Niekur nesugebu rasti receptu, ka gaminti is zalio tuno? Turiu omenyje nekonservuota Gal kas galit pasiulyt skaniu patiekalu?
Ei, ka niekas jokio recepto nezinot?
Turiu nemažai, parašysiu, kai grįšiu po savaitgalio.
Dabar įmesiu nuorodų su receptais, o paskui perrašysiu savo turimus receptus iš sąsiuvinio:
http://www.anonsas.l.../3/article/4609
http://www.sintagma....2256BFD0034F7AE
http://web.dansukker...amp;GroupID=733
http://zelmenusultys...kepsneliai/211/
http://www.anonsas.l.../3/article/4609
http://www.sintagma....2256BFD0034F7AE
http://web.dansukker...amp;GroupID=733
http://zelmenusultys...kepsneliai/211/
O, aciu Kiek idomiu receptu! Reiks butinai isbandyti. Ale pasirodo as internetu naudotis nemoku, tiek ieskojau ir nieko neradau...
Čia receptukas iš mano sąsiuvinuko, kurį vis žadu išbandyti, tik tuno nenusiperku Receptas pritaikytas greitpuodžiui, bet galima perdaryti ir paprastam puodui, svarbu idėja.
Pikantiški tuno kepsniai
4 gabalėliai tuno, kiekvienas maždaug po 150 g;
2 š. saulėgrąžų aliejaus;
1 citrinos sultys;
55 g kvietinių miltų;
3 š. alyvų aliejaus;
1 smulkiai supaistytas didelis svogūnas;
1 sutrinta česnako skiltelė;
125 ml baltojo vyno;
25 g sviesto;
4 nulupti ir griežinėliais supaistyti pomidorai;
1-2 š. susmulkinto šviežio raudonėlio;
Druskos;
Šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Į greitpuodį įpilti 250 ml vandens. Tuno gabalėlius patepti saulėgrąžų aliejumi, pašlakstyti citrinų sultimis ir pavolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti žuvį iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Išimti iš keptuvės ir uždengti, kad neatauštų. Į puodą suberti svogūnus ir kartais pamaišant virti 5 min ant silpnos ugnies. Vėliau sudėti česnakus, o ant viršaus žuvį. Užpilti baltuoju vynu. Atskirame puode ištirpinti sviestą, sudėti pomidorus ir pavirti apie 1 min. Paskaninti druska, pipirais bei raudonėliu. Pomidorų mišinį sudėti į greitpuodį. Jį sandariai uždaryti, palaukti kol pakils slėgis ir virti 7 min. Greitai išleisti garus ir atidengti.
Patiekti su virtais makaronais, ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Pikantiški tuno kepsniai
4 gabalėliai tuno, kiekvienas maždaug po 150 g;
2 š. saulėgrąžų aliejaus;
1 citrinos sultys;
55 g kvietinių miltų;
3 š. alyvų aliejaus;
1 smulkiai supaistytas didelis svogūnas;
1 sutrinta česnako skiltelė;
125 ml baltojo vyno;
25 g sviesto;
4 nulupti ir griežinėliais supaistyti pomidorai;
1-2 š. susmulkinto šviežio raudonėlio;
Druskos;
Šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Į greitpuodį įpilti 250 ml vandens. Tuno gabalėlius patepti saulėgrąžų aliejumi, pašlakstyti citrinų sultimis ir pavolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepti žuvį iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Išimti iš keptuvės ir uždengti, kad neatauštų. Į puodą suberti svogūnus ir kartais pamaišant virti 5 min ant silpnos ugnies. Vėliau sudėti česnakus, o ant viršaus žuvį. Užpilti baltuoju vynu. Atskirame puode ištirpinti sviestą, sudėti pomidorus ir pavirti apie 1 min. Paskaninti druska, pipirais bei raudonėliu. Pomidorų mišinį sudėti į greitpuodį. Jį sandariai uždaryti, palaukti kol pakils slėgis ir virti 7 min. Greitai išleisti garus ir atidengti.
Patiekti su virtais makaronais, ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.