Įkraunama...
Įkraunama...

Primaitinimas koše nuo 6 mėn,

Visus 6 mėnesius sūnus beveik nepažino jokio kitokio maisto, tik mano pieną. Nenaudojau ir jokio buteliuko. Dabar, kaip suprantu, reikia pamažu jį pratinti prie košyčių, nuo 6,5 galima duoti vaisius, sultis ir t.t.
Noriu paklausti, kaip jį maitinti, kad nepakenkčiau tolesniam žindymui. Ar daržovių košytės geriau duoti prieš ar po žindymo? Ar būtina primaitinti kasdien tuo pačiu dienos metu? Ar nuo 6,5 mėn galima girdyti iš specialaus neišsiliejančio puodelio su snapeliu, ar kai pradės iš to snapelio gerti sultis laikydamas puodelį pats, benorės žįsti iš krūties?
Jau daviau jam košės kelias dienas po 1 kartą į dieną. Jis mano, kad tai ne maistas, o žadimas, todėl, valgymas ėmė patikti, nors užspringsta ir kosti. Tačiau dabar jis rečiau prašo pieno, todėl tenka būti pilnomis krūtimis.
Atsakyti
Kai kūdikiui sukanka 6 mėn. amžiaus, jis yra pratinamas prie papildomo maisto. Pirmasis papildomas maistas yra daržovių košė. Ji duodama vieną kartą per dieną, o kitus kartus kūdikis yra žindomas, todėl būsena „tenka būti pilnomis krūtimis“ praktiškai yra neįmanoma.... Maitinamas tirštesniu maistu kūdikis gali kosėti, springti, nes sugebėjimas paimti iš šaukštelio maistą, liežuviu jį nustumti iki ryklės ir jį nuryti atsiranda tik apie 6 – 8 mėn. Kitaip tariant, kūdikių sugebėjimas valgyti pusiau tirštą ir tirštą maistą atsiranda ne vienu ir tuo pačiu metu. Bet koks pusiau tirštas ir tirštas maistas yra duodamas iš šaukštelio, jo giliai į burną nekišant, leidžiant kūdikiui pačiam paimti iš jo maistą lūpomis ir liežuviu stumti link ryklės. Maitinimo procesas yra negreitinamas, kad kūdikiui nesukelti nemalonių jutimų. Suprantama, kad pirmoje košė ir kiti sekantys patiekalai turi būti kūno temperatūros, t.y. nešalti ir nekaršti. Košės yra gaminamos su motinos pienu arba pieno mišiniu, kurie yra košę yra įdedamai prieš pat maitinimą. Sultys, tyrelės neturi maistinės vertės. Jų per parą galima duoti ne daugiau 120 ml, o vienerių metų vaikui 180 ml. Jeigu susižavėjote sultimis, tyrelėmis ir kitais skysčiais, tuomet teks „būti pilnomis krūtimis“. Bet kokie skysčiai kūdikiui turi būti duodami tik iš puodelio, nes jų padavimas per žinduką moko kūdikį atsisakyti krūties, o tai jam yra nenaudinga. Tuomet, kai kūdikis įpranta prie vieno papildomo patiekalo, t.y. daržovių košės (daržovių košė nėra bulvių košė – jos yra tik vienas iš košės sudedamųjų dalių), pradedamas duoti antras papildomas patiekalas – pertrinta mėsa kartu su daržovių koše. Dar vėliau trečias papildomas patiekalas – kruopų košės.

Atsakyti