Įkraunama...
Įkraunama...

Injekcijos ar vaistai šunims

Iškilo klausimas. Turiu jauną (pusės metų) kalytę ir visai nenoriu, kad ji atsivestų šuniukų. Girdėjau apie skiepus šunims. Ar jie veiksmingi? Kada reikia skiepinti ir kiek kainuoja?
Atsakyti
Tokios hormonines injekcijos nera sveikos kalytei, paklausk veterinaru. As verciau rinkciausi sterilizavima. Si operacija nera sudetinga, o ir jums bus maziau galvos skausmo ateity del nepageidujamo salutinio poveikio.
Internetu gali pasitarti su specialistais www.vetklinika.lt
Atsakyti
Kas del sterilizacijos, tai kol kas nenorime to, nes ateityje neatmetama galimybe, kad noresim, jog musu kalyte atvestu suniuku. Taciau kol kas to nenorime.

Aciu uz patarima, uzklausa gydytojams jau nusiunciau.

Atsakyti
Ačiū, temą galima jau uždaryti
Atsakyti
QUOTE(ginija @ 2005 07 21, 15:36)
Ačiū, temą galima jau uždaryti

Papasakokit, ka veterinarai atrašė
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 07 21, 14:54)
Papasakokit, ka veterinarai atrašė


Kad netgi labai nerekomenduojama, ypac jaunai kalytei.
Atsakyti
QUOTE(ginija @ 2005 07 21, 15:58)
Kad netgi labai nerekomenduojama, ypac jaunai kalytei.

schmoll.gif o aš galvojau, kad ateityje problemos bus išspręstos cry.gif kol kas tai man neaktulu, dar mažiukė, bet sterilizacijos ko gero niekada nedarysiu, nes po jos šunys tampa tingūs, sustorėja ir pan. Gal ir ne visus šunis taip veikia, neisiginčysiu, bet vis tiek galit sakyt ką norit - kad taip nėra - mačiau ne vieną pavyzdį, kai iš liekno gyvybingo šuniuko pasidaro tingus niurzglys šuo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 07 21, 16:30)
schmoll.gif  o aš galvojau, kad ateityje problemos bus išspręstos  cry.gif  kol kas tai man neaktulu, dar mažiukė, bet sterilizacijos ko gero niekada nedarysiu, nes po jos šunys tampa tingūs, sustorėja ir pan. Gal ir ne visus šunis taip veikia, neisiginčysiu, bet vis tiek galit sakyt ką norit - kad taip nėra - mačiau ne vieną pavyzdį, kai iš liekno gyvybingo šuniuko pasidaro tingus niurzglys šuo  sad.gif


Tai nereikia nušerti, kad nepaeitų biggrin.gif Apetitas šiek tiek padidėja, bet tam ir yra šeimininkas, kad maistą normuotų.
Su kalėm problemų ne taip ir daug - užtenka pasaugoti per rują, ji juk ilgai netrunka. Tačiau kalytei sveikiau, jei ji bus sterilizuota - mažesnė galimybė susirgti.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2005 07 21, 16:48)
Tai nereikia nušerti, kad nepaeitų biggrin.gif Apetitas šiek tiek padidėja, bet tam ir yra šeimininkas, kad maistą normuotų.
Su kalėm problemų ne taip ir daug - užtenka pasaugoti per rują, ji juk ilgai  netrunka. Tačiau kalytei sveikiau, jei ji bus sterilizuota - mažesnė galimybė susirgti.



Taip, tie vaistai labai žalingi, dažniausia pasekmė-pūlinis gimdos uždegimas ir sekantis nevaisingumas, o dėl sterilizacijos, tai aš sterilizavus ir kalę ir patiną, kai jie jau nebereikalingi veisliniame darbe, charakteris nei vieno nepakito, patinas net kergdavo kales, abu labai aktyvūs, tik maisto rek duoti mažiau, be to dėl sterilizaqcijos pailgėja šuns amžius, nes kaip esu minėjusi labai daug gyvybinės energijos šuo išnaudoja reprodukciniam ciklui, o ypač kalės, taigi jas sterilizavus jų gyvenimas būna ilgesnis ir sveikesnis.
Atsakyti
Taip tiesa dėl tų vaistų, pati mačiau kaip po trijų metų kaimynų dobermanų kalytei prasidėjo gimdos uždegimas ir deja nieko nebebuvo įmanoma padaryti. Todėl ir mes ryžomės geriau operacijai, negu kad vaistai. Vaistai tai tik laikinas problemos sprendimo būdas, beje labai rizikingas.
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2005 07 21, 16:30)
Gal ir ne visus šunis taip veikia, neisiginčysiu, bet vis tiek galit sakyt ką norit - kad taip nėra - mačiau ne vieną pavyzdį, kai iš liekno gyvybingo šuniuko pasidaro tingus niurzglys šuo  sad.gif


Veikia visus šunis, o šuns nutukinimas priklauso nuo šeimininko.
Pati turiu kastruotą šunį. Per tris metus, kol gyveno su visais atributais, labai mažai ėdė, žymėjo kampus, lauke tik uostinėjo visus krūmus ir žymėjo viską kas įmanoma. Po kastracijos, padidėjo apetitas, bet nustoto žymėti. Aišku čiut čiut pastambėjo (bet mano šuniui tai gerai, nes žiauriai kūdas buvo). Bet pastambėjo ir vsio. Aišku, jei duočiau ėsti tiek, kiek nori - storėtų ir toliau. O dabar puikios išvaizdos ir judrus, žaismingas, laimingas šuo. Taigi viskas priklauso nuo šeimininkų smile.gif
Atsakyti