Įkraunama...
Įkraunama...

Balandėliai

g.gifkazkur girdejau kad balandelius galima paruosti be mesos ,lyg tai su kalafioru ,varske ir krapais .Gal kas zinote recepta?

Atsakyti
Kadangi as megstu eksperimentuoti, tai manau, kad galima. Siaip as isvirciau kalafijorus, paskui sutrinciau juos su varske, ideciau prieskoniu ir zalumynu (krapu, petrazoliu ir pan.). Tada tik gerai apvirciau kopusto lapus ir suviniojus idara apkepciau ar tik truputi patroskinciau. Manau, kad idarui dar cesnakas tiktu!

Siaip mano mama kartais gamina balandelius su grybais. Tiesog vietoj mesos deda maltus grybus su ryziais. Zinoma dar svoguniuka ir prieskonius su druska. Dar lyg ir kiausini.

As tai siandien gaminsiu tuos tradiciskus balandelius, tik desiu mazai farso, nes maniskis nera per daug mesos myletojas, tai tik del kvapo, kaip sakant... Bet desiu dar i idara kedro riesutu, nes labai malonus skonis suteikiamas ryziams!!! Niam niam...

Siaip dar skanu i mesos ir ryziu idara ipilti slakeli sojos padazo...
Atsakyti
mano anyta gamina tokisu balandėlius be mėsos. Tikslaiu tai a la sklindžiai iš visų balandėliams skirtų produktų (išsk. mėsa). Sutarkuoja kopūstą ir morkas. Į daržovių tarkius suberia virtus ryžius, kapotą svogūną, sviesto. Pasūdo, įberia pipirų. Viską išmaišo ir formuoja sklindžius. Juos apkepina ir tada dar troškina.
Atsakyti