Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos atostogos su šunimi

Planuojame mėnesio trukmės žygį dviračiais aplink Lietuvą. Ir aišku savo brangiausiosios ciucytes nepaliksime.

Didžiausias rūpestis - ko jai gali prireikti nenumatytais atvejais. Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi. Ypač apie šuns vaistinėlės turinį, nes labai sunku iš anksto įvertinti.

Skiepus visus panelė turi, Frontline irgi užlašinsim prieš išvažuojant. Kas dar? doh.gif
Atsakyti
Vandenilio peroksidas, kalio permanganatas, bintas, pleistras, pincetas, žirklės, priešalerginiai vaistai (pvz., tavegilis) - čia minimumas.
Nenumatytu atveju gali prireikti galimybės nedelsiant nugabenti šunį pas veterinarą.

QUOTE(chumbavamba @ 2007 06 26, 21:13)
O ar užteks vandelinio peroksido ir kalio permanganato žaizdoms? Nes maniškė yra anksčiau nusikasius uodų įkandimus, kad net teko vaistukus girdyti. Ar nereiketu tokiu atsargai pasimti? Ar tokiais atvejais geriau su veterinaru konsultuotis ir patiems "nenugydyti" šuns?

Žiūrint kokie tie vaistai, žiūrint kiek jūs turite patirties, ir dar atsižvelgiant į daugelį faktorių.... Dauguma atvejų geriau tartis su veterinaru, ir tik retais atvejais patyręs šeimininkas gali susitvarkyti pats. Tiesiog įvertinkite savo žinias ir galimybes.
Beje, ar žinojote, kad jei šuniui duosite kartą į savaitę truputį česnako (tik jokiu būdu ne per daug), tai kraujasiurbiai vabzdžiai jį mažiau puls?
Atsakyti
Šito nežinojau, atvirai pasakius, galvojau, kad česnako apskritai negalima šuniui duoti blush2.gif O kiek tas truputis?? Pusė skiltelės?
Man tai labai aktualu, nes nakvosime prie ežeriukų, tai uodai tikrai labai puls. Nors kailis gan ilgas (berno zenenhundas), bet snukutį visada sukanda.
O gal galite rekomenduoti kokį purškalą nuo uodų, kuriuo kiekvieną dieną būtų galima purkšti nebijant, kad šuniui pakenks?
Atsakyti
QUOTE(chumbavamba @ 2007 06 26, 21:23)
Šito nežinojau, atvirai pasakius, galvojau, kad česnako apskritai negalima šuniui duoti blush2.gif O kiek tas truputis?? Pusė skiltelės?

Žiūrint kokio dydžio šuo. Aš pusę skiltelės padalinu dviems taksams. Berno zenenhundui tai gal ir visą (ne pačią didžiausią) galima duoti.
Tiesa, pastaruoju metu kai kur rašoma, kad česnakas šunims kenksmingas. Dideliais kiekiais - tikrai kenksmingas, reikia dozuoti su protu.
QUOTE
Man tai labai aktualu, nes nakvosime prie ežeriukų, tai uodai tikrai labai puls. Nors kailis gan ilgas (berno zenenhundas), bet snukutį visada sukanda.
O gal galite rekomenduoti kokį purškalą nuo uodų, kuriuo kiekvieną dieną būtų galima purkšti nebijant, kad šuniui pakenks?

Gal neostomosanas.
Atsakyti
Labai ačiū, Daiva D., už patarimus. Iš Jūsų žinučių ne tik šiame, bet ir kituose forumuose susidariau labai teigiamą nuomonę, taigi patarimais labai pasitikiu ir pasnaudosiu 4u.gif
Atsakyti
Ar yra šunų mylėtojų, kurie nepalieka savo augintinių kam nors ir atostogauja kartu???? Kaip sekasi ir kur tai pavyksta padaryti, jei neturit savo poilsiaviečių??? Žinau, kad su šunimis niekas nenori priimti, gal žinot kokių gerų vietų??? Mes tai nusiteikę atostogauti visi, ir niekam nenorim savo draugo palikti. Dabar jau atsirado namelių ant ratų nuoma, labai apsidžiaugėm, kad visi galim apvažiuoti Europą, be bėdų dėl viešbučių ir panašiai, bet kur tau, pasirodo, sutartyse rašoma, kad grie-žtai jokių augintinių... Tai va... Gal turit kokių minčių??? Tik prašau, nerašykit, kad šunis reikia palikti namie pas artimuosius doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 20 rugsėjo 2007 - 17:58
QUOTE(Burbulytis @ 2007 08 21, 08:28)
Ar yra šunų mylėtojų, kurie nepalieka savo augintinių kam nors ir atostogauja kartu???? Kaip sekasi ir kur tai pavyksta padaryti, jei neturit savo poilsiaviečių??? Žinau, kad su šunimis niekas nenori priimti, gal žinot kokių gerų vietų??? Mes tai nusiteikę atostogauti visi, ir niekam nenorim savo draugo palikti. Dabar jau atsirado namelių ant ratų  nuoma, labai apsidžiaugėm, kad visi galim apvažiuoti Europą, be bėdų dėl viešbučių ir panašiai, bet kur tau, pasirodo, sutartyse rašoma, kad grie-žtai jokių augintinių... Tai va... Gal turit kokių minčių??? Tik prašau, nerašykit, kad šunis reikia palikti namie pas artimuosius doh.gif

Mes su savo šuniųkų atostogaujame kartu tik Lietuvoje. Su užseiniu sudetingiau sad.gif labai mažai ka nori priimti su šuniu. Taik kad lieka tik Lietuva smile.gif
Atsakyti
Mes Lietuvoje su dideliu šunimi atostogavom Šventojoje su palapine. Vietą radom nesunkiai, jokių problemų dėl šuns nebuvo. Mūsų pasirinktame krante žmonių maudėsi mažai tai ir šuo per bangas pašokinėjo.
Atsakyti
Mes pereitą savaitgalį buvom, štai šitoj sodyboj http://www.silvestrodvaras.lt/, tai šeimininkai nieko net nesakė, kad buvom su savo jorke, kalbėjau su kitam namelyje gyvenusia poilsiautoja, tai jinai kaip tik buvo buvus šitoj sodyboj prieš tris savaites, tai pasakojo, kad kiekvienam namelyje buvo po didelį šunį ir visi puikiausiai sutarė ir buvo draugiški mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingero: 21 rugpjūčio 2007 - 08:40
Pavasarį atostogavome Slovakijoj su senbernaru. Priėmė viešbutis be problemų.
Atsakyti
Jau kur, kur, bet užsienyje ne problema apsistoti su šuniu, problema Lietuvoje. Visi 5 žvaigždučių viešbučiai priima su augintiniais biggrin.gif o ir daug pigesni jų nesikrato. Kai kurie viešbučiai ima atskirą mokestį už šunį, kai kurie leidžia nemokamai apsigyventi su augintiniu.
Atsakyti
Lietuva yra Lietuva... doh.gif Nidoje neradome kas priimtu su VA, o ir paciame kurorte sunu mazai mateme, papludimy ne vieno. mieste vienas kitas, kaip supratome vienai dienai atvyke ar i savo nuosavus namus, ne nuomotus...
Atsakyti