Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai genetikos centre

Turiu citomegalo ir toksoplazmozes virusus, kurie siuo metu nera aktyvus. Nestumo metu citomegalo IgG titras virsijo norma 8 kartus. Manau, kad tai buvo pagrindine nesivystanciu nestumu priezastis. Gydytoja infekcioniste dar patare issitirti genetikos centre.
Kokius tyrimus atlieka genetikos centre moterims, turejusioms 2 nesivystancius nestumus? Kokios priezastys gali buti nustatytos? Ar skiriamas gydymas?
Atsakyti

Amerikiečių duomenimis,genetinės ankstyvų persileidimų priežastys sudaro 61./.Genetikai tiria pacientų kariotipą,t.y.chromosomas[ar nėra anomalijų].Žmogaus chromosomose slypi visa paveldimumo informacija.Pakitimai įvairiose chromosomų dalyse gali lemti neišnešiotumą ar individo nevaisingumą.Genetikos centre dar tiriamos nėščios,jei yra tam tikri parodymai,pvz.vyresnis amžius ar prieš tai buvę vaisiaus apsigimimai.Genetika-atskira,sudėtinga medicinos sritis.Manau,kad kai kreipsitės pas specialistus,jie suteiks Jums daugiau informacijos.
Atsakyti
Genetikos centre, nesciom moterim tiria krauja. Tyrimu nustatomos trys genetines ligos: dauno sindromas (kitu dvieju neatsimenu). Tyrimas kainuoja 62lt. Jei sis tyrimas jiems atrodo nepakankamai informatyvus, moteriai siuloma amniocenteze. Adata imama vaisiaus vandenu ir issamiai nustatomas apsigimimas. Amniocenteze galima daryti tik iki 17 nestumo savaites, po to jau per velu.
Taip pat moteriai daromas ultragarsinis tyrimas.
Pirmiausia bus pokalbis su genetike, kuri tau ir patars ka toliau daryti. Linkiu sekmes.
Atsakyti
Labai aciu, manau, kad pravers.
Tik as dar nesu nescia. Ir norejau suzinoti kokius tyrimus genetikos centre daro moterims, kurioms yra buve 2 nesivystantys nestumai.
Atsakyti

Tiria kariotipą moteriai ir vyrui,t.y.chromosomas.Kiek žinau tiriama iš seilių.
Atsakyti
ar dėl viso pikto patartumėt kiekvienai išsitirti genetikos centre, ar, jei gydytoja nesiųlo, nereikia?
Atsakyti

Visoms tirtis nebūtina.Jūsų ginekologas turėtų informuoti,ar priklausote rizikos grupei,ir ,esant reikalui,ten siųsti.
Atsakyti