[quote=succes,2010 08 06, 17:06]
Stai ir as pazaduke prazuvele
Keliu tema i virsu, nes jau nuo pernai prisizadejusi mergaitem ideti recepteli. Marinuoju visokias morkas (dabar pats metas marinuoti mazas), ir dideles pjaustytas visaip (griezineliais, siaudeliais, juostelem) ir mazas ir tas kur kaip ridikeliai atrodo - apvalias tokias.
Niu tai va darau paprastai, pasiruosiu morkas, jas nusiplaunu, nusiskutu ir susipjaustau, jei tai dideles morkos. Tada kaiciu puoda i ji pilu vandeni, vandeni pilu pagal morku kieki, na kaip cia paaiskinti, imu 5 litru puoda ir pilu 3 litrus vandens. tada kai vanduo uzverda susdedu visus ingridientus ir tada jau sudedu morkas, jas troskinu marinate 20 min., po to viska dedu is tiklainius ir uzsuku, laikosi kuo puikiausiai, ir labai skanu ziema, kaip garnyrui ir i troskinius ar kepinius visokius. morkos gaunasi traskios ir neistizusios, neminkstos, na tikrai skanios.
Vienam litrui marinato:
1 litras vandens
1 stikline (tarybine) cukraus
1 stikline acto (9%)
2 arbatiniai sauksteliai druskos
0.5 stiklines (tarybines)aliejaus
aš tokiu receptu (tik be aliejaus ir druska mano recepte parašyta 1 šaukštas (bet turbūt tai tas pats kaip 2 arb.š.)) konservuoju agurkus ir pridedu su agurkais žiedeliais pjaustytų morkų. Ir gražu, ir įvairiau kai valgai ir labai skanu. Beje galima ir vien morkas taip daryti. Beje, nieko nekaitinu - sudedu viską į stiklainius, ir užpilu 2 kartus marinatu ir uždarau, uždengiu šiltai apvožtus stiklainius