Įkraunama...
Įkraunama...

Smalcas? (taukai su spirgučiais)

ar kas nors isivaizduoja ir gamina smalca? net nzn ar taip tiksliai vadinasi... ax.gif cia butu apie toki namu gamybos riebalu misini su spirguciais, kur reikia tept ant duonos arba ka nors pakept ant jo ir pan. vienu zodziu panaudojimo galimyb es labai placios, tik neatsimenu ko tiksliai reikia zinau, kad lasiniu daug prieskoniu ir ilgai ilgai virti rolleyes.gif gal kas tiksliau zino?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 07:38
QUOTE(doovka @ 2007 09 08, 17:40)
ar kas nors isivaizduoja ir gamina smalca? net nzn ar taip tiksliai vadinasi... ax.gif  cia butu apie toki namu gamybos riebalu misini su spirguciais, kur reikia tept ant duonos arba ka nors pakept ant jo ir pan. vienu zodziu panaudojimo galimyb es labai placios, tik neatsimenu ko tiksliai reikia zinau, kad lasiniu daug prieskoniu ir ilgai ilgai virti rolleyes.gif  gal kas tiksliau zino?

hmz.. net nesuprantu apie ka eina kalba schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukke @ 2007 09 08, 22:30)
hmz.. net nesuprantu apie ka eina kalba schmoll.gif


as jau net susisaudziau recepta. o kalba eina apie kaip tokius taukus su spirgais, nzn kaip lt vadinasi.

bet jei kam idomu reikia:

baltu lasiniu zaliu apie500g
sprandinės apie 300g
rukytu lasinuku apie 200g
mairuno, čiobreliu, rozmarino, juodu pipiru,lauro lapu, cesnaku pora skilteliu ir svogunu 2dideliu.
stikline vandens.
zalius lasinius supjaustyt arba sumalt ir sudet i puoda plius ipilt stikline vandens ir lydyt ar virt nzn kaip pavadint kol issilydis.supjaustyta sprandine ir rukytus lasinukus taip pat sudet i puoda. taip pat sudet visus zolinius prieskonius.po kokiu 40min sudet pjaustytus svogunus ir virt toliau kol jie pagels pacioje pabaigoje sudet cesnaka. supilt i stiklainius arba i koki molini bliuda ir atvesus det i saldytuva. galima laikyt net iki keliu menesiu.
Atsakyti
QUOTE(doovka @ 2007 09 09, 03:32)
as jau net susisaudziau recepta. o kalba eina apie kaip tokius taukus su spirgais, nzn kaip lt vadinasi.

bet jei kam idomu reikia:

baltu lasiniu zaliu apie500g
sprandinės apie 300g
rukytu lasinuku apie 200g
mairuno, čiobreliu, rozmarino, juodu pipiru,lauro lapu, cesnaku pora skilteliu ir svogunu 2dideliu.
stikline vandens.
zalius lasinius supjaustyt arba sumalt ir sudet i puoda plius ipilt stikline vandens ir lydyt ar virt nzn kaip pavadint kol issilydis.supjaustyta sprandine ir rukytus lasinukus taip pat sudet i puoda. taip pat sudet visus zolinius prieskonius.po kokiu 40min sudet pjaustytus svogunus ir virt toliau kol jie pagels pacioje pabaigoje sudet cesnaka. supilt i stiklainius arba i koki molini bliuda ir atvesus det i saldytuva. galima laikyt net iki keliu menesiu.

Cia toks grynai kaimiskas patiekalas gaunasi. As tik is vaikystes prisimenu, kad mociute kaime mums ant juodos duonos kazka tokio uztepdavo, buvo skanu ir sotu:) o laikydavo ji saltoj kamarelej, moliniame dubeny....ach grazus prisiminimai dabar uzpludo mane
Atsakyti
QUOTE(Martita @ 2007 09 15, 21:34)
Cia toks grynai kaimiskas patiekalas gaunasi. As tik is vaikystes prisimenu, kad mociute kaime mums ant juodos duonos kazka tokio uztepdavo, buvo skanu ir sotu:) o laikydavo ji saltoj kamarelej, moliniame dubeny....ach grazus prisiminimai dabar uzpludo mane


tai jo cia labai kaimietiskai ir riebiai, bet kai nestumas reikalauja arbe nezinia ko norisi arba reikia pakeot bulveles tai labai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif niam niam..labai skanu..pas mociute as valgydavau su bulvem ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksesmama @ 2008 01 15, 00:51)
thumbup.gif niam niam..labai skanu..pas mociute as valgydavau su bulvem ax.gif



man tai su juoda duonike tokia kaimietiska labailabai skanu ir dar sv. agurkeliais...
Atsakyti
cia lenkiskas "patiekalas" thumbup.gif ant duonos, su agurkeliu liux

kiti dar deda svoguno
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 07 19, 09:52)
cia lenkiskas "patiekalas"  thumbup.gif  ant duonos, su agurkeliu liux

kiti dar deda svoguno


nu zinau kad ir lenkijoj duoda bet jau kai maza buvau kaime lt duodavo visai kt lt gale kur tos lenkijos nebuvo mate, o lenkisko smalco jau uz 3 savaiteliu paesiu su sv raugtais agurkeliais ir namine duonyte svoguno nereik det nes ir taip jau ten buna, nu bet kas ka megsta smile.gif
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti
QUOTE(doovka @ 2007 09 09, 03:32)
as jau net susisaudziau recepta. o kalba eina apie kaip tokius taukus su spirgais, nzn kaip lt vadinasi.

bet jei kam idomu reikia:

baltu lasiniu zaliu apie500g
sprandinės apie 300g
rukytu lasinuku apie 200g
mairuno, čiobreliu, rozmarino, juodu pipiru,lauro lapu, cesnaku pora skilteliu ir svogunu 2dideliu.
stikline vandens.
zalius lasinius supjaustyt arba sumalt ir sudet i puoda plius ipilt stikline vandens ir lydyt ar virt nzn kaip pavadint kol issilydis.supjaustyta sprandine ir rukytus lasinukus taip pat sudet i puoda. taip pat sudet visus zolinius prieskonius.po kokiu 40min sudet pjaustytus svogunus ir virt toliau kol jie pagels pacioje pabaigoje sudet cesnaka. supilt i stiklainius arba i koki molini bliuda ir atvesus det i saldytuva. galima laikyt net iki keliu menesiu.
reiks pameginti thumbup.gif
Atsakyti
mociute mano irgi darydavo tik paprasciau biski.
tirpidavo taukus i kuriuos sudedavo maltas skura, biskiuka liesesnes mesytes, vandens nepildavo vanduo duoda pelesi. tuos spirgiukus kur lieka nuo tauku susmulkindavo, i visa ta misini dedavo juodu pipiru kvapiuju lauro lapu, aisku druskytes, supilstydavo i dubenelius ir nesdavo saltai. galima daryt ir i lasinuku bet tada geriau skuryte nupjaut ir sumalt. tirpikit emaliuotam puode ka neprisviltu, svoguno nededavo, ka nerugtu, galima cesnakiuko biski.
Atsakyti