Įkraunama...
Įkraunama...

Apie raidos sutrikimus

Ačiū labai už informaciją 4u.gif 4u.gif 4u.gif O aš tik neseniai pradėjau skaityti pasakas prieš miegą, nes anksčiau jis nemėgdavo, o dabar net prašo, kad pasekčiau apie raudonkepuraitę, kuri sutinka liūtą, apie vištytę ir gaidžiuką... Bandau laikytis dienotvarkės, vakare prieš miegą pirmiausia prausimasis, dantų valymas, o tada ir malonumai - pasakos... Beje, šiandien draugė parvežė lipdukų su mėgstamu kempiniuku, bandysiu užklijuoti ant naujojo megztinio ir pasiūlysiu rytoj juo apsivilkti, tikiuosi, kad bent tokiu būdu pavyks įsiūlyti naująjį drabužį ax.gif ax.gif ax.gif Tik dar nežinau, ką daryti tais atvejais, kai jis nori, kad ir pvz.: įjungti man skalbyklę, o aš pamirštu ir tada jis šaukia: aš norėjau, aš norėjau ir puola ant grindų ir t.t. ir pan. Ar išjungti ir duoti įjungti iš naujo ar stengtis nepamiršti ir paiūlyti jam įjungti, ar nekreipti dėmesio į isteriją ?
Atsakyti
Oi kaip pazistama..pas mus po siai dienai yra tokiu bedu. Nu kartais atsiprasau ir pasaku, kad kita syki prisiminsiu, kartais tiesiog apsikabinu, arba bandau pasiulyti kazka daug labiau patrauklaus..nu pvz. galiam ijungti dulkiu siurbli ir siurbti..nors dabar jau ne visada suveikia.Su skalbimo masina bandau tada dar kazka skalbti ir siulau, akd kai baigsis vienas skalbimas, jis ijungs antra..zodziu cia jau reikia fantazijos suktis is situacijos
Atsakyti
drinks_cheers.gif Kartais taip reikia pritarimo iš šalies, kad elgiuosi teisingai arba pastabos, kad reikia daryti kitaip, nes vienam žmogui per daug sunku žengti šiuo pažinimo keliu. Gero vakaro visoms 4u.gif

Kiekviena mama savo vaikui yra super
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 13 rugsėjo 2007 - 16:30
QUOTE(DonaldaB @ 2007 09 13, 14:39)
Tik dar nežinau, ką daryti tais atvejais, kai jis nori, kad ir pvz.: įjungti man skalbyklę, o aš pamirštu ir tada jis šaukia: aš norėjau, aš norėjau ir puola ant grindų ir t.t. ir pan. Ar išjungti ir duoti įjungti iš naujo ar stengtis nepamiršti ir paiūlyti jam įjungti, ar nekreipti dėmesio į isteriją ?

man padeda kartojimas to, ką pasakė, tupiu ir kartoju, tu norėjai įjungti, taip, na tarsi parodau tuo, kad suprantu, ko jis nori, kokį mygtuką atseit spausti norėjai, iš kur taip išmokai, bla bla bla, kartais pavyksta nukabėti, kažkas man patarė, na tarsi įsijausti į vaiko būseną, nes kartais jiems atrodo, kad jų niekas nesupranta, tai ir kartoju jų žodžius, žodis po žodžio...taip sunku kartais būna parodyt, kad suprantu, kad myliu, kad jaučiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 13 rugsėjo 2007 - 17:06
QUOTE(Edma @ 2007 08 30, 10:43)
Pavasarį su aštuonmečiu sūnumi buvome Vilniaus m. psichologinėje-pedagoginėje tarnyboje. Pasiūlė apsilankyti mokytoja - vaikinas lėtai dirba, neklauso mokytojos aišinimo ir išvis elgiasi pagal savo taisykles.
Po visų testų išvada tokia: Kompleksinis sutrikimas: specifinių pažinimo procesų: girdimosios atminties ir akies-rankos ryšių neišlavėjimas; elgesio sutrikimas: opozicinis neklusnumas; savireguliacijos sutrikimas: dėmesio. Siūloma: modifikuoti bendrąsias programas, teikti spec. pedagogo ir psichologo pagalbą, įvertinimą kartoti 3 kalsėje.

