Kaip įdomu, jeigu viršutinis kietas liktų, tai būtų suprantama, nes gal pritrūko jam padažo, bet apatinis
Jis turėtų būt geriausiai išsitroškinęs... Ar dengei ją folija pradžiai? Tai padėtų lakštams labiau išsitrošint.
Man apatinis liko kietas,nes dėjau du makaronus ant dugno
QUOTE(-Maria- @ 2009 11 20, 20:00)
Kaip įdomu, jeigu viršutinis kietas liktų, tai būtų suprantama, nes gal pritrūko jam padažo, bet apatinis
Jis turėtų būt geriausiai išsitroškinęs... Ar dengei ją folija pradžiai? Tai padėtų lakštams labiau išsitrošint.
Hmmm ne
QUOTE(boruzele_adeliuke @ 2009 11 21, 11:59)
Aš pati tai nedengiu, nes padažo užpilu visą litrą, tai ir taip tie lakštai išverda... Bet jeigu tokia bėda, kad lieka kieti, tada uždengimas manau padėtų
QUOTE(-Maria- @ 2009 11 21, 15:11)
Aš pati tai nedengiu, nes padažo užpilu visą litrą, tai ir taip tie lakštai išverda... Bet jeigu tokia bėda, kad lieka kieti, tada uždengimas manau padėtų 
O gal apatinius apvirt reiketu?
QUOTE(boruzele_adeliuke @ 2009 11 21, 22:07)
Nesąmonė
QUOTE(Kurmelis @ 2009 11 22, 02:23)
Normaliai, kaip ir ant kitų, bet galvoju, gal baltas per tirštas buvo?
Tikrai keista, kad apatinis lakstas kietas liko
Tai gal lazanijos 'sluoksniavima' pradejai nuo laksto, o ne nuo baltojo pazado?
Nezinau, man visada tie lakstai issitroskina, nors baltojo padazo isvis mazai tepilu, kad nebutu taip riebu
Tuo paciu parasysiu mano megstamiausios lazanijos receptuka
Reikia:
lazanijos lakstu;
kalakutienos farso 300gr;
skardines konservuotu pomidoru;
pomirodu padazo puse stiklines (man skaniausias Heinz);
spinatu 200gr (naudoju sviezius);
mocarelos surio 200gr;
sviesto pora saukstu;
miltu pora saukstu;
pieno stikline;
druskos, pipiru.
Paruosimas: pirmiausia susmulkinu spinatus, pakepinu svieste. Tada atskirai kepu farsa, isgaravus sultims, idedu druskos ir pipiru bei pilu konservuotus pomidorus ir pomidoru padaza. Kelias minutes patroskinu, sudedu spinatus ir dar truputi patroskinu. Padedu i sali. Tuomet gaminu baltaji padaza: svieste pakepinu miltus, pilu piena ir maisydama kelias minutes pakaitinu. Viskas. I ''orkaitini' 'inda pilu siek tiek baltojo padazo, ant virsaus keliauja lakstai, tada mesos ir spinatu padazas, ant virsaus paslakstau baltojo padazo ir truputi tarkuoto surio, vel lakstai ir t.t. Ant virsutiniu lakstu pilu baltaji padaza ir likusi suri (daug). Ir i orkaite 180 laipsniu 40 minuciu. Beje, butinai uzdengiu folija, nudengiu likus 10 min iki kepimo pabaigos
Tuo paciu parasysiu mano megstamiausios lazanijos receptuka
Reikia:
lazanijos lakstu;
kalakutienos farso 300gr;
skardines konservuotu pomidoru;
pomirodu padazo puse stiklines (man skaniausias Heinz);
spinatu 200gr (naudoju sviezius);
mocarelos surio 200gr;
sviesto pora saukstu;
miltu pora saukstu;
pieno stikline;
druskos, pipiru.
Paruosimas: pirmiausia susmulkinu spinatus, pakepinu svieste. Tada atskirai kepu farsa, isgaravus sultims, idedu druskos ir pipiru bei pilu konservuotus pomidorus ir pomidoru padaza. Kelias minutes patroskinu, sudedu spinatus ir dar truputi patroskinu. Padedu i sali. Tuomet gaminu baltaji padaza: svieste pakepinu miltus, pilu piena ir maisydama kelias minutes pakaitinu. Viskas. I ''orkaitini' 'inda pilu siek tiek baltojo padazo, ant virsaus keliauja lakstai, tada mesos ir spinatu padazas, ant virsaus paslakstau baltojo padazo ir truputi tarkuoto surio, vel lakstai ir t.t. Ant virsutiniu lakstu pilu baltaji padaza ir likusi suri (daug). Ir i orkaite 180 laipsniu 40 minuciu. Beje, butinai uzdengiu folija, nudengiu likus 10 min iki kepimo pabaigos
QUOTE(vaidoose @ 2009 11 30, 18:16)
Tikrai keista, kad apatinis lakstas kietas liko
Tai gal lazanijos 'sluoksniavima' pradejai nuo laksto, o ne nuo baltojo pazado?
