
Ryte valgem varskes apkepa o pietum katik pavalgem picu keptu keptuvej
, vakarienei varskes apkepo liko ar kokiu sumusteku dar

QUOTE(kedute @ 2007 10 04, 14:11)
Ryte valgem varskes apkepa o pietum katik pavalgem picu keptu keptuvej
, vakarienei varskes apkepo liko ar kokiu sumusteku dar

o kas čia? čia ta studentiška pica iš stambiai tarkuotų bulvių?
QUOTE(Meger @ 2007 10 04, 14:40)
o ką pas draugę gaminsi?



QUOTE(Lakūdra @ 2007 10 04, 15:02)
Pas draugę valgysiu

Užvakar gaminau:
Šveicariški bulviniai blynai
1 kg bulvių,
druskos ir pipirų pagal skonį,
pundelis svogūnų laiškų,
400 g mažų pievagrybių,
5 valg. šaukšt. aliejaus,
4 gabalėliai sūrio (maždaug 80 g),
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių.
1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę.
3. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Paskui suberti svogūnų laiškus ir dar pakepinkite. Išberkite viską į lėkštę.
4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus su svogūnų laiškais ir uždenkite pusele sūrio riekelės. Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje maždaug 10 min.
Patiekite blynus pabarstytus smulkintomis petražolėmis ir grietinės padažu.
Vakar išviriau žiedinį kopūstą ir apkepiau su sviestu ir džiūvėsėliais.
Vėl darau čenakus. Bulvės, morkos, pievagrybiai ir faršas.
QUOTE(meskius @ 2007 10 04, 13:03)
Turiu virtų burokėlių, tai supjaustysiu plonomisj uostelėmis ir pakepsiu keptuvėje. Baigiant kepti idėsiu grietinės. Valgomi karšti su bulvėmis 

O čia garnyras ar šiap koks atskiras patiekalas? Labai įdomiai skamba

Papildyta:
QUOTE(Meger @ 2007 10 04, 15:21)
Šveicariški bulviniai blynai
Vau


vakar vakarienei likusi barsciu sriuba ir sumustinukai su skumbre,siandien pusryciams surelkis su puodeliu latte,pietums bus plovas ir vakarienei dar uzteks

Aš pietums gaminsiu faršu įdarytas paprikas

Pietums makaronu sriuba ir keptos vistu slauneles su ryziais ir morku salotomis