Skamba viskas kažkaip baisiai. Kaip tik keičiame mokyklą. Su siaubu laukiu rugsėjo pirmosios, naktimis nemiegu. Galvoje tik viena - kaip adaptuosis, kokių sunkumų turės, kaip į šitą pažymą mokytoja pažiūrės... Vaikas imlus, smalsus. Bet sunku mokykloje susirasti draugų - ilgai neišsėdėjo vienam suole nė su vienu vaiku. Jei kas nepatinka - iškart kumščiai.

Gal susidūrėte kas su tokiom problemom? Pasidalinkite patirtimi... Patarkite kaip padėti tokiam vaikui. Labai bijau, kad nenusiviltų ir šitoje mokykloje. Ačiū.

Atsakyti
Maiga, kaip sekasi Jums mokykloje ? 4u.gif
Atsakyti
Dar norėjau pasiklausti mamų, užsukančių į šį forumą: o ar ne per anksti po 2 savaičių priešmokyklinėje grupėje spręsti apie vaiko intelektą ir siųsti į pedagoginę psichologinę tarnyb, kuri pratestavusi tikriausiai rekomenduos modifikuotą programą ir auklėtoja gaus už tai papildomus pinigėlius ? Nes kitokio tikslo aš neįžvelgiu... Ir realiai mane kosultavo draugė, dirbanti mokykloje, į vaikus kuriems pritaikoma jau darželyje modifikuota programa beveik nekreipiama dėmesio, jis jau "nurašomas", su juo beveik nedirbama... Ką daryti ????
Atsakyti
Donalda B, mokytojai skiraimi pinigeliai is valstybes, jei gauna skyrima namu mokymo is medicinines istaigos. PPT gali tik rekomenduoti! ir jei tu nesutinki modifikuoti programos, be tavo sutikimo, jie negali jos pritaikyti vaikui. As tau siulyciau kalbetis su spec. pedagoge mokykloje bei su psichologe, kad jos pabendrautu us vaiku, pastebetu kalseje, kas jam sunkiau ir suprastu, kur jo bedos. Mano vaiko probelmas pamate per 2 dienas vasaros pazintineje mokykleleje, nors as is anksto pasakiau, kokias problemas jis turi.
Apie vaiko intelekta gali spreti tik psichologai atlike tam tikrus testus.
Beje, pedagogineje tarnyboje dirba labai silti zmones ir manau, akd bent jau tau gali duoti tam tikru patarimu, kokios yra tavo teises ir kas butu gerai vaikui
Atsakyti
Nemiegu jau beveik tris naktis, rytoj eisiu į darželį aiškintis, kodėl po 2 savaičių pabuvimo priešmokyklinėje grupėje, beje, darželyje, mus siunčia į tą tarnybą... Jei aš nematyčiau jokio progreso su savo vaikui, tuomet gal..bet mes dirbame ir namuose, jis pažįsta ir skaičiuoja iki 30, pažįsta daug raidžių...Žinoma, turi kalbos problemų, būtina individuali logopedo pagalba, beje, gal galite rekomentuot logopedą Vilniuje ? Nors esu ne vilniete, bet kartą į savaitę nuvežščiau
Atsakyti
Donalda B, nepriimk kaip puolimo ant taves ir vaiko, kad siuntimas is darzelio i PPPT. jei vaikas turi problemui su kalba, jam parekomenduos logopedo pagalba ir darzelyje jam tures suteikti ta pagalba, be to uz darza reikes mketi tik uz maista. Aisku gali buti noras parodyti, akd tavo vaikas kazkoks kitoks ir pan, bet PPPT negali skirti programu be tavo sutikimo, jie tik rekomenduoja. Tau paciai bus ramiau, kai zinosi, kaip ir kas tavo vaikui yra ir kuria linkme dirbti. Beto, turedama