niekiap nerandu draugystes recepto, nes cia tu pyragu tiek daug, uzsiknisau beieskodama
Aciu aciu uz nuorodas i darugystes recepta, vakar uzsiknisau beieskodama ir neradau. Jau siandien bandysiu kepti darugyste.
Na, pagaliau suradau tą receptuką. Gaunasi tikrai labai skani "Draugystė" pagal Kristiną (ne Brazauskienę ).
2-3 kiaušiniai
250 g margarino
1stiklinė cukraus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos arba kepimo miltelių
miltų (kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų)
I-mas įdaras: sutarkuoti 6-7 obuoliai, truputis cukraus, cinamono
II-as įdaras :2 pakeliai varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilino (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų)
Gamyba: Išplakti kiaušinius, sudėti cukrų, sutarkuotą margariną, sodą ir su miltais suminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, uždėti I-mą įdarą, po to II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos. Skanaus
kepu pagal si recepta Draugystes pyraga, bet yra panasumu kad nieko nesigaus
nes as ji kepu torto formoj, nes kitokios neturiu, tai pats vidurys iskilo baisiausiai ir labai jau storas tas pyragas gausis. Gal kasa kepet kaip jums gavosi?????????????????? labai jau pikta ant saves, nes paprasto pyrago iskepti nemoku. Bet neprarandu vilties kad isvaizdos gal ir kokios bus, toks su dideliu iskilusiu guzu viduryje, bet bus labai skanus. ryt parasysiu kaip istikruju gavosi.
2-3 kiaušiniai
250 g margarino
1stiklinė cukraus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos arba kepimo miltelių
miltų (kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų)
I-mas įdaras: sutarkuoti 6-7 obuoliai, truputis cukraus, cinamono
II-as įdaras :2 pakeliai varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilino (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų)
Gamyba: Išplakti kiaušinius, sudėti cukrų, sutarkuotą margariną, sodą ir su miltais suminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepti, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, uždėti I-mą įdarą, po to II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos. Skanaus
kepu pagal si recepta Draugystes pyraga, bet yra panasumu kad nieko nesigaus
nes as ji kepu torto formoj, nes kitokios neturiu, tai pats vidurys iskilo baisiausiai ir labai jau storas tas pyragas gausis. Gal kasa kepet kaip jums gavosi?????????????????? labai jau pikta ant saves, nes paprasto pyrago iskepti nemoku. Bet neprarandu vilties kad isvaizdos gal ir kokios bus, toks su dideliu iskilusiu guzu viduryje, bet bus labai skanus. ryt parasysiu kaip istikruju gavosi.
:verki: nesigavo mano pyragas, skonio visai nieko, bet jau isvaizda..... kazkoks juodas gavosi. nu vienu zodziu daugiau as jo nekepsiu
QUOTE(everesta @ 2007 09 20, 11:10)
:verki: nesigavo mano pyragas, skonio visai nieko, bet jau isvaizda..... kazkoks juodas gavosi. nu vienu zodziu daugiau as jo nekepsiu
Gal per daug tešlos buvo į tavo formą? Pabandyk sumažint normas, kitą kartą, kad nebūtų per storas ir gal orkaitė per daug įkaista, jei pajuodavo. Juk ne viršutinėje lentynoje kepei ?
Aš daug kartų pagal šį receptą kepiau, ir visad gaudavosi tiesiog nepakartojamas! pamėgink platesnėje skardoje, kad storas nesigautų. ai, tiesa, įdaro aš nededu, šiaip kokia uogiene patepu..
aciu uz patarimus. bandysiu dar karta issikepti ta pyraga, kokios konsistencijos tiksliai turi buti tesla, kokio kietumo.
Aciu uz recepta, as irgi jo ieskojau Pabandysiu issikepti, galvojau irgi torto fomoje issikepti... bandysiu rasti kokioj nors kitoje formoje...
Kad gerai iškeptų reikia:
pyragą dėti, tik į gerai įkaitintą orkaitę,
orkaitė pyraguo turi būti ne karštesnė, kaip 180, karštesnėje apdegs viršus, o vidus liks žalias. Negerai ir per vėsi orkaitė, nes tada pyragas džius joje, o ne keps. Žinoma neturi būti labai storas - neperkeps.
Jei kas dar nesigauna, klauskite i az
pyragą dėti, tik į gerai įkaitintą orkaitę,
orkaitė pyraguo turi būti ne karštesnė, kaip 180, karštesnėje apdegs viršus, o vidus liks žalias. Negerai ir per vėsi orkaitė, nes tada pyragas džius joje, o ne keps. Žinoma neturi būti labai storas - neperkeps.
Jei kas dar nesigauna, klauskite i az
aiskiau ir nebuna
Dar tiesa - kepant kepinius su varške, normalu, kad kepant per vidurį iškyla, o ištraukus iš orkaitės, atšalus truputėli sukrenta. Taip atsitinka todėl, kad varškė savyje turi daug drėgmės ir ta drėgmė iš pradžių pučia pyragą, o bekepant išgaruoja ir tada sukrenta. Taip kad nenusimink dėl išvaizdos - svarbu skanu.