QUOTE(chocolove @ 2007 10 18, 21:36)
<...> mėsos su bulvėmis valgyti nepatariama, o daržovės geriau šviežios, nei raugintos (išmokau pamoką...
)
Kiek teko skaityti dietologių(-ų) komentarų, maisto derinimo principai nėra moksliškai pagrįsti, o tais teiginiais, kad jeigu sumaišytumėm vienus produktus su kitais, tada jie skrandyje pradėtų pūti ir gesti (
), netikiu
Manau, nieko blogo, jeigu aš prie mėsos ar žuvies įsidedu v.š. bulvių ir pusę lėkštės salotų
Kartais, aišku, esu linkusi įsidėti daugiau nei vieną v.š.
- štai tą reikėtų dar tobulinti...
O dėl šv.daržovių pritariu
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 10 18, 22:02)
Nu ką aš žinau, man tai visai gražus tas tavo valgiaraštis
Stengsiuos ir toliau taip
QUOTE(meškutė_Nida @ 2007 10 19, 18:21)
Aš tau duosiu "iš principo"
Bulvės- gėris (kalio lobynas, širdis ačiū pasakys), tik tam tikrais kiekiais.
PENKTADIENIS
Pusryčiai: balinta kava, 50g j.duonos/50g 9% varškės/pomidoras/salotos lapas
Priešpiečiai: 2 "Sveikuolių" sausainiai
(geriau, negu bandelės ar plikyti pyragaičiai, kuriuos siūlo kavų pertraukėlių metu seminaruose...)
Pietūs: 2 nedideli mėsos kukuliai/keli v.š. ryžių/burokėlių mišrainė su aliejumi, puodelis kapučino (be cukraus)
Pavakariai: obuolys, 50g 9% varškės/2% jogurtas/sėlenos
Vakarienė: omletas (+2 krabų lazdelės), 20g j.duonos, salotos (pomidoras/agurkas/ž.paprika/salotų padažas), 3 stiklinaitės sidro
P.S. Dar man reiktų išsiugdyti įprotį reguliariai mankštintis, ir išvis būtų super
P.P.S. Čia buvo diskusija apie juodą duoną, norėjau paklausti, gal kurios nors iš Jūsų esat panašioj situacijoj kaip ir aš, t.y. grūdėtą juodą duoną valgau tik aš viena, draugas pripažįsta tik pvz. "Bočių" ir kitokias be grūdų
MN minėtas "Rugelis" man l.patinka, bet jo man per daug... Ką renkatės tokiu atveju? Visokias "Sveikuolių" riekeles?