Įkraunama...
Įkraunama...

Nerašo pažymių

Labiausiai netikęs švietimo reformos padarinys, mano manymu, yra tas, kad pradinėse klasėse nerašomi pažymiai. Pripaišo ten visokių saulučių, debesėlių ir kitokių dailės kūrinių, o tu paskui ir gaudykis, jei gudrus, kaip tavo vaikas čia iš tiesų mokosi.

O pažymių nerašo, nes tipo negalima vaikų tarumuot. O paskui penktoj klasėj jau staiga pasidaro galima traumuot. Ir ne tik vaikus, bet ir jų tėvus, nes pamačius realią padėtį nejučia savęs paklausi - o ką gi aš veikiau visus ketverius metus, kad nesugebėjau realių vaiko spragų mokymęsi pamatyti.

Sūnaus auklėtoja sakė, kad pirmąjį trimestrą vaikai į pažymius reaguodavo abejingai - ar penki, ar septyni, ar devyni, jiems vienas ir tas pats. Tik po to, kai paaiškėjo, jog nuo pažymių dydžio ir tėvelių nuotaikos priklauso, kažkaip atsipekėjo.

Reiks rašyti pareiškimą, kad per šešerius metus, kol dukra paaugs, pažymiai į mokyklas būtų grąžinti mad.gif
Atsakyti
Mano manymu, gal pirmoje klasėje tų pažymių ir nebūtina rašyti. Vaikui nauja aplinka, nauji įspūdžiai, gal geriau tą nesišypsančią saulytę namo parsinešti negu riebų dvejetą. rolleyes.gif Bet vėlesnėse klasėse, manyčiau, jau reiktų vaikus pratinti prie balinio vertinimo.
Kai dukra buvo pradinukė, tai ketvirtoje klasėje jau nešdavo namo normalius pažymius, todėl traumos, baigus pradinę, dėl pažymių nebuvo. Sūnus dabar ketvirtokas-pažymių jiems nerašo, bet po kiekvieno kontrolinio juos įvertina pagal mokymosi lygį, t.y. aukščiausiais, pagrindinis ir t.t. Man atrodo tai per sudėtinga ketvirtoko protui, parašytų normalų pažymį ir visiems būtų aišku ir gerai biggrin.gif
O dėl to koks vaiko pasiruošymo lygis kažkaip mums problemų neiškylo, mūsų vaikams klijuojami lipdukai su užrašais,tipo, "L. gerai pasiruošei", "gerai pasiruošei" ir t.t. Be to, dar gale trimestro visų dalykų pasiekimai aprašomi pasiekimų knygelėse, o be to dar ir tėvų susirinkimai, taip kad daugmaž žinau koks vaiko pasiruošimo lygis, tik dėl pačio vaiko, manau, reiktų tuos pažymius anksčiau rašyti.
Bet juk tokią sistemą sugalvojo ir ne kokie medkirčiai, o vaikų psichologiją išmanantys žmonės, gal čia , tipo, labai geras sprendimas, tik mums ne taip atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Drugelis @ 2004 01 04, 10:13)

Bet juk tokią sistemą sugalvojo ir ne kokie medkirčiai, o vaikų psichologiją išmanantys žmonės, gal čia , tipo, labai geras sprendimas, tik mums ne taip atrodo rolleyes.gif

o del sito dar galima ir suabejoti.
Teko paskaitose nagrineti svietimo reforma, tai pasirodo visos problemos del sios svietimo reformos kyla todel, kad reforma ruose ne realiai mokyklose dirbantys pedagogai, o ivairus zmogenai siltai sedintys svietimo ministerijoje ir apie realia padeti nelabai ka zinantys.

Galu gale, paaiskinkite jus man, o kaip mes uzaugome?
Atsakyti
Tai jeigu psichologai jau tokie darbstus, tai galejo ir su teveliais padirbet, kaip elgtis, kai pazymiai staiga is dangaus pradeda krist ir dar ne tokie, kokiu noretusi. Juolab kad ir penktoj klasej jie kazkodel pradedami rasyt tik nuo spalio. Man kazkaip keistai atrodo - rugseji jei butu rasomi pazymiai penktokams jie traumuojami, o spaly staiga jau nebe.

