Įkraunama...
Įkraunama...

Vardų žinynas

Pati labai ilgai puoselėjau norą sužinoti vieno ar kito vardo reikšmę, jo teikiamas savybes žmogui. Deja, pavykdavo rasti vos kelių žodžių aprašymą verysad.gif
Ir kai šią žiemą pamačiau knygą "Vardų žinynas" net cyptelėjau iš laimės yahoo.gif yess.gif ploja.gif
Dabar pamąsčiau, kad gal ne aš viena domiuosi tuo. Taigi, pasistengsiu vieną kitą vardo aprašymą perkelti čia mirksiukas.gif
"Neabejoju, kad bus žmonių, kurie teigs, kad aprašytų savybių neturi. Tai dėsninga, nes nėra nė vienos taisyklės be išimties" - Stasys Špirkauskas (autorius).
Man pačiai asmeniškai labiau tinka sutvirtinimo vardo aprašymas, nei duotasis gimimo dieną ax.gif

Taigi, pradedu!

Agnė
(balandžio 20)
Iš graikų "švari, skaisti" ir iš lotynų "ėriukas".
Agnės turi daug panašumų į Adeles, tačiau jos humaniškesnės, kurpinos altruistinių ketinimų. Jos jautresnės, trokštančios taikos ir draugiškos aplinkos, sąžiningos, labai patikimos. Linkusios daugiau domėtis dvasiniais, o ne materialiais dalykais. Fiziškai nestiprios. Tai svajotojos, turinčios savo išgalvotą pasaulį.
Agnes valdo Marso planeta, taip pat Venera, kurios įtaka kur kas stipresnė. Venera lemia romantiškas būsenas, padidėjusį jausmingumą, taip pat ir pasyvumą.
Agnės gali dirbti įstaigose, susijusiose su žmonių sveikata, socialine sfera. Jas galima sutikti dirbančias papuošalų parduotuvėse. Domisi menais ir kultūra.
Neigiamos savybės: gali būti perdaug tiesmukiškos, savimylos, paniurusios, mėgstančios pasiginčyti, despotiškos savo šeimos nariams.
Agnėms patartina neužsidaryti savo kiaute, mokytis bendrauti su įvairių pažiūrų žmonėmis, daugiau dėmesio kreipti į detales.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rigita: 03 spalio 2007 - 21:22
gal gali Ramunę ir Rasą aprašyt ax.gif
Atsakyti
Gal gali Arna aprasyt ax.gif ? forume namazai vaikuciu tokiu vardeliu yra , ne man vienai butu idomu 4u.gif
Atsakyti
Ramunė
(Birželio 19)
Iš lietuvių ramunė
Teigiamos savybės: puikus bendravimas, atvirumas, įvairiapusiškumas, smalsumas, kūrybingumas, linksmumas, atjauta.
Jos labai išradingos. Į jas kreipiasi žmonės, kai reikia rasti išeitį iš beviltiškos padėties. Puikios derybininkės. Jeigu prisiverčia dirbti, jų išradingos smegenys ir beveik aiškiaregiška vaizduotė sugeba išspręsti bet kokį galvosūkį.
Turi ir blogybių. Nemėgsta spręsti mažų ir nežymiųproblemų, tačiau per gyvenimą mėgsta keliauti tik plačiais žingsniais. Pradėjusios svarbius darbus, juos lengvai meta, lyg matuotųsi naują skrybėlaitę. Tačiau užsibrėžusios tikslus, atkakliai eina pirmyn ir nėra jokios jėgos, kuri galėtų jas sustabdyti.
Ramunės vardo dieną valdo Uranas, todėl jų pagrindinis devizas - protas. Labai mėsta draugauti su įdomiais žmonėmis. Svetimų arti neprisileidžia. Draugai ir giminės verti būti jų draugais, o kitus tik gerbia. Jos optimistės ir aiškiai mato gyvenimą. Realistės, tačiau apgaudinėja save tikindamos, kad pasaulyje nėra blogio. Įsitikinusios, jog tikrąją laimę galima sukurti tik savo pastangų dėka, stengiasi skatinti ir šviesti aplinkinius.
Ramunės labai aktyvios pagalbininkės, padeda kitiems nugalėti bet kokius sunkumus. Jeigu kas puola, jos drąsiai atremia smūgius.
Ramunės būna kultūros darbuotojos, teisininkės, kompizitorės, rašytojos, medikės, prezidentų patarėjos, aktorės. joms nepatinka dirbti sėdimą drabą. Vadovati nesistengia. Tačiau vidinės jėgos stumia atlikti įvairius žygdarbius.
Ramunės dievina didžiules mėlynas vyrų akis, mėgsta gilias ir sudėtingo charakterio asmenybes. Ieško tokių, kurie laikosi savo žodžio. Joms rūpi ir seksas, ir protas, ir išvaizda, tačiau teikia pirmenybę tiems, kurie sugeba be atsako mylėti.
Neigiamos savybės: neramumas, paviršutiniškumas, neryžtingumas, egocentrizmas, nerūpestingumas.
Atsakyti
Rasa Vardo skaičius - 3
(vasario 25)
Rasa - iš sen. liet. mitologinio įvaizdžio Rasa, kuriuo buvo išreiškiamas Aušrinės pasirodymas.
Rasos būna vyriškos išvaizdos. Jos mėgsta save išreikšti kaip rašytojos, aktorės, šokėjos. Turi nuostabią vaizduotę. Jeigu jų linksmumas ir iniciatyva užgniaužiama vaikystėje, tai tampa nenusisekusio gyvenimo priežastimi.
Rasos spinduliuoja džiaugsmą, optimizmą. Jos labai dosnios, jautrios, malonios, dažnai nekantrios. Labai pasitikinčios savimi. Kritiką priima neadekvačiai, o tai dažniausiai tampa jų karjeros pabaigos priežastimi.
Rasos sugeba atlikti bet kokius darbus. Dominuoja didelė drąsa. Jos nepriklausomos ir turi milžinišką valią, dėl to pasiekia didelių laimėjimų. Agresyvios, išdidžios, originalios, todėl reikėtų labiau vystyti savyje lyderės savybes. Tinka mokslininkės, artistės, dailininkės specialybės.
Rasos kartais kenčia nuo viršsvorio ir toks kūno pilnumas prieštarauja jų asmenybei. Griežtos linijos - jų geros savijautos įvaizdis ir pabrėžia lyderės išvaizdą.
Rasoms patartina mokytis dirbti su kitais. Joms būtina išlįsti iš savo kiauto ir dažniau susitikinėti su įvairių pažiūrų ir profesijų žmonėmis. Mokykitės bendradarbiauti!

