QUOTE(naaringiux @ 2007 10 12, 19:16)
Sveikos kulinares
zadu daryt CITRININI TORTA, tik iskilo keletas klausimu, ten viskas surasyta ml, tai kaip zinot kiek gramu, gal 100ml=100gr, koks gi santykis

ir dar... kokia geriau naudot zelatina: lapeliais ar ta gramais, ir kokios firmos

na ir dar kaip su citrinos sultim, imt naturalias, t.y. isspausta citrina ar citrinu sultis

dekoju, kad apsviesit mane
Mililitrus gali prilygint gramams, jei tai yra neklampus skystis (pvz, pienas, vanduo. Aliejaus 100 ml svers daugiau nei 100 g).
Zodziu, jei nurodyta ml, tai reiktu ir matuot ml, i gramus cia jau sunkiai bepaversi...
As naudoju zelatina lapeliais, bet ten gali persiskaiciuot pagal gramus ir naudot paprasta. Naudociau vis delto Dr. Outker zelatina (tiek lapeliais, tiek biria), nes lietuviska kakzokia raudona (gal Saldvos) turejau, tai man ji nestingo normaliai.
Citrinu sultis as irgi naudoju spaustas is citrinos, jei jau susigriebiu, kad citrinos neturiu, tada naudoju tas is buteliuko (ne citrinu sultis, kur po 1 litra geriamos buna ,be toki ju koncentrata, buna maziukais kiekiais). Manau, didelio skirtumo cia nera.