Kai as saviskiui pradeja priekaistauti del prastu pazymiu, jis apskritai pradejo erzintis. Neva, kam jie apskritai rasomi, nes jis, matot, neprates.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 04 sausio 2004 - 10:43
Gerai Smurka taviskis naudojasi, jeigu ka neprates, ane?

Siap ir as manau kad nereikia tu pazymiu, 5 klaseje vaikas jau pakankamai didelis suvokti situacija del mokymosi ir pazymiu, visai kitaip priima, o maziukams pazymiai - tai etiketes, nora mokytis labai greitai galima nuslopinti, cia ir taip stresas - is darzelio i mokykla, kiti reikalavimai, kazka reikia daryti rimtai, sedeti ramiai ir klausytis pagaliau, o jeigu dar vertinti pazymiais, tai ir viso tragedija gali buti daliai mokyniu. Zymiai geriau gauti debeseli ( ar ka ten wink.gif arba saulute.
Atsakyti
Iva, tu savo nuomone labai greitai pakeisi, kai tavo vaikas prades eiti i mokykla. Ypac penktoj klasej tu pradesi kitaip mastyti, nes pas mus klasej irgi buvo tokiu teveliu, kurie maste, kaip tu. Bet kai pamate, kokius pazymius vaikuciai renka ir kad jiems dzin del to, pradejo gailetis, kam nepritare, kad pazymiai butu rasomi pradinese klasese (mes turejome tokia galimybe, jei butu dauguma teveliu pritare. Bet jiems psichologu rekomendacijos buvo svarbesnes, o dabar patys tampa ju klientais, pas mokyklos psichologa jau patekt nebeimanoma).

Kita vertus, tau bus lengviau, nes augini mergaite, o jos,kaip zinia, is prigimties buna stropesnes.
Atsakyti
Smurka labai gali buti kad pakeisiu.Bet tu man pasakyk negi psichologai s... mala?

o su mano mergaite oi kaip visko gali buti sad.gif
Atsakyti
Smurka dar zinai paklausti noreja, o kaip pradinese klasese vaikai priima tas saulutes ir t.t?
Atsakyti
AS IRGI TIK UZ PAZYMIUS.DABAR MANO TRECIOKA VERTINA PAGAL LYGIUS.PATI DIRBU MOKYKLOJE,TIK NE SU PRADINUKAIS,TAI ZINAU,KOKIOS PROBLEMOS KYLA PENKTOJ KLASEJ.VAIKAI KAIP TIK TADA BUNA TRAUMUOJAMI,KAI PAMATO SAVO REALIUS PAZYMIUS,NES DAUGELIUI ISLENDA NELABAI GERI.DAR YRA NEMAZAI MOKINIU,KURIE NAUDOJASI TUO,KAD JIEMS NERASOMI PAZYMIAI.
Atsakyti
IR DAR.AR MES LABAI TRAUMUOTI UZAUGOM,KAI MUMS NUO PIRMU DIENU PAZYMIUS RASE?MANES PAVYZDZIUI,TAI VISAI NETRAUMAVO.O DEL REFORMU...GAUGUMA JU KURIAMA TEORISKAI,NEIVERTINANT REALAUS MOKYKLOS GYVENIMO.REIKIA PAKLAUST,KIEK TU,KURIE KURE REFORMAS YRA DIRBE MOKYKLOJE.
Atsakyti
O kaip lygius suprast? Bukit geros paaiskinkit viska, nes kitais metais i mokykla ir kaip suprantu reikes spresti rasyt ar ne pazymius tevu susirinkimo metu. kaip vaikas jauciasi kai jam tas saulutes- debeselius raso, juk vistiek kazkokia klasifikacija turetu buti, tarkim saulute- gerai, debeselis - blogiau. Ar nereaguoja i juos visai?
Atsakyti
O del vaiku traumavimo. As gerai atsimenu kaip gavau 3 is anglu 3 klaseje, kad ir ka daryciau ir kiek mokyciausi vistiek 3 rase, tad nusprendziau kad nera ko stengtis, vistiek blogai bus. r antipatija sitam dalykui turejau labai ilgai.
Atsakyti