Arnas Vardo skaičius - 8
(Rugpjūčio 13)
Arnas - iš germanų vardo Arno (vok. arn - „erelis")
Arnai yra ambicingi ir nepriklausomi žmonės. Juos globoja Saulė. Ji Šiems žmonėms suteikia aktyvumo ir pasitikėjimo savimi.
Arnų gyvenimas persmelktas aštuonetuko vibracijų, kurios padaro Arnus apsukrius, bebaimius, kūrybingus, ypač komercijos ir industrijos srityse.
Liūto Zodiako ženklas, kuris veikia Arno vardo dieną, padaro juos valdingus, žaižaruojančius ir spinduliuojančius.
Arnai gyvenime eikvoja daug jėgų, todėl jų gyvenimas kartais tampa sunkus. Be Saulės, juos veikia ir Jupiterio planeta, kuri užtikrina Arnų visuomeninį augimą, suteikia analitinį protą, o šis leidžia lengvai ir neklystamai padaryti tai, ko kiti pasiektų tik įtempę visas jėgas. Arnai labai didžiuojasi sėkme. Realistai. Turi fantastišką savybę planuoti, panaudoti savo jėgą ir valdžią, taip pat gerai tvarko piniginius reikalus. Todėl valdžią pasiekia neatsitiktinai.
Arnų gerosios savybės: intelektualumas, lyderiavimas, dvasingumas, patikimumas, garbės troškimas, objektyvumas, įžvalgumas, profesionalumas.
Arnai asmeniniuose santykiuose ir meilėje laikosi puolamosios taktikos. Jie turi mažai artimųjų, yra nuolat užsiėmę, todėl dažnai pasilieka viengungiai. Savo jausmuose vadovaujasi principu: „Viskas arba nieko“. Todėl kartais patiria skaudžių pralaimėjimų.
Neigiamos savybės: impulsyvumas, tuščiagarbiškumas, pomėgis pasišvaistyti, įtarumas, šiurkštus materializmas. Arnams reikėtų daugiau lankstumo ir noro paklausyti aplinkinių nuomonės. Labai pavojinga pasiduoti pesimizmui ir pradėti piktnaudžiauti alkoholiu, tinginiauti.
Papildyta:
Pamiršau parašyti: Ramunės ir Agnės vardo skaičius - 9
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rigita: 04 spalio 2007 - 19:13
QUOTE(jurana @ 2007 10 04, 09:08)
Gal gali Arna aprasyt  ax.gif  ? forume namazai vaikuciu tokiu vardeliu yra , ne man vienai butu idomu  4u.gif


Matau, kad ir Fustą turite smile.gif, taigi...