popierius tu gali pasakyti darzeliui, va yra popieriai as padariau, o dabar prasome suteikti vaikui jam privalomas paslaugas. Be to pries mokykla tau butu lengviau turint tuos popierius kalbetis su mkytoja busima, su psichologe, paruosti dirva vaiko adaptacijai (as taip dariau ir pasiteisina). Del logopedo galiu pasakyti taip. Kai nustatys kokios yra problemos vaikui su kalba gali pasakyti ir kokio intensyvumo darbo su logopedu jam reikia. Jam priklausytu 60 ak. val nemokamai poliklinikoje, kurioje jis prirasytas, bet tai padetu, jei yra tarimo problemu su garsais., jei rimtesnes sakinio strukturos, prielinksniu ar skaiciaus, gimines kaitymo problemos, reiktu daugiau nei sykio per savaite, tokiu atveju reiktu ieskoti logopedo individualiai.
Is savo pastirties galiu pasakyti, kad jei vaikui yra p[roblemu su kalba, jis gali sunkiau suprasti ko is jo norima uzduoties atveju, ka reikia daryti, nors kai supranta padaro gerai ir greitai. taigi, tiesiog nuvesk vaika i PPPT ir isiklausinek viska, ka gali, tai bus tavo ginklas ir koziris, tavo pagalba tolesniems veiksmams pries mokykla. Darzelis dar yra tik ispejamasis skambutis, mokykla jau baisiau, bet jei pasiruosi, viska sbus gerai. Laikykis ir jei ka rasyk, pabandysiu padeti ir su logopedais. beje, is kokio miesto esi?
Atsakyti
Matai turiu rekomendacijas iš vaikų raidos centros, kai buvom prieš metus, kad būtina individuali logopedo pagalba, tai mūsų darželio logopedė išvadas pasiėmė ir dirbo, bet jis pas ją beveik nėjo, kartojo, kad nenori lotuliukas.gif lotuliukas.gif Gal vaiko nemokėjo prisikalbinti ?... O šiandien tik vakare galėsiu pakalbėti su auklėtoja ir paklausti, kodėl mums reikia į PPT, kokiu tikslu: ar iš ties, kaip tu sakai, suteikti pagalbą, ar atlikti intelekto įvertinimą dėl modifikuotos programos paskyrimo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Esu iš grybų sostinės, o vyras kasdien važinėja į tikrąją sostinę, tad nuvešti į Vilnių vaiką, man nėra jokių problemų, todėl ir ieškau privačios logopedės, kuri bent du ar kartą per savaitę galėtų užsiimti su mano vaikučiu... 4u.gif
Atsakyti
Siaip tai jei vaikas turi kalbos problemu, tai kalbos vystymasi riektu sekti ir kas metai eiti i tarnyba patikrinti. Mes taip darome. na, jei nenori, gali neiti i PPPT, bet kaip sakau, raidos centras yra gydymo istaiga, o PPPT yra pedagogine ir jie tik rekomenduoja, be tavo sutikimo programos negali modifikuoti. jei galetum i az pacituoti kokios yra isvados Raidfos centro, kur beda su kalba, tai gal ir galeciau paklausti savo logopedes, gal turetu kokia kolege, kuri galetu dirbti dienos metu su tavo vaikuciu porasyk per savaite. tik kaina valandos yra apie 25lt. nors kai reikia pagalbos..tai tokia kaina nieko nereiskia, mes jau du metus dirbame su logopede ir as dekoju Dievui, kad gavome toki zmogu ir specialista, kuris padeda vaikui ir pazanga labai aiski.
Atsakyti