sveikos, pasidalinsiu ir as spurgu receptu, jau nusibodo kepti i savaite 2 kartus esu priversta jas daryt, nes vaikas is saldumynu nieko daugiau nevalgo tik jas..
taigi del varskes- manau tinka visa imanoma, nors per ilga daryma dabar atradau ir pradejau naudot kremine varske-is jos iseina puriausios.
taigi-2 -3 indeliai kremines varskes( buna maksimose ir kt parduotuvese-musu, arba Kelmes pienines grietineles skonio)
2 mazi arba 1 didelis kiausinis
1 saukstelis kepimo milteliu ir puse saukstelio sodos
3/4 stiklines cukraus
miltu apie stikline- jei per skysta dekit kol bus pakankamai lipni tesla -tik nepadauginkit
viska plaku mikseriu- pirmiausia kiausinius-trynius-baltymus atskirai, paskui dedu visa kita.
Spurgas visada formuoju siek tiek dregnomis rankomis.
Ir dar-visada darau su idaru-pasidarai blyneli kaip cepelinams ir dedi i vidu abrikosu dzemo-yra maksimose pirkt-geroves, arba avieciu dzemo,_dzemai specialiai kepiniams, kieti ir neisbega...
suformuoji kaip maza cepelinuka ir dedi i ikaitintus riebalus. Dar syki kartoju-tesla turi buti pakankamai lipni, tik neistizusi! virti aliejuje imetus zalios bulves griezineli(spurgos neprisigers riebalu)
receptas isbandytas ir tobulintas mano pacios.
isvirusias det ant popierinio ranksluostelio, kad nuvarvetu ir po to apibarstyti cukraus pudra.
kadangi forume maciau su idaru tik mielines spurgas, sitos gaminasi tikrai greiciau ir paprasciau. Ir dar variacija- kas megsta i vidu dekit obuolio gabaliuka-irgi liuks gaunasi. Deja nufotkint sekmadienio spurgu nebespejau, du zmones sunaikino jas per vakara... skanaus visoms