Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

QUOTE(regna @ 2008 12 19, 00:16)
Neryte,labai skaniai atrodo,bet,kam reik plikyti svogūną?ar kad švelnesnis būtų? parašyk,man patiko receptukas.

as plikau, kad nebutu tokie aitrus, nes ju yra nemazai taigi manau butu kai kam per aitrus toks kiekis mirksiukas.gif
Atsakyti
Mielosios,
prašau patarkite {ar silkę ,jeigu ji sūdyta}reik mirkyti.
Esu girdėjusi,kad yra mirkoma piene,kiti ,dar mirko arbatoje šaltoje.Gal galite pasidalinti savo patarimais.AČIŪ.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 19, 20:11)
Mielosios,
prašau patarkite {ar silkę ,jeigu ji sūdyta}reik mirkyti.
Esu girdėjusi,kad yra mirkoma piene,kiti ,dar mirko arbatoje šaltoje.Gal galite pasidalinti savo patarimais.AČIŪ.

mirkyti nebutina, jei ji tau nesuri (reik paragaut). o jei per suri, as asmeniskai mirkau saltame virintame vandenuke; paskui jau marinuoju ir tt. nei piene, nei arbatoje nebandziau ...
Atsakyti
Merginos, o kokios firmos dazniausiai perkat silke? Man seniau visad patikdavo Zigmo, bet pora kartu pasitaike tokia nesviezia schmoll.gif Esu bandzius ir sveika silke,ale ten labai daug kauliuku doh.gif Pesioji,pesioji su pincetu,bet vistiek lieka.
Atsakyti
Man Vici skaniausia smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau silkių su galvomis,labai riebios,gražios,bet baisiai sūrios.
Aš internete esu skaičiusi,kad silkę reikia išmirkyti vandenyje.Kad greičiau išmirktųreikia dažniau keisti vandenį.Ir po to,galima išmirkyti arbatoje,ji buna tvirtesnė.Aš siandiena ši ekspermentą atlikau.Ir,žinote gavosi visai neblogai.Aišku ,kol išrinkau ašakytes užtrukau nemažai laiko,bet rezultatu esu labai patenkinta.Sudėjau su žaliomis citrinomisįbėriau kvapiųjų pipirų,įdėjaulauro lapelių,įmečiau kelis pankolio griežinėlius,užpyliau alyvų aliejumi
Po keletos valandų skanavau ,man patiko.
Atsakyti
Silkė su razinomis ir cinamonu
2 silkių filė; 2-3 svogūnai; stiklinė razinų; cinamono;, citrinų sulčių; aliejaus; druskos; cukraus.

Razinas apvirkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje. Kai gražiai pagels, suberkite razinas, įdėkite pagal skonį cinamono, cukraus, druskos, pašlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite. Dar porą minučių pakepinkite. Ataušinkite ir supilkite ant gabalėliais supjaustytų silkių. Patiekite su kepinta balta duona.

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 21, 04:36)
Nusipirkau silkių su galvomis,labai  riebios,gražios,bet baisiai sūrios.
Aš internete esu skaičiusi,kad silkę reikia išmirkyti vandenyje.Kad greičiau išmirktųreikia dažniau keisti vandenį.Ir po to,galima išmirkyti  arbatoje,ji buna tvirtesnė.Aš siandiena  ši ekspermentą atlikau.Ir,žinote gavosi visai neblogai.Aišku ,kol išrinkau ašakytes užtrukau nemažai laiko,bet rezultatu esu labai patenkinta.Sudėjau su žaliomis citrinomisįbėriau kvapiųjų pipirų,įdėjaulauro lapelių,įmečiau kelis pankolio griežinėlius,užpyliau alyvų aliejumi
Po keletos valandų skanavau ,man patiko.

Nugi silke super, kaip skanu! Man acte ir si cinamonu labai skni, bet dar klausimas ar gali besilaukianti mama valgyti silke? sad.gif Gal ka schmoll.gif s patarti galite?
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2008 12 20, 15:20)
Merginos, o kokios firmos dazniausiai perkat silke? Man seniau visad patikdavo Zigmo, bet pora kartu pasitaike tokia nesviezia  schmoll.gif Esu bandzius ir sveika silke,ale ten labai daug kauliuku  doh.gif Pesioji,pesioji su pincetu,bet vistiek lieka.


As kai paskaiciau, kad ta file, kur be jokio kauliuko, yra mirkoma kazkokiame spec. chemikale, nuo kurio visi kauliukai ir asakytes istirpsta, tai daugiau niekada neperku tokios silkes. Jei istirpsta silkiu kaulai, gali ir musu istirpti.As tik uz dideles riebes silkes su galvom ir uodegom biggrin.gif
Atsakyti
na pasidalinsiu tai ka padariau. gal kam pravers ax.gif
Kiek anksciau buvau jusu klaususi kaip reikia pamarinuoti zalia silke kad ji butu tokia kaip perkame parduotuveje.
As dariau taip: nupjoviau galva, isvaliau, ir silkes istryniau su stambia druska sumaisyta su juodaisiais pipirais. sudejusi i indelius padejau i saldytuva. Nepyliau jokio marinato. Po 4 dienu jau galima valgyti thumbup.gif . na as ja laikiau daug ilgiau, tai dabar pries valgant numirkau vandenyje. numirkyta silkute supjaustau , dedu svogunu , pipiru, lauro lapeliu apipilu aliejumi palaikiau diena ir is tos silkutes jau galima daryti ivairius patiekalus essen.gif
gal minusas tik toks kad joje yra kauliuku g.gif bet bandysiu juos kaip nors istraukyti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spurgiukeee: 23 gruodžio 2008 - 01:32
QUOTE(regna @ 2008 12 20, 18:36)
Nusipirkau silkių su galvomis,labai  riebios,gražios,bet baisiai sūrios.
Aš internete esu skaičiusi,kad silkę reikia išmirkyti vandenyje.Kad greičiau išmirktųreikia dažniau keisti vandenį.Ir po to,galima išmirkyti  arbatoje,ji buna tvirtesnė.Aš siandiena  ši ekspermentą atlikau.Ir,žinote gavosi visai neblogai.Aišku ,kol išrinkau ašakytes užtrukau nemažai laiko,bet rezultatu esu labai patenkinta.Sudėjau su žaliomis citrinomisįbėriau kvapiųjų pipirų,įdėjaulauro lapelių,įmečiau kelis pankolio griežinėlius,užpyliau alyvų aliejumi
Po keletos valandų skanavau ,man patiko.

Kaip mirkini tokia labai suria silke,tai i vandeni ipilk acto ,idek svoguno ir cukraus . Ir taip kelis kartus ,kol istrauks druska ir ,kol liks tike surumo ,kiek tau reikia.Tada silke nebus beskone ,bus tokia kieta ir labai skani.
Atsakyti
Valdele,geras patarimas,bet kuo galima būtų pakeisti actą ,aš stengiuosi jo ,kuo maziau naudoti.
Juk acto junginys +omega trys ,tai ,ne kas. Aš,esu skaičiusi.Actas mums nieko gero neduoda,tik mes ,gal to nepastebime,,bet ,čia ,ne,apie tai.
Vistiek ,ačiū už patarimą.
Atsakyti