Įkraunama...
Įkraunama...

Paugles seksas su vyresniu

QUOTE(ATB @ 2012 03 18, 20:44)
mano manymu, tokio amziaus mergina (26 metu) dazniausiai iesko zmogaus, su kuriuo ateiti noretu kurti. Daznas tokio amziaus vyras vargu bau ar buna jau issilakstes. Tad kas gali buti lengviau uz nepilnametes, kuri naivi ir patikli suviliojima ir t.t. Jie is nepilnametes gali daug greiciau gauti tai, ko vargu ar su tokias savo "duomenimis" (socialine padetimi, abejotinu issilavinimu ir nestabilia ateitimi ar pan.) gautu is savo amziaus moters smile.gif


Sutinku. Gaila tokių paauglių. Kita vertus, gal tai dar nuo santykių tarp mamos ir dukros priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nekieno: 23 gegužės 2012 - 08:32
QUOTE(ATB @ 2012 03 18, 20:44)
mano manymu, tokio amziaus mergina (26 metu) dazniausiai iesko zmogaus, su kuriuo ateiti noretu kurti. Daznas tokio amziaus vyras vargu bau ar buna jau issilakstes. Tad kas gali buti lengviau uz nepilnametes, kuri naivi ir patikli suviliojima ir t.t. Jie is nepilnametes gali daug greiciau gauti tai, ko vargu ar su tokias savo "duomenimis" (socialine padetimi, abejotinu issilavinimu ir nestabilia ateitimi ar pan.) gautu is savo amziaus moters smile.gif

Labai teisingas pastebėjimas. Atvirai pasakius man pačiai taip buvo gūdžioje jaunystėje. Turėjau aš tą ryškai vyresnį draugą 26 metų. Aišku, man jis tuo metu buvo toks wub.gif ir toks wub.gif Ir eilėraščius man rašydavo ir pienių paskindavo... O realiai - bemokslis, prastu darbu, laisvalaikiu išgerinėjantis.... ir visko dau buvo - pykčių su tėvais, protinimo iš šono, ale kol pačiai smegenys neišdygo doh.gif Po kurio laiko išsiskyrėme mano iniciatyva ( truputį galva prablaivėjo, akinukai rūžavi nukrito ), bet ir vėlesnės jo partnerės būdavo iki 20 ir nedaugiau. Tiesiog toks amžinas paauglys.
Atsakyti
Kadangi turime dukrelę dažnai pagalvojame, kaip viskas klostysis, bet kadangi neseni laikai, prisimenu ir pati kaip viskas vyko. Turėjau draugą penkių metų skirtumu, man 16 m, jam 21 m. Aš mokiausi labai gerai ir buvau labai apskritai paprasta paauglė, tėvai neturėjo jokių problemų ir šeima mūsų labai gera. Bet lytinį gyvenimą pradėjau nuo 16 m. ir maniau, kad tai tikrai ne per anksti. Viskas vyko labai gražiai ir net šiandien vertinant mūsų turėtą seksą, galiu pasakyti, kad jis buvo geras ir kokybiškas. Buvo daug dėmėsio, jausmo ir t.t. Šiandien kai pagalvoju, žiūrėdama į savo brolį, kuriam šiuo metu yra 17 m., man atrtodo, kad anksti, bet jeigu galėčiau atsukti laiką turbūt nieko nekeisčiau.
Atsakyti
O gal liaukitės su savo vaikais būt supratingomis padružkėmis, siūlančiomis suaugusių žaidimus "be pasekmių" (kad būtų dar lengviau prieinami ir nesivaržytų laisvai ir "saugiai" naudotis), o megzkit su savo vaikais tokius santykius, kuriose galėtumėti kalbėti apie vertybes. Apie tai ar to IŠVIS REIKIA paauglei, kokia dovana yra lytiškumas ir pan. Baisu skaityti, kai kalbama apie įstatymo paribius, o žmonės, MAMOS ramiau sau dėsto, kad ai "nieko čia nepadarysi, nieko neuždrausi, geriau kontraceptikus pasiūlyt" (kaži ką pasiūlysit, jei vaikas pateks į tą statistiką, kur nuo kontraceptikų pasekmių raudama). Tai taip išeina - bendrininkavimas? Ir jei vaikas nuo hormonų nesiorientuoja, reikia palaikyt tą jo nesiorientavimą? Jis neturi suaugusių žmonių šalia, kurie už jį atsakingi iki pilnametystės? Tai gal po poros metų užėjus jau teks skaityti mamų pritarimus ir dvylikamečių seksui? O ką atsakysit jei paėjus hormonų audroms paklaus O kodėl nieko nesakei, jei matei, kad darau nesąmones? Juk tu suaugęs. Kodėl tai palaikei?... Sakot nebūna? Padėkojančių už svolaiku aiškiai pasakytą bent jau perspėjimą tai būna. wink.gif Ir čia neesmė su kokio amžiaus "partneriu".
Jaunam žmogui savo jaunystę reikia pilnavertiškai išgyventi ir tai neturi nieko bendro su ankstyvais pagulinėjimais, "suaugusių žaidimais" ir t.t. Ir be to jis savo jaunystėje, beje, nič nieko nepraras. Ta vaikiškai naivi iliuzija, kad "visi tai daro" ir tau būtinai reikia "neatsilikti".

