Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

QUOTE(Burtininke @ 2005 05 19, 09:02)
Mielos šeimininkės smile.gif Vat, radau labai skanų receptą plikytų mielinių spurgų, dariau jas, labai skanios išėjo, tik bėda ta, kad uogienė labai išbėgo verdant. Gal kas žinot kaip daryt spurgas, kad ta uogienė neišbėgtų?  4u.gif Atrodo ir labai mažai tos uogienės dėjau ir tiršta, na, bet vis tiek nesigavo  sad.gif


Uogienę reikia ne prieš kepant sudėti į vidų, o tik iškepus su švirkštu sušvirkšti į vidų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Busta, na aš irgi tik tokią išeitį mačiau smile.gif Ačiū už ats drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2004 01 09, 16:19)
Skanios spurgos be mielių biggrin.gif
2 pok. varškės
3-4 kiaušiniai
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus
3-4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos(nugesinti)

Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą ir išminkyt.Daryt spurgas ir virt aliejuj.Nedaryti didleių, nes vidus po to būna žalias biggrin.gif
Skanaus thumbup.gif


Vakar kepiau varškės spurgas pagal šį receptą ir išėjo laaaabai skanios thumbup.gif ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 03, 21:05)
Viena forumiete paprashe manes spurgu, taigi prashom

Vienos spurgos

(saltinis: Dine with Europes Master Chefs: Pastries)

paruoshimo laikas 2 val
Virimas 10 min
8 porcijos

Teshlai:
40 g mieliu
200 ml pieno
600 g miltu
druskos
10 g vanilinio cukraus
80 g sviesto, ishtirpinti
20 ml romo
2 kiausiniai
80 g cukraus

Idarui:
300 g abrikosu dzemo

Cukraus pudra papuosimui

Mieles sumaishyti su trecdaliu shiltoko pieno, bei ketvirtadaliu miltu. Ishplakti kiausinius ir cukru iki purumo inde istatytame i inda su kaitinamu vandeniu (taip vadinamas "double boiler"). Imaishyti i mieles likusius miltus, piena, druska, vanilini cukru ir suminkyti teshla. tada i kiaushiniu mase ideti ta teshla, sviesta, roma. Leisti teshlai pastoveti 10 min. Suformuoti ish teshlos spurgu rutuliukus, mazdaug 40 g kiekvienas.
Ikaitinti alieju kepimui iki 180 laipsniu (nzn kajp ce pamatuot..), kepti jame spurgas 4-5 min ish abieju pusiu, atvesinti ant popieriniu ranksluosciu. Su konditeriniu svirksu ishvirkshti i kiekviena spurga dzemo, pabarstyti cukraus pudra.

kaip idomiai g.gif g.gif spurgos be varskes g.gif g.gif nu interesna, gal reik pabandyt, tik kazin ar skanios gaunasi?
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2005 01 22, 23:26)
Varškės spurgas aš irgi verdu, kai netingiu, baronkytes tokias (receptas panašus, kaip minėti, tad nesikartosiu - varškė, kiaušai, gesinta soda, miltai, vanilinis cukrus). Baronkytės tam, kad vidus neliktų pusžalis. O kad aliejaus beverdant neprisigertų, ne degtinę naudoju (išvis pirmąkart girdžiu tokį dalyką), o į tą įkaitusį aliejų kartu su spurgomis dedu nuluptą bulvę ir verdu kartu, tiksliau, bulvės puselę. Kai labai apskrunda, išvirus kelias spurgų "partijas", išgriebiu ir dedu kitą puselę.

Kažkada viena ciocka pavaišino spurgomis su grybų įdaru. Sausi, susmulkinti tokie grybai, o spurgos tešla gan saldi, su aguonomis. Kūčių patiekalas tai buvo. Bandžiau daryt, nieko nesigavo. Spurgos sprogo, grybai ištekėjo į aliejų. Ir skonis ne toks. Ir iš viso, ar mielinė tešla turi būti? Gal kas nors žino receptą?


Itariu kalba eina apie auseles. Jas darp su aguonom, kopustais, grybais ir t.t. Siaip zinau, kad kai kuriuose regionuose toki patiekala Kucioms gamina. Pabandysiu paklausti anytos - ji tikrai daro, bet nezinau kaip pavyks parasyti, nes turi iproti gaminti viska "is akies".
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 08, 19:32)
Mano mamos varskines spurgytes (ji viska ish akies daro.. taigi ir receptas toks)

1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija

tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.


dariau sitas spurgytes 2 kartus:pirmakart tokios skanios ir gana minkstos buvo,tai antra karta is dvigubo kiekio gaminau,tai isejo kietos, bandziau nepridet tiek miltu,bet tada vidus visai neiskepa.... schmoll.gif kazin kodel? ir koks teslos tirstumas turi but?na kiek tu miltu? ax.gif
Atsakyti
Kaip uzsimaniau spurgu rolleyes.gif
Atsakyti
Jei nebutu taip velu, tai lekciau i parduotuve nusipirkti spurgyciu smile.gif
Atsakyti
o kada spurgytes skaniau isheina kai varshke ish pakeliu (ta shlapia) ar sausa? ax.gif ruoshiuosi shi savaitgali kepti ir nezhinau kokia varshke geriau blush2.gif
Atsakyti
Ką daryt, kad spurgytės nesusprogtų? kaip nustatyt temperatūtą, kad iškart paviršius nesukietėtų ir iki pat centro iškeptų?
Atsakyti
na va perskaičiusi temą ir aš užsimaniau spurgų, o ir vyrą neblogas būdas palepinti:) dariau pagal bea receptą ir į tešlą dėjau šaukštą degtinės, kaip kažkas čia rašė, kad riebalų neprisigertų. gavosi daug mažų skanių kvapnių spurgyčių mirksiukas.gif
Atsakyti
savaitgali ir ash kelpiau spurgytes, na ishejo neblogos, nors pirmos apdege blush2.gif
tik va kepiau su shlapia varshke tai teshla labai lipni gavosi, idejau daug daugiau miltu bet vis vien lipo prie ranku, gal reikia sausa varshke naudot? verysad.gif
na bet vis vien ishejo skanios, achiu uzh receptukus 4u.gif
Atsakyti