Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

user posted image
user posted image
gal kas galit padeti imesti nuoroda siu sonatinos skanumeliu receptus blush2.gif ieskojau bet nerandu niekaip blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
http://www.supermama.../t22729-50.html
Atrodo čia yra kažkurio receptas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Popieriniu keksiuku formeliu, bent jau Kaune, visada buna "Kepejo" parduotuveje - Senamiestyje, Gertrudos gatvej, nuo Silo parduotuves reiktu paeet siek tik link Pilies...
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 11 16, 14:03)
Popieriniu keksiuku formeliu, bent jau Kaune, visada buna "Kepejo" parduotuveje - Senamiestyje, Gertrudos gatvej, nuo Silo parduotuves reiktu paeet siek tik link Pilies...



aciu bet as is vilniaus ....... sake merginos rimi yra kaip tik siandien vaziuosiu gal rasiu....
Atsakyti
Vyniotinis su Mascarpone sūriu

user posted image

Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)

Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)


Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.

Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru biggrin.gif )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.

Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.

Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)

user posted image
Atsakyti
Sugalvojau iskepti bandeliu, bet labai jau tingejau daryt tesla tongue.gif Tai palengvinau sau gyvenima biggrin.gif Paemiau minkstu riestainiuku, uzmirkiau piene, o idara padariau is varskes+kiausinio+curkaus+vanilino+razinu. Ismirkytus riestainiukus dejau ant skardos ir i vidu varskes mases, ir i orkaite. Dabar laukiu, kas iseis. g.gif Bet jau kvepia thumbup.gif
Atsakyti
*Marija*, as taip su farsu darau thumbup.gif

Askulia, kaip skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 17, 17:05)
*Marija*, as taip su farsu darau thumbup.gif


bet tada nesaldziu riestainiuku reiketu paieskot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 17, 17:06)
bet tada nesaldziu riestainiuku reiketu paieskot  smile.gif

perku arbatinius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Askulia @ 2007 11 17, 14:17)
Vyniotinis su Mascarpone sūriu

user posted image

Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)

Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.

Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru  biggrin.gif )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.

Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.

Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)

user posted image


nuostabiai ir labai skanei atrodo thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
...ir kaip nekeista skanu gavosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Askulia @ 2007 11 17, 14:17)
Vyniotinis su Mascarpone sūriu

user posted image

Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)

Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.

Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru  biggrin.gif )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.

Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.

Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)

user posted image

Kaip skaniai atrdo, thumbup.gif
Atsakyti