Nezinau, man visada tie lakstai issitroskina, nors baltojo padazo isvis mazai tepilu, kad nebutu taip riebu
Tuo paciu parasysiu mano megstamiausios lazanijos receptuka
Reikia:
lazanijos lakstu;
kalakutienos farso 300gr;
skardines konservuotu pomidoru;
pomirodu padazo puse stiklines (man skaniausias Heinz);
spinatu 200gr (naudoju sviezius);
mocarelos surio 200gr;
sviesto pora saukstu;
miltu pora saukstu;
pieno stikline;
druskos, pipiru.
Paruosimas: pirmiausia susmulkinu spinatus, pakepinu svieste. Tada atskirai kepu farsa, isgaravus sultims, idedu druskos ir pipiru bei pilu konservuotus pomidorus ir pomidoru padaza. Kelias minutes patroskinu, sudedu spinatus ir dar truputi patroskinu. Padedu i sali. Tuomet gaminu baltaji padaza: svieste pakepinu miltus, pilu piena ir maisydama kelias minutes pakaitinu. Viskas. I ''orkaitini' 'inda pilu siek tiek baltojo padazo, ant virsaus keliauja lakstai, tada mesos ir spinatu padazas, ant virsaus paslakstau baltojo padazo ir truputi tarkuoto surio, vel lakstai ir t.t. Ant virsutiniu lakstu pilu baltaji padaza ir likusi suri (daug). Ir i orkaite 180 laipsniu 40 minuciu. Beje, butinai uzdengiu folija, nudengiu likus 10 min iki kepimo pabaigos
Tuo paciu parasysiu mano megstamiausios lazanijos receptuka
Reikia:
lazanijos lakstu;
kalakutienos farso 300gr;
skardines konservuotu pomidoru;
pomirodu padazo puse stiklines (man skaniausias Heinz);
spinatu 200gr (naudoju sviezius);
mocarelos surio 200gr;
sviesto pora saukstu;
miltu pora saukstu;
pieno stikline;
druskos, pipiru.
Paruosimas: pirmiausia susmulkinu spinatus, pakepinu svieste. Tada atskirai kepu farsa, isgaravus sultims, idedu druskos ir pipiru bei pilu konservuotus pomidorus ir pomidoru padaza. Kelias minutes patroskinu, sudedu spinatus ir dar truputi patroskinu. Padedu i sali. Tuomet gaminu baltaji padaza: svieste pakepinu miltus, pilu piena ir maisydama kelias minutes pakaitinu. Viskas. I ''orkaitini' 'inda pilu siek tiek baltojo padazo, ant virsaus keliauja lakstai, tada mesos ir spinatu padazas, ant virsaus paslakstau baltojo padazo ir truputi tarkuoto surio, vel lakstai ir t.t. Ant virsutiniu lakstu pilu baltaji padaza ir likusi suri (daug). Ir i orkaite 180 laipsniu 40 minuciu. Beje, butinai uzdengiu folija, nudengiu likus 10 min iki kepimo pabaigos
Sveikos,
pirma karta kai dariau lazanija neapviriau lakstu, o kita karta apviriau. Skirtumas akivaizdus, su apvirtais zymiai skaniau ir tada nereikia sukti galvos ar to pakankamai, ar iseis kas, ar ne.
pirma karta kai dariau lazanija neapviriau lakstu, o kita karta apviriau. Skirtumas akivaizdus, su apvirtais zymiai skaniau ir tada nereikia sukti galvos ar to pakankamai, ar iseis kas, ar ne.
QUOTE(Jurgugute @ 2009 12 18, 14:48)
Sveikos,
pirma karta kai dariau lazanija neapviriau lakstu, o kita karta apviriau. Skirtumas akivaizdus, su apvirtais zymiai skaniau ir tada nereikia sukti galvos ar to pakankamai, ar iseis kas, ar ne.
pirma karta kai dariau lazanija neapviriau lakstu, o kita karta apviriau. Skirtumas akivaizdus, su apvirtais zymiai skaniau ir tada nereikia sukti galvos ar to pakankamai, ar iseis kas, ar ne.
o aš niekada nepvirinėju ir dar nebuvo taip, kad nesigautų, ar lakštai kiekti liktų
Visa laika megau lazanija ir bandydavau ja kepti, taciau vis kazkas ne taip budavo. Italu restorane ji tokia minkstute, o man lakstai kietoki iseidavo. Ir apvirdavau, nors instrukcijoje nebudavo parasyta, ir padazo daug pildavau. Kol galiausiai atradau, kad lazanijos sekme priklauso nuo kokybisku lakstu! Maximose ir pan. neverta pirkti dziovintu, tik tuos, kurie buna pagamintu makaronu skyriuje (na, kaip cia aiskiau parasius, jie buna prie pusfabrikaciu skyriaus, tokie dideli, berods jie ne dziovinti ten). O siaip geroje parduotuveje isigijus kokybiskus dziovintus, lazanija gaunasi labai gera. Tu lakstu virti nereikia, tiesiog dedi, pili padazus ir pan. ir viskas gaunasi super. Kaune atradau miela parduotuvele "Buon Giorno" Putvinskio gatveje, kuri prekiauja italiskomis maisto prekemis. Lazanijos lakstai gal ir brangoki ten, bet labai geros kokybes. Kai su jais pabandziau, tai vis lekiu ir lekiu ten dabar. Pabandykite! Beje, vietoj balto padazo as naudoju picarelos suri, manau, kad tinka labai.








