

...
taigi deja romanetėje nieko gero kai audinį suka  verysad.gif gero rezultato nepasieksi net ir liniuotės ir lystelių pagalba.

Super užuolaidos, o romanetės dar labiau thumbup.gif

Ačiū už paguodą ir paaiškinimus. Taip ir galvojau verysad.gif
Yra ten svoris (ne visai ant galo, bet yra) ir lystvelės yra. Ir vistiek suka verysad.gif
Atsakyti
Akvile, labai gerai atrodo tos romanetės ir gėlės puikios thumbup.gif

O kaip pritvirtinai pačias romanetes? Yra ten jose visi žiedeliai, virvutės, ar koks nors paprastesnis variantas? Nematyti jokių pakėlimo virvelių, kur paslėpei?. Smalsu pati technologija mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 18 rugsėjo 2008 - 13:45
QUOTE(Kerpena @ 2008 09 18, 14:45)
Akvile, labai gerai atrodo tos romanetės ir gėlės puikios  thumbup.gif

O kaip pritvirtinai pačias romanetes? Yra ten jose visi žiedeliai, virvutės, ar koks nors paprastesnis variantas? Nematyti jokių pakėlimo virvelių, kur paslėpei?. Smalsu pati technologija  mirksiukas.gif

ačiū.
taip yra visos virvelės kilpelės ir visi kiti reikalingi mechanizmai. šičia konkrečiai tai panaudotas virvelinis mechanizmas. o pačios virvės nesimato nes ji už tamsios užuolaidos. o siūti reik tai kaip visas romanetes: sukarpai audinį kokio reikia ir nori pločio, tada ar pačioj apačioj ar padarius klostę (kaip pas mane) padarai anga liniuotei ir tada nuo liniuotės lygiais tarpais, kas 30-40 cm prisiūni spec. juosteles su kilpelėmis virvei įverti ir viskas tada jau dedi į tvirtinimo mechanizmą (jeigu daryt taip kaip priklauso), pas mane pati užuolaida įverta į karnizą, o virvelės eina per pritvirtintus prie karnizo stabdžius ir viskas.
tiesa aš dariau pirmąją dalį, o vyras antrąją - tvirtinimo.
Atsakyti
O tai visos trys romanetės valdosi iš po tos užuolaidos tamsios šone?
Tai tos kur toliausiai romanetė jos stabdžiukas labai toli nuo pačios romanetės. Ar nesusivelia virvutės pačiame stabdyje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(driftas @ 2008 09 18, 20:57)
O tai visos trys romanetės valdosi iš po tos užuolaidos tamsios šone?
Tai tos kur toliausiai romanetė jos stabdžiukas labai toli nuo pačios romanetės. Ar nesusivelia virvutės pačiame stabdyje? g.gif

jo traukinėjasi visos, o stabdžiai kiekvienai atskirai, ir virvės nesusipainioja. smile.gif
Atsakyti
Uz poros dienu (jei nieks nesutrugdys) ikelsiu savo miegamojo sirmas, pasiutas tik siandien....
Atsakyti
Gaila... sirmos gavosi ne tokios , kokiu labai tikejaus.... Nusipirkom sirmu apacioj ir virsuj iverti aliumines liniuotes. Na mum pardaveja uztikrino, jog labai graziai jos nutems audini ... Deja. Jos per lengvos.
Sakykit, kokiu dar buna sunkiu metaliniu liniuociu, ar dar ko, kurias galeciau ivert ...?
Atsakyti
QUOTE(maam @ 2008 10 24, 10:22)
Gaila... sirmos gavosi ne tokios , kokiu labai tikejaus.... Nusipirkom sirmu apacioj ir virsuj iverti aliumines liniuotes. Na mum pardaveja uztikrino, jog labai graziai jos nutems audini ... Deja. Jos per lengvos.
Sakykit, kokiu dar buna sunkiu metaliniu liniuociu, ar dar ko, kurias galeciau ivert ...?

nu pas mane tai tokios baltos, pakankamai sunkios apie 2 cm pločio - pjaustomos, pirkau vilniuj šiaurės miestelį medžio centre specializuotoj užuolaidų parduotuvėj. o tai gal įkelk nuotraukytę apsvarstysim, gal ką patarsim visos
Atsakyti
Nu pabandysiu kada pafotkint, jei gausis geros kokybes nuotraukos - galesim padiskutuot. O as ne Vilniui, tai man dar teks ko nors ieskot.
Atsakyti
QUOTE(regido @ 2008 09 16, 10:20)
Man būna ši problema, siuvant įprastas užuolaidas, kai reikia atsiūlėti šoninius kraštus. Tada šią problemą išspręsti pavyksta prisiuvant tokius svarelius apačioje, kampuose (kad temptų žemyn ). O kaip romanetėje šią problemą pašalinti nežinau, juolab, jei pati apačia nėra siuvama su "liniuote", t.y. kiek supratau, pačią  siuvinėtą apačią palieki kyboti laisvai, neveri lystelės.

Prieš daridamas ŠIRMAS ar ROMANETES :

1.reike apkarpit medž.šonus (apie 1cm) buna kad tos šoneles tempe medžiaga.
2.medž.viršu nukirpt pagal siule (biške ikirpti ir po biške traukt siulite,pagal ploti)
3.kada bus apkarpitos sonai (pagal išmatavimus) ir viršas. Tada išmatot ir pagal siulite nukirpt apočia.
BUS Gražos ir tiesos širmos arba romanetes mirksiukas.gif
Atsakyti