Įkraunama...
Įkraunama...

Pasaulio virtuvės

Sveikos, šiandien aptikau tokią nuorodą

http://www.time.com/...1626519,00.html

Pasižiūrėjau, ką valgo japonai, italai, amerikiečiai ir kiek pinigų per savaitę jie išleidžia maistui.
Siūlau ir jums pasižiūrėti, man buvo labai įdomu smile.gif
Aišku, pakraupau, kai pasižiūrėjau, kuo minta Čado ir Butano žmonės... 1 $ per savaitę? g.gif
Ir eilinį kartą įsitikinau, kad amerikiečiai valgo daug nesveiko maisto... doh.gif
Įdomu, kiek pinigėlių jūs išleidžiat per savaitę maistui ir kas yra mėgiamiausi jūsų šeimos patiekalai?
Atsakyti
italijoje gyvendami, mes isleidziam apie 80€ per savaite maistui. Pusfabrikaciu beveik neperkam. Kartas nuo karto nusiperkam jau gatavos keptos vistienos, arba picos. Visa kita-ruosiu namuose. Valgom mazdaug karta per savaite zuvi, pora kartu makaronus,arba ryzius, sakyc gana daug mesos (cia mano vyras be jos gyvent negali): jautiena , vistiena, kalakutiena, kiauliena...
Kokie musu patiekalai? Kadangi esam maisyta seima (as lietuve, vyras vokietis-italas),tokia ir musu virtuve biggrin.gif Verdu viena diena lietuviskai, kita-italiskai, dar kita vokiskai...Musu megstamiausi patiekalai? Balandeliai, risotto su cukiniju padazu, kalakutienos guliasas, bigos (kopustai su mesa), snitceliai, kotletai, kepti visciuku sparneliai, zuvