Įkraunama...
Įkraunama...

Suicidinės nuotaikos

Na, viską pasakiau jau temos pavadinime sad.gif
Baisiausia tai, kad, rodos, žinau visus kitų raminimo ir linksminimo būdus, bet va savęs paguost nebeišeina verysad.gif
žinau ir tai, kad tai kvaila, ir visus kitus blabla, kaip pagulėk vonioj, išsimiegok ar nueik pas psichologą, - netinka nieks. (Likusio proto likučiais dar suvokiu, kad tokiom nuotaikom užplaukus taip ir turiu galvot tongue.gif ).
Na, nėra kam bent truputį palikt vaiko - nei tėvų nei draugių čia nėra. Psichologas? Tiek tobulai kalbos nemoku, kad suprasčiau, ką jis man sakys, kai myksiu, kaip man blogai cry.gif , be to - nėra kur palikt vaikelio, ir vėl ratuku, tralialia, šokam ratuku cry.gif
Jei atrodo, kad esu linksma, tai čia mano durnas būdas - kuo man blogiau, tuo labiau prieš publiką maivaus unsure.gif
Jau išbandžiau ir kambarių tvarkymą, ir drabužių lyginimą.
Juokingiausia tai, kad į suicidus pati žiūriu su pasibjaurėjimu ir pašaipa, nu, tipo, depresija - išpindėjusių poniučių reikalas... O dabar, atrodo, iš šalies save stebiu, ir negaliu atsistebėt. Literatūrose rašoma, kad didžiausias procentas pabandžiusiųjų tiesiog prašo pagalbos, tik pasirenka netikusį prašymo būdą.
Prašau pagalbos.
Baisiausia, kad visada maniau, kad esu nedurna. O dabar - pasikartosiu - atrodo, kad susidvejinau, ir viena, protingoji, kažkur palubėj kybo ir pasibaisėjus stebi kitą, tyliai isterikuojančią durnelę, kuri lygina marškinius, ir bliautų iki užtinimo, tik va kad prabliaut negali unsure.gif cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jergus: 12 vasario 2005 - 16:24
QUOTE(Jergus @ 2005 02 12, 16:23)
Baisiausia, kad visada maniau, kad esu nedurna. O dabar - pasikartosiu - atrodo, kad susidvejinau, ir viena, protingoji, kažkur palubėj kybo ir pasibaisėjus stebi kitą, tyliai isterikuojančią durnelę, kuri lygina marškinius, ir bliautų iki užtinimo, tik va kad prabliaut negali unsure.gif  cry.gif

Tegul stebi toliau. Juk įdomu pamatyti, kaip tas filmas baigsis. Išjungti aparatą ta protingoji gali kada tik panorėjus - pultelis yra jos rankose. Ir tegul mėgaujasi tuo, nes kai išjungs - numes pultelį, neteks prieš tai turėtos junginėtojo galios ir nebepamatys, kuo viskas baigsis. Visokių filmų būna, kartais ir stebuklų nutinka. Na, jeigu labai užknis, taip jau visai beviltiškai, tada ir išjungsi, bet nemanau, kad dabar tas momentas. Mėgaukis pultu savo rankose, ta galimybė niekur neturi galimybės pradingti.

Be to, tu gali žiūrėti ne vien į tą marškinius lyginančią ir bliaut nesugebančią. Pamiršk ją kuriam laikui. Tegul protingoji padaro tai, ko jai norisi, o ne kas reikalinga tai marškinius lyginančiai durnelei. Neabejoju, kad yra daugybė dalykų, kurių norisi būtent tai, tikrąjai Tavo daliai, ir neprivalai jos tapatinti su socialinių vaidmenų prilipdyta prie kaktos marškinių lygintojos/blablabla kauke. Jeigu sugebi NUOŠIRDŽIAI pagalvot apie savižudybę, tai visa kita bus tik smulkmena, su ja palyginus. Prieš nusižudydamas žmogus gali iškrėsti ir bet kokią niekšybę, kvailystę (kaip atrodytų tai marškinių lygintojai) - vis tiek baigtis ta pati. Kirsk iš peties, jei jau viskas prarasta - pasitraukti visada spėsi. Įsivaizduok, kad vykdai paskutinį savo norą. Kuo save palepintum prieš amžinai užmerkdama akis? Ką padarytum, žinodama, kad rytoj mirsi? Tą ir padaryk, kvailiau ir blogiau nei savižudybė tai vis tiek nebus.

