Suriui gaminti galima naudoti tik sviezia namine varske ir piena!. Parduotuviniai produktai nelabai tinka. Jie jau ivairiai apdoroti ir prideta visokiu priedu. Papildyta:
Na tiesiog nemėstu lydytos varškės. Paruotuvėj yra lydytos varkšės sūreliai, tai amn nepatinka. Produktai tikrai parduotuviniai. Žadu sunaudoti į karštus patiekalus.
Merginos, o kaip pasigaminti skanų naminį varškės sūrį iš ožkos pieno? Gal jūs žinote tikslias gaminimo instrukcijas (kiekį, temparatūrą, laiką)? Esu girdėjus, kad jį reik daryti ne iš rauginto pieno, o kažkaip pakaitinant
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus
Pasidalinsiu ir aš gaminamu naminiu sūriu. PANYRAS Panyras - tai iš šviežio pieno pagamintas sūris, valgomas vienas arba dedamas į kitus patiekalus. Panyras niekuo nepakeičiamas. Kitos sūrių rūšys negali lygintis su juo savo universalumu, švelniu skoniu ir atsparumu aukštai temperatūrai. 10 puodelių (2,3 l) nenugriebto pieno Sutraukianti medžiaga: 5 šaukštai citrinos sulčių Arba 2 arb. šaukšteliai citrinos rūgšties, Arba 1¼ puodelio (300 ml) jogurto, Arba 2½ puodelio (600 ml) išrūgų Pieną kaitinkite dideliame puode ir tuo pat metu pasiruoškite sutraukiančią medžiagą (jei naudojate citrinos rūgštį, ją geriausiai ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir tik po to pilti į pieną;, jei naudojate jogurtą - prieš supildami praskieskite jį trupučiu šilto pieno; išrūgos - tai mažiausiai 2 dienas kambario temperatūroje palaikytos išrūgos, likusios sutraukus pieną, t.y. pagaminus vieną panyrą, likusias išrūgas galima panaudoti sekančiam panyro gaminimui). Kai pienas užvirs ir ims kilti, išjunkite ugnį ir įmaišykite sutraukiančią medžiagą. Beveik iš karto balta tiršta medžiaga atsiskirs nuo gelsvai žalsvų išrūgų. Jei išrūgos neskaidrios, įpilkite dar šiek tiek sutraukiančios medžiagos ir išmaišykite. Koštuvą su dviguba marle uždėkite ant kito indo ir perpilkite visą puodo turinį. Koštuve liks panyras, kurį susukite į marlę ir šiek tiek palaikykite, kad nusivarvėtų. (Galima jį pusę minutės palaikyti po šaltu vandeniu, kad išsiplautų rūgštaus skonio likučiai, bet nebūtina). Kuo panyras ilgiau bus koštuve, tuo bus tvirtesnis, jei reikia labai tvirto - galite jį prislėgti. Likusios išrūgos - vertingas maisto produktas. Jas galima panaudoti įvairioms tešloms vietoje vandens, padažams gaminti.