Įkraunama...
Įkraunama...

Veltinis

*MAGIC* - klausimais apipilsiu ax.gif
Kaip ta plėvelė, verdant neišsilydo? tongue.gif blush2.gif
Esu dažiusi su dažais skirtais vilnai. Tie kur skirti medvilnei, ar gerai dažo?
Atsakyti
QUOTE(rim@ @ 2006 02 09, 14:15)
*MAGIC* - klausimais apipilsiu ax.gif
Kaip ta plėvelė, verdant neišsilydo? tongue.gif  blush2.gif
Esu dažiusi  su dažais skirtais vilnai. Tie kur skirti medvilnei, ar gerai dažo?


Apie plėvelę : pirkau "Senukuose" paprastą plėvelę (gal tokią , su kuria šiltnamius dengia g.gif ) Sukarpiau tokiom pailgom juostom , klojau ant jų sudrėkintą vilną ir pyliau ant jos paruoštą dažų mišinį . Tada suvyniojau , aprišau su virvute ir į puodą su karštu vandeniu . Svarbu , kad vanduo neišgaruotų ir ta plėvelė prie puodo neprikeptų . O išėmus , tai plėvelė buvo tokia kaip ir "apvirus" , na išvyniojant jautėsi , kad kai kur biškį sulipus , bet šiaip tai neišsilydžius.

O dažai , kuriais dažiau atrodo va taip :

user posted imageuser posted image
Aš visiškai nieko neišmanau apie tuos dažus , bet man atrodo , kad jie yra vienodi (na , kad tuose pakeliuose tik pigmentas kažkoks) , o skirtumas , kokį tirpalą paruoši ar iš acto(vilnai) , ar iš druskos (medvilnei)- gal čia ir visiškai nusipaisčiau , bet aš taip suprantu .
Tik aš ten kai juos ruošiau , tai maišiau plastikiniuose vienkartiniuose puodeliuose (200ml) tai ir dažus bėriau taip "iš akies" , nes aš maišiau keletą spalvų ( norėjau išgauti ne gryną spalvą , na kokią orandžinę , žalsvą , chaki )
tai pusę to puodelio pyliau acto(9%) , o pusę - karšto vandens .
Visos spalvos "nukando" puikiai , tik kadangi aš sudėjau į vieną puodą skirtingas spalvas , tai ten iš tų "ryšuliukų" biškį dažų pabėgo į puodą ir vilnos galiukai (na tos vilnos "išklotinės" galiukai )pasidažė tokia "bendra" žalia spalva , kokios spalvos buvo pasidaręs tas "bendras" vanduo . Na tai dabar žinosiu , kad geriau vienu metu dažyti vieną spalvą , ar bent jau labai panašias .
Atsakyti
Dėkui, *MAGIC* 4u.gif
Tie dažai kur skirti vilnai, tai aš iš jų dažiau - reikia druskos ir acto. Man spalvą nelabai užsifiksuoja. Ir acto nepagailėjau g.gif Šiandien vėliau rutuliukus tai dabar su raudonomis rankomis biggrin.gif Tik jų spalvų mažoka, neradau geltonos, oranžinės.
Atsakyti
Na taaaip spalvų pasirinkimas nėra labai gausus , užtai aš tas spalvas ir maišiau tarpusavyje . Na pvz.: kad gauti orandžinę - geltoną + raudona(labai labai nedaug , vos kelias "dulkeles" , palyginus su geltonu dažu , nes tamsesnis dažas labai "permuša" šviesesnį (aš "matavau " su mediniu smeigtuku))
Vienžo galima visaip maišant išgauti labai įdomių ir kartais visai netikėtų atspalvių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(risa @ 2006 02 09, 09:54)
o su aniliniais dažais nenoriu dabar nuodytis. O kaži, kuria dalimi, tie dažai nuodingi? Ar juose pačiuose kokio brudo yra, ar čia acto garai- nuodas?


Actas irgi ne super gerai, bet ji jau gerti reikia kad apsinuodytum.
Aniliniai dazai patys yra nuodingi ir garai nuodingi. O juodi aniliniai megsta 'issiplauti' ir net nusitrinti jei yra perteklius - tada nuodysiesi ir daiktus kuris 'dazo'.
Atsakyti
QUOTE(*MAGIC* @ 2006 02 09, 12:18)
Ir dar- bandžiau išbalinti vilną . Balinau su "Lilija" tiesiog pripyliau į kriauklę pokarščio vandens , įbėriau miltelių (gal kiek daugiau , nei pagal instrukciją) , atsargiai "užmerkiau" vilną , palaikiau ~30 min. , atsargiai , kad nesuvelti perploviau (tiesiog išleidi vandenį , vėl pripili naujo , išleidi-pripili , tik saugojau , kad vandens srovė nebėgtų ant vilnos ir kad vandens temp. nebūtų kontrastinga , na tokiu "drungnu" perploviau , nes jau ir tas mirkymo vanduo buvo atvėsęs iki tokios temp.) Rezultate - vilna gerokai išbalo .