Linkiu netgi ne stiprybės. Linkiu pajusti svaiginančią LAIMĘ - patikėk, Tu ant jos slenksčio stovi. Matyt, pribrendo laikas radikaliems pokyčiams, statant ant kortos absoliučiai VISKĄ.
Atsakyti
Ot man įdomu, kas priverčia žmogų pagalvot apie savižudybę? Man net pačiais sunkiausiais momentais tokios mintys nekyla, nors tada ir sakau, kad pasikart belieka. Tačiau tai tik žodžiai.
Atsakyti
Del negyvybes. Manau, kad supranti, jog kazkada vis tiek mirsi. Ar nepadetu tau tokia mintis, jog mirtis ateis pati, o kolei kas paziuresi kiek tau skirta isgyvenimu.
Atsakyti
Ačiū, Erszebeth. Parašei taip, kaip būdama blaivaus proto pati kalbu, kai kas nors kitas šalia manęs taip ardosi 4u.gif Po poros valandų, kai paskelbiau temą, ir "prablaivėjau". Tai praeina, trunka tik kokį graudų pusdienį, bet man labai nepatinka, kad tai išvis būna sad.gif Šįkart suveikė visko surašymas į "supermamą". Jei eterį panaudojau ne pagal paskirtį - labai atsiprašau...
Beje, Uola, Smurka, - aš ir nerėkavau, kad tuoj tai padarysiu, tiesiog tokia situacija, kaip "tuoj pasikarsiu" blush2.gif Ir toliau galvoju, kad to padaryt negalėčiau, ir nesiruošiu, gal netiksliai suformulavau temą - "Nuotaikos-ką tokiu atveju darot, - galvojat?"
Atsakyti
QUOTE(Jergus @ 2005 02 12, 20:05)
Ačiū, Erszebeth. Parašei taip, kaip būdama blaivaus proto pati kalbu, kai kas nors kitas šalia manęs taip ardosi 4u.gif  Po poros valandų, kai paskelbiau temą, ir "prablaivėjau". Tai praeina, trunka tik kokį graudų pusdienį, bet man labai nepatinka, kad tai išvis būna sad.gif Šįkart suveikė visko surašymas į "supermamą". Jei eterį panaudojau ne pagal paskirtį - labai atsiprašau...
Beje, Uola, Smurka, -  aš ir nerėkavau, kad tuoj tai padarysiu, tiesiog tokia situacija, kaip "tuoj pasikarsiu" blush2.gif  Ir toliau galvoju, kad to padaryt negalėčiau, ir nesiruošiu, gal netiksliai suformulavau temą - "Nuotaikos-ką tokiu atveju darot, - galvojat?"

Jergus,as pati pastaruoju metu daznai panasiai jauciuos...atrodo,viskas mano gyvenime neblogai,bet nuo lyginimo,virtuves ir su vaikais buvimo beveik 24 val.jauciuos tarsi uzdaryta i kalejima...gal dar Lietuvos ilgesys prisideda...ir man uzplaukia-issirekiu,issiverkiu,atrodo,pagereja...Viena vakara irgi maniau jau cia tema uzvesianti... blink.gif
Atsakyti
Nzn, Jergus, man tai ta tavo busena atrodo naturali smile.gif Mazas vaikas, iseit niekur neleidzia, o buti visa laika su kazkuo - kad ir su savo vaikeliu mylimiausiu - bet ne pusvalanduko negali atsipust, niekas neisleidzia - nu blyn, nusisaut galima. Ir dar salis svetima, jei teisingai supratau. Tai ko tu nori? Kad butum laiminga kaip kokia Raudonkepuraite? Nejuokink smile.gif Ir cia, Lietuvoj, tarp savu gyvenant daugybei mamu taip buna - ypac po pirmo vaiko, o tu dar kazkur ten!

Manau, pagerk tu kokiu svelniu raminanciu, tipo valerijonu, ir galvok, kad visa laika taip nebus smile.gif Ateik cia papezet, gi nesakyk, geras dalykas, ka? smile.gif

