Įkraunama...
Įkraunama...

Spurgos

Viena forumiete paprashe manes spurgu, taigi prashom

Vienos spurgos

(saltinis: Dine with Europes Master Chefs: Pastries)

paruoshimo laikas 2 val
Virimas 10 min
8 porcijos

Teshlai:
40 g mieliu
200 ml pieno
600 g miltu
druskos
10 g vanilinio cukraus
80 g sviesto, ishtirpinti
20 ml romo
2 kiausiniai
80 g cukraus

Idarui:
300 g abrikosu dzemo

Cukraus pudra papuosimui

Mieles sumaishyti su trecdaliu shiltoko pieno, bei ketvirtadaliu miltu. Ishplakti kiausinius ir cukru iki purumo inde istatytame i inda su kaitinamu vandeniu (taip vadinamas "double boiler"). Imaishyti i mieles likusius miltus, piena, druska, vanilini cukru ir suminkyti teshla. tada i kiaushiniu mase ideti ta teshla, sviesta, roma. Leisti teshlai pastoveti 10 min. Suformuoti ish teshlos spurgu rutuliukus, mazdaug 40 g kiekvienas.
Ikaitinti alieju kepimui iki 180 laipsniu (nzn kajp ce pamatuot..), kepti jame spurgas 4-5 min ish abieju pusiu, atvesinti ant popieriniu ranksluosciu. Su konditeriniu svirksu ishvirkshti i kiekviena spurga dzemo, pabarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 03 sausio 2004 - 21:11
Spurgos ish Mary Berry knygos Complete Cookbook

iseiga 16 vnt


500 g miltu
30 g sviesto ar margarino
90 g cukraus
7 g sausu mieliu (manau jej svieziu, tai apie 30 g)
90 ml pieno
90 ml labai karsto vandens
2 paplakti kiaushiniai
saulegrazu aliejus virimui
150 g avieciu dzemo
125 g cukraus pudros
2 sauksteliai malto cinamono

Miltus su sviestu trinti tarp pirshtu kol pasidarys trupiniai. Imaishyti cukru ir mieles, padaryti per viduri duobute. Sumaishyti piena ir vandeni. i ta duobute supilti kiausinius ir maishyti po truputi pilant vandeni ir piena kad gautusi vienalyte teshla. Ishminkyti teshla kol ji bus vienalyte ir elastishka.. Suformuoti rutuli, deti i inda ir pastatyti shiltai, kad pakiltu. (1-1,5 val). Tada minkyti dar 2-3 min. Padalinti teshla i 16 gabaleliu. Kiekviena suploti ir ideti viena shaukshta dzemo bei uzlipinti krastus ir pavolioti, kad gautusi grazus rutulys. Palikti spurgas shiltoje vietoje kad pakiltu (30 min). Ikaitinti alieju (160 laipsniu) ir virti spurgas 5 min ish abieju pusiu kol taps auksines. Nusausinti ir pabarstyti cukraus pudra bei cinamonu. Valgyti shiltas ar atvesusias. Skanaus !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 04 sausio 2004 - 22:50
o kaip issikepti spurgu be mieliu ? rolleyes.gif man jos neiskyla kotajs, gal kas pamokinsit rolleyes.gif
Atsakyti
tai kildint reik, ka nori kad savaime ishkiltu??? reikia statyti inda su teshla ant puodo su karsthu vandeniu, uzdengti ir laukti.
o shejp vakare parashysiu spurgas ish varshkines teshlos, ok?
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 01 08, 13:41)
tai kildint reik, ka nori kad savaime ishkiltu??? reikia statyti inda su teshla ant puodo su karsthu vandeniu, uzdengti ir laukti.
o shejp vakare parashysiu spurgas ish varshkines teshlos, ok?

clap.gif clap.gif clap.gif
Butinai parasyk man tokios labiausiai patinka tongue.gif
Atsakyti
oi ir as noriu ismokt daryt varskes spurgas, mano vyras jas dievina, o as ju kept nemoku unsure.gif
Atsakyti
bea,ir as laukiu tavo varskiniu spurgu receptelio wink.gif
Atsakyti
Nu sake s taip uzsimaniau pati varskes spurgu, Bea, kur tu....
Atsakyti
Mano mama kepdavo be mieliu, varskines spurgas.........Bea, kur tu? rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mamos varskines spurgytes (ji viska ish akies daro.. taigi ir receptas toks)

1 pakelis varshkes
2 kiaushiniai
cukrus pagal skoni
miltai
kepimo milteliai
vaniline esencija

tesla suminkom tokia, kad neliptu prie ranku. tada pavoliojam tokias deshreles, ju galus sulipdom (na kad gautusi tokios apskritos su skyle viduj). Verdam ikaitintame aliejuje. Ishvirus pabarstom cukraus pudra.
Atsakyti
aciu aciu aciu, atai jau uzsiknisau internete ieskodama, ten nieko neradau. Dar karta aciu.
Atsakyti
na jos visaj paprastutes, bet shiuo atveju paprastume tas visas fainumas matyt, nes dingsta nuo stalo umiai wink.gif
Atsakyti