O nebandei balintos velti? Bent jau man sunkiau veliasi negu nebalinta.
Atsakyti
QUOTE(rim@ @ 2006 02 09, 19:39)
Dėkui, *MAGIC* 4u.gif
Tie dažai kur skirti vilnai, tai aš iš jų dažiau - reikia druskos ir acto. Man spalvą nelabai užsifiksuoja. Ir acto nepagailėjau g.gif Šiandien vėliau rutuliukus tai dabar su raudonomis rankomis biggrin.gif Tik jų spalvų mažoka, neradau geltonos, oranžinės.


Kad rankos nenusidažytų siūlau apsimauti plonytes gumines pirštines, na tipo tokias chirurgines(vaistinėj gal ir lito nekainuoja), tik turi būt labai aptemptos.Tai ir rankų oda nenusitrins ir dažai neveiks. Pati išbandžiau,labai patogu.

*MAGIC* - labai gerą puslapiuką įmetei,tiek įdomių dalykėlių prisižiūrėjau thumbup.gif
Atsakyti
Del dazymo, as pirkau dailininku reikmenyse panasia pakuote, kaip idejo magic, tik parasyta universalus dazai. Acto pyliau nemazai, tai nusidaze puikiai. Ir procesas gan greitas, koks pusvalandis. Tik po to vistiek veliant dazo vandeni ir rankas. Pirstiniu neradau savo dydzio, tai bandau velt su gerokai laisvomis tongue.gif ir gaunasi puikiai 4u.gif

QUOTE(#Mia# @ 2006 02 10, 11:20)
o jei dazo rankas, tada paskui uzsidejus nenudazo, pvz. kaklo arba drabuziu? Ar kai kelias paras dziusta - nebedazo  g.gif


Manau visi dazyti vilnos gaminiai skalbiant siek tiek dazo. Tai jei labai sulyti, uz kokia raudona sege negarantuociau tongue.gif Bet siaip reiktu stipriai suslapt. Juk daug yra rubu kuriuos reikia skalbt su panasiom spalvom. Tai ir cia panasaus lygio dazymas.
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 02 10, 09:20)
o jei dazo rankas, tada paskui uzsidejus nenudazo, pvz. kaklo arba drabuziu? Ar kai kelias paras dziusta - nebedazo  g.gif


Na as plaunu po velimo su muilu tol kol nebeleidzia dazo, todel manau kad bent jau maniskiai gaminiai nedazys...

Va vaikstau su juodai raudonais karoliais ir kolkas neistepliota nei as nei rubai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*sraige* @ 2006 02 10, 07:58)
Tai va, pamaciau tas velimo adatas ir prisiminiau, kad senais laikais esu ju kazkur prie siuvimo reikmenu macius, tada dar nesupratau, kas cia per daiktas ir ka su juo daryt...tai o nebuna ju pirkt kazkur siuvimo prekese? ax.gif


schmoll.gif nera.
Ir tik vienintelej parduotuvej maciau adateliu mezgimo masinoms....
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2006 02 10, 07:38)
Gudra, kažkada minėjai, kad dažei kitais dažais - ne aniliniais... Gal gali išduoti paslaptį - kaip dažei? 4u.gif  manau, kad daug kam čia labai aktualu, kaip tausojant savo ir artimųjų sveikatą pamarginti vilnelę... smile.gif Ačiū smile.gif


Tai vat tame ir reikalas kad 'pamarginti' ir labai priklausomai nuo vilnos rusies...
Rezultatai sunkiai prognozuojami tais dazais, reikia didelio ju kiekio, stipriai issiplauna iskart po dazymo.
Tai yra vadinamieji 'aktyvus' sarminiai dazai ir is tikruju skirti tapybai ant silko.

Tad nors ir salyginai patogesni, bet... be kitokiu dazu vis tiek neissiverciu schmoll.gif

Ir del kenksmingumo - tirpalas ir dulkes nemaziau kenksmingi, tik tiek kad negarini.
Atsakyti
Radau tokias nuotraukas , labai faini idėja :
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mergaitės, būkit geros, pasakykit, kai suveli rutuliuką, reikia jį išplaut, ar ne? g.gif blush2.gif
Atsakyti