O del nusizudymo tai manau, kad pagalvosi pagalvosi, bet nenusizudysi. Nu nepaliksi gi tu savo mazo vaiko naslaiciu, juk taip negrazu. Reik paaugint bent kol gales pats vienas isgyvent, nu sad.gif
Atsakyti
Noa,as paskaiciau,ka rasai,ir sau pritaikiau biggrin.gif Bendravimas forume ir gelbsti,kaip atsvara izoliacijai nuo Lietuvos,nuo draugu...Tau,Noa,padekot noriu,kad nesmerki,o paguodi wub.gif
Atsakyti
Jergus, kaip as tave suprantu. Mano labai panasi situacija - esu svecioj saly, be artimuju, draugu ir lygiai tokia pat depresuojanti. Kokioj saly esi? Ir kiek moki ta kalba? As pavyzdziui cia, Kanadoje, radau grupe, kur renkasi moterys su pogimdyvine depresija. Renkames viena karta savaiteje ir visos su savo vaikais. Jei tau pavyktu ka nors panasaus ten rasti, is karto smagiau butu. Ir is namu iseitum i zmones, ir kalba galetum palavinti. Gal ten yra koks sporto klubas, kur butu speciali programa mamos su kudikiais, kaip kad pas mus cia yra joga.
Dar kitas dalykas, jei kankina depresija ir tai pradeda atsiliepti tavo santykiams su vyru, esi pikta, daznai verki ir pan., gal net kamuoja nemiga, kaip mane, reiketu nueiti pas gydytoja, kad priskirtu antidepresantu.
Jei tave tikrai depresija uzpule ir jau lenda mintys apie savizudybe, jokiu budu neapsileisk, prasyk pagalbos ko tik gali: vyro, uosviu, kaimynu, kokios nors socialines organizacijos. Patikek, tai rimta. Jei ir toliau busi uzsidariusi, gali nuo depresijos ir iki psichozes dasivaryti, o tada gali net ir savo vaikui pakenkti. Nereikia slepti savo busenos, o reikia atvirai visiems pasakyti, kad tau blogai. Musu grupej yra viena moteris, kuri irgi slepe savo busena, nenorejo savo bedu kitiems uzkrauti, tempe guma, kol ligoninej 2 savaitem buvo paguldyta. Ir tai moteris, gyvenanti savo salyje. Tai ka jau kalbeti apie tave, atitrukusia nuo artimuju.
Zinau, kad sunku is uzburto rato isbristi, bet pabandyk pati ar su vyro pagalba pasidometi apie kokias nors specialias programas mamos su vaikais. Tiktu net bureliai vaikams, kaip muzika ar pan. Nebijok, kad kalbos nemoki - tai puikus budas ja mokintis.
Parasyk, ka apie tai galvoji ir kokios galimybes.
Atsakyti
QUOTE(Jergus @ 2005 02 12, 21:05)
Ačiū, Erszebeth. Parašei taip, kaip būdama blaivaus proto pati kalbu, kai kas nors kitas šalia manęs taip ardosi 4u.gif  Po poros valandų, kai paskelbiau temą, ir "prablaivėjau".

Blogiausia, kad blaivus protas nelabai padeda, kai užplaukia tas "depresinis sąrėmis" . schmoll.gif Depresija sirgau gal kokius tris metus ir kai dabar, blaiviu protu permąstau savo tuometinę būseną ir elgseną - kraupstu. schmoll.gif, nes kentėjau ne tik aš, bet ir mano artimieji. schmoll.gif Neslėpsiu - galvojau apie savižudybę, bet mane vis sulaikydavo mintis apie vaiką. Visa tai pasibaigė tada, kai išėjau dirbt rolleyes.gif , matyt, ne visos moterys yra sutvertos sėdėt namuose su vaikais. doh.gif Gaila, kad tuo metu, kai buvau namuose su vaiku, nebuvo šio forumo... rolleyes.gif
Atsakyti
Na, kadangi esu liguistai optimistė, tongue.gif , tai man greit ateina, ir greit praeina... pvz., vakar viską pataisiau... (ei, merginos, atsiųskit man "už miegamojo durų" slaptažodį blush2.gif ) gerai, tik nesijuokit - sušokau vyrui striptizą, užsidirbau 200 eurų doh.gif Pati pasiūliau - šoksiu, o tu mokėsi biggrin.gif
abiem gerai, o kaip nuotaika pakyla wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jergus @ 2005 02 13, 11:55)
Na, kadangi esu liguistai optimistė,  tongue.gif , tai man greit ateina, ir greit praeina... pvz., vakar viską pataisiau... (ei, merginos, atsiųskit man "už miegamojo durų" slaptažodį blush2.gif ) gerai, tik nesijuokit - sušokau vyrui striptizą, užsidirbau 200 eurų doh.gif Pati pasiūliau - šoksiu, o tu mokėsi biggrin.gif
abiem gerai, o kaip nuotaika pakyla wub.gif

oho kaip gerai moka jei man taip tai aš jam šokčiau diena nakti tongue.gif
Atsakyti