Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

justess22, pabandysiu tau atsakyti dėl klijavimo. Tą sumuštinių popierių atradau grynai eksperimentų keliu, kai batukų popieriaus neužtekdavo visiems darbeliams. Na ir sumuštininis standesnis už batukų, kas be ko, lengviau spausdint be raukšlių. O dar ir formatas didesnis - galima spausdinti per visą lapo plotį.
Kaip jau ir pati pastebėjai, rašaliniai dažai labai liejasi nuo vandens ir visų dalykų vandens pagrindu. Tai yra keletas būdų palengvinimui. Jei išspausdintą piešinėlį supurškei plaukų laku, gerai išdžiūvus dar perbrauk jį karštu lygintuvu - tai kažkiek padeda. Kitas būdas - išspausdintą paveikslėlį nupurkšti laku ne vandens pagrindu - yra statybinėse parduotuvėse tokio purškiamo lako, tiesa, jis paprastai būna ne prie lakų (ieškojau užsimušdama ), o prie aerozolinių dažų automobiliams ir vadinasi "bespalviai dažai". Tiesa, smirda tai gana stipriai, geriau tai daryti ne kambaryje, bet džiūsta greitai ir gaunasi tokia plėvelė.
Dabar klijavimas. Yra pieštukinių klijų ne mokyklinių, o geriau klijuojančių - jau čia firmos negaliu patart, reikia klaust pas pardavėjas, privežta daugybė. Bet galima ir su tuo pačiu PVA. Paskutiniu metu klijuoju su labai mažai skiestu PVA - tada mažiau bėga dažai. Ir tepu nedidelį plotelį, prispaudžiu, pavolioju su ritinėliu, kad neliktų pūslių, vėl atkeliu kraštelį, vėl tepu ir t.t. Dar vienas būdas - ištepti paviršių PVA, išdžiovinti, dėti paveiksliuką ir lyginti lygintuvu (geriau mažiems paveiksliukams).
Kai pklijuoji paveiksliuką jau nupurkštą kažkuo iš viršaus, klijuojant nebaisios ir pūslytės - tiesiog KAI IŠDŽIUS įpjauti pūslės vietą kryžmai, atversti kraštelius, patepti klijais ir vėl prispausti.
Viskas tas pats ir su ryžiniu popieriumi, tik su juo galima iškart klijuoti ir didesnius plotus - tiesiog patepti pagrindą klijais ir dėti paveikslėlį, prispausti ir t.t.
Na ir priklijavus lakuoti - jei akriliniu laku - tai atsargiai, labai nemozoti vienoj vietoj, geriau pirmą sluoksnį labai plonai, tokiu vos ne sausu teptuku, arba galima patapšnoti su kempinėle. Arba iškart lakuoti ne akriliniu laku. Arba nupurkšti tuo pačiu aerozoliniu.
Tai tiek. Sėkmės, jei kas neaišku, klausk, pabandysiu padėt.
Atsakyti
Jau sukūriau naują dekupažo temą:

Dekupažas - 9 tema

Bet gal pirmiausiai šitą užbaigiam blush2.gif Skubėjau sukurti, nes vėliau laiko nelabai turėsiu...dar sudėjau nuorodas, kurios šios temos gale buvo ir dar nebuvo įtrauktos į mano sąrašiuką...
Atsakyti
Na tai baigiam tema biggrin.gif


Vakar dirbau su PALOMA servetelemis,klijavau ant pakabu,buvau labai patenkinta,nes super gerai klijavosi,visai nesiraukslejo.Tiesa,lipala buvau irgi stipriai atskiedus.....

dar ne nufotkinau,bet kai nufotkinsiu ikelsiu.... ax.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti