Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Toms, kas su nostalgija prisimena sovietinius saldumynus, netycia radau kaip pasigaminti bulvytes... pati dar nebandziau, bet butinai ismeginsiu, tai va Sokoladines bulvytes
Atsakyti
QUOTE(Citriniukas @ 2007 10 08, 19:48)
Toms, kas su nostalgija prisimena sovietinius saldumynus, netycia radau kaip pasigaminti bulvytes... pati dar nebandziau, bet butinai ismeginsiu, tai va Sokoladines bulvytes

Fantastiškas dalykas. Jau užsimaniau.
Atsakyti
Sweikos, gal galit kuri nors parasyt kaip daromas tortas -pyragas is zeles, cia as apie toki dalyka kur is ivairiu sluoksniu t,y zeles skoniu
Atsakyti
QUOTE(Askulia @ 2007 05 01, 14:13)
Sveikos,

As irgi pasidalinsiu želė receptuku - laabai paprastas ir labai skanus.

Sluoksniuota vyšnių ir pieno želė

[attachmentid=96466]

Produktai:
[attachmentid=96462]

1 "Gerovės" vyšnių kompoto indelis (šitas geriausiai pagal skonį tinka)
Stikline virinto vandens
0,5 l pieno
1 didelis kiaušinis arba 2 maži
3 valgomi šaukštai cukraus (ragaut pagal skonį - kas mėgsta saldžiau galima ir daugiau)
2 Dr.Oetker želatinos pakeliai (galima ir kitą - kiekis 1l. skysčių)
Gaminimo eiga:

a) Vyšnių želė

1. Vyšnių kompota nusunkiame, kad liktu atskirai vyšnios - atskirai kompotas.
(atskirus bus lengviau sumaišyti su želatina)
[attachmentid=96463]

2. Kompotą (be vyšnių) atskiesti vandeniu ir pakaitinti puode (neužvirti, nors nėr didelio skirtumo).
3. Į karšta kompotą įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
4. Skystį su ištirpusia želatina sumaišyti su vyšniomis ir išpilstyti į indą/ indelius.
Vaikystėje turejome tokias neaukštas stiklinaites, tai mama visada ten sluoksniuodavo želė - labai gražiai atrodydavo. Galima supilti ir į vieną didelį indą.
Gaunasi tikrai nemažai - ~1l bendroje sumoje.
[attachmentid=96464]
5. Statome į šaldytuvą ir ruošiame pieno želė.

cool.gif Pieno želė

1. Išsukame kiaušinį su cukrumi.
2. Sumaišome su pienu.
3. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Šiaip skoniui nekenkia, bet vaizdelis nelabai koks smile.gif
4. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti pakelį želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps.
5. Skystį su ištirpusia želatina atvėsinti.
6. Sustingus vyšnių kompoto želė sluoksniui, ant viršaus pilti pieno želė.
[attachmentid=96465]
7. Statome į šaldytuvą ir sustingus valgome smile.gif
SKAUNAUS!

o kur formeliu gaut
bet jau grazu ir paprasta 10balu
Atsakyti
o as kepiau va toki medaus torta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrova: 10 spalio 2007 - 08:18
[quote=zebrova,2007 10 10, 09:16]
o as kepiau va toki medaus torta blush2.gif

Prasom pasidalinti receptu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrova @ 2007 10 10, 09:16)
o as kepiau va toki medaus torta  blush2.gif

Prasom

Naminis medaus tortas


tešlai:

1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
200 g sviesto
5 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos.

Kremas:
1 l grietinės
6 šaukštai cukraus pudros
0,5 šaukšto citrinos sulčių



Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.
Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.

Jei norite paziureti visa gaminimo procesa,galite uzeiti cia www.priestalo.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrova: 11 spalio 2007 - 07:27
QUOTE(daividija @ 2007 10 07, 13:34)
kas megsta kokosinius sausainius tai siulyciau pabandyti situos,labai skanus!!



Reikės išbandyti thumbup.gif Pati tai kepu tokius kokosinukus:

3 kiaušinių baltymai;
250 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
250 g kokoso drožlių;
2 a.š. vanilinio cukraus.

Kiaušinių baltymus su puse kiekio cukraus ir žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su kokosų drožlėmis, vaniliniu cukrumi ir atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus. Baltymų masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje išspausti nedidelius sausainius.
Kepti 100-1100 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol sausainiai apdžius.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 10 11, 11:41)
Reikės išbandyti  thumbup.gif  Pati tai kepu tokius kokosinukus:

3 kiaušinių baltymai;
250 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
250 g kokoso drožlių;
2 a.š. vanilinio cukraus.

  Kiaušinių baltymus su puse kiekio cukraus ir žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Likusį cukrų išmaišyti su kokosų drožlėmis, vaniliniu cukrumi ir atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus. Baltymų masę sukrėsti į konditerinį švirkštą ir kepimo popieriumi išklotoje skardoje išspausti nedidelius sausainius.
Kepti 100-1100 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol sausainiai apdžius.

  user posted image

ir as juos pameginsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 10 11, 11:41)
Pati tai kepu tokius kokosinukus:

Tokius ir aš kepu drinks_cheers.gif Skanūs labai šitie bigsmile.gif Tik aš tai dedu ir trynius (nes nemėgstu kai lieka kiaušinio baltymas ar trynys ir po to nėr kur panaudot ax.gif ) Tik išplaku atskirai baltymus ir trynius, o visa kita pagal receptą, sumaišau viską ir dedu į skardą ax.gif
Atsakyti
Bandžiau ir su tryniais, bet man nelabai schmoll.gif Dabar jeigu kepu kokosinukus, tai darau ir kokį trapų pyragą su įdaru, tai jam trynių tik ir tereikia.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2007 10 07, 15:34)
kas megsta kokosinius sausainius tai siulyciau pabandyti situos,labai skanus!!
user posted image
jums reikes:4 kiausiniu baltymu,65g varskes,150g cukraus pudros,250g kokosu drozliu,citrinos sulciu.Baltymus isplakti iki standumo,sudeti cukraus pudra,varske,citrinos sultis(nebutinai),kokosu drozles.Viska ismaisyti ir dviem saukstais deti i skarda,isklota sviestiniu popieriumi.Kepti 15min 200 tem.
user posted image
Iskepusius apipilti tirpintu sokoladu.


O jie gaunasi trapus (kieti) ar tokie minksti kur iki pardavinėja?
Atsakyti