Fausta Vardo skaičius - 5
(Rugsėjo 6)
Fausta - iš lot. + rom. „laiminga, palaiminga".
Faustų išvaizda neišsiskirianti iš aplinkinių tarpo, kartais net bauginanti. Jos vaidingos ir nesugyvenamos. Geiduliai dažnai nugali protą ir įstumia į ištvirkavimo liūną.
Faustas labai myli vyrai. Ištekėjusios jos mažai tesirūpina savo šeima, nuolat įsivelia į avantiūras ir nuotykius, pamiršdamos tiesiogines žmonų bei motinų pareigas.
Faustos vienu metu griebiasi daugybės darbų ir niekada visų neužbaigia. Keliauja po pasaulį, liežuvauja ir vilioja kitų moterų vyrus.
Faustos gyvena ilgai, antroje gyvenimo pusėje praturtėja, ima iš gyvenimo ką nori ir nieko nepaiso. Kadangi jų būdas romantiškas, kartais tampa geromis rašytojomis. Išmoksta daug kalbų, gilinasi i gyvenimo paslaptis.
Atsakyti
gal gali apie enrika parasyt
Atsakyti
Jei nesunku, gal galetum siek tiek aprasyti vardus - Augustė, Emilė ir Domantas? 4u.gif
Atsakyti
Rigita,tu fantastiška 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Gar dar galėtum Jovitą ir Giedrę? :ax
Atsakyti
DOMANTAS(spalio 15)
Vardo skaičius - 6

iš lietuvių kalbos "davimas"+"sumanus", "turtas".
Domantai drąsūs pavojuje, atlaidūs silpnesniems, užjaučia kenčiančius, įsimyle iki užsimiršimo, bet patys nėra moterų graibstomi. Labai aistringi, bet moka susivaldyti, yra santūrūs, todėl nepalaužia savo sveikatos.
Domantai visur ir visados gerbiami ir mylimi artimųjų. Teisingumas ir santūrumas - pagrindiniai jų būdo ypatumai. Jais visada galima pasikliauti. Jaunystėje gyvena vargingai, bet į senatvę gerai susitvarko savo buitį.
Domantai dėl gerų būdo savybių ir organizacinių sugebėjimų gana aukštai kyla, įgyja turto ir garbės, teisingai ir tauriai naudojasi savo prakilnumu. Daug nuveikia įvairiose darbo ir mokslo srityse. Šeimoje laimingi, geri vyrai ir savo vaikų auklėtojai. Visada ateina į pagalbą kitiems, nes trokšta, kad visi gerai ir draugiškai gyventų.
Domantams rekomenduotina dėvėti daugiausia baltos spalvos drabužius. Tinka ir dangiška bei geltona spalvos.


JOVITA (vasario 15)
Skaičius - 5

iš lietuvių trumpinio Jovė.
Jovitos neramiausios ir sudetingiausios moterys pasaulyje. Gyvenimo kasdienybė jas labai vargina, todėl pasiryžusios, šuoliuoti paskui svajonę. Jų veržlus temperamentas leidžia tai daryti be rizikos. Juk jos iš anksto žino, kad nespėjusios pagauti vienos svajonės, gaudys kitą. Tokia dvasinė būsena jų visai nevargina. Jos kaip vaikai stato ir stato griūvančias oro pilis.
Jovitos turi gebėjimų prisitaikyti prie bet kokių situacijų, tačiau labai dažnai pritrūksta drąsos svarbiems sprendimams. Kartais susižavi ekstremistinėmispolitikos srovėmis arba tampa meno pasaulio avangardistėmis. Gali įstoti į slaptas bei uždraustas organizacijas, susižavėti pavojingomis idėjomis.
Kai kurios jovitos labai megsta keliauti, žavisi egzotinėmis pasaulio vietomis.
Skaičius "5" kartais laikomas nelaimingu. Tačiau ne dėl to, kd šio skaičiaus turėtojas sirgtų kokiomis nors įgimtomis psichinėmis ligomis. Papraščiausiai Jovitoms trūksta pusiausvyros. Tik ką įkvėptos optimizmo, jos po kelių sekundžių gali įpulti į gilų pesimizmą. Jos gali įkristi į liūdesį vien dėl to, kad reikalai vystosi ne taip, kaip jos norėtų. Joms kartais tinka posakis: "Aš - pats žiauriausias priešas sau". Todėl Jovitoms reikia protingai vystyti savitvardą, išmokti kontroliuoti savo impulsus.
Jovitų talismanas - akvamarinas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vovere: 04 spalio 2007 - 23:22
Rigita, labai ACIU uz vardo Domantas aprasyma 4u.gif . Buciau dekinga, jei galetum aprasyti ir vardus Augustė bei Emilė ax.gif
Atsakyti
O, matau, kad pagalbos sulaukiau smile.gif iš voverytės biggrin.gif Labai smagu thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2007 10 05, 12:16)
Rigita, labai ACIU uz vardo Domantas aprasyma  4u.gif


Malonu, kad džiaugiatės 4u.gif Tik negaliu padėkos priimti, nes apie Domantą parašiau ne aš, o Voverė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(inguteee @ 2007 10 04, 20:53)
gal gali apie enrika parasyt


Gaila, bet knygoj nėra nieko apie Enriką verysad.gif
Atsakyti