Kam ši tema aktuali ne tik "išvenk pasekmių", bet vaiko vertybinio auklėjimo klausimu (beje, nežalinga ir be pasekmių) siūlau pasidomėti tokia lektūra (taip pat savo jaunimui pasiūlyti) ir pan:
Meilės santykiai - ar sėkmė įmanoma?

Meilės pamokos. Kad nemylėtume kaip idiotai.

Jaunimui reikia ne sargių, o supratimo kas yra tikra meilė.

Pažink save.

Skaisti draugystė. ir t.t.

Pasiūlyt kontreceptikų yra ne lytiškumo ugdymas, o paleistuvystės skatinimas(apie galimą kontraceptikų žalą bręstančiam organizmui nesiplėsiu). Lytiškumo ugdymas - yra vaiko auklėjimas tokia kryptimi, kur mokoma, kad tai yra dovana, su kuria turi būti elgiamasi atsakingai. "Užsimanė - patrypė - nupirkau" nėra sveika jokiame amžiuje. Abejoju ar taip jau kitose srityse visas užgaidas, kad "neusipykti" pildo. Vaikai irgi bręsta. Ir tėvų stuburo turėjimas, nebijojimas aiškiai pasakyti savo pozicijos, o ne vskam pataikauti, ateityje gali imti ir "prakalbėti" kaip sektinas pavyzdys. wink.gif

Išvis "pasekmių vengimo" siūlymas yra baisinis nepasitikėjimas jaunu žmogumi, savo vaiku. Toks nepasitikėjimas, kuris sako - netikiu, kad tu sugebi išlaukti, tai ne tavo jėgoms, todėl pasiūlysiu, kad prasisuktum "be pasekmių". Tą kiša visa kontracepcijos pramonė (nes jai tai pelninga, o jei nesuveiks, nes 100 proc. nič niekur neduodama - vėlgi atsiras siūlantys "pagalbą" - abortus, jei netyčia "aišku tik ne dėl to" bus problemų su vaisingumu, savo pagalbą maloniai pasiūlys gana gerai iš jos gyvenančios vaisingumo klinikos ir t.t.). Lytiškumo ugdymas gerbia jauną žmogų visų pirma todėl, kad juo pasitiki. Pasitiki jo gebėjimu turėti sau valią. Ir apie tai kalba. Kalbėti, be abejo, reikia. Ir ne tik tada "kai jau striokas".

O dėl pilnamečio. Pilnametis pagal įstatymą "seksuodamas" su paaugle daro nusikaltimą. Taškas. Nėra čia ko vynioti į vatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 14 lapkričio 2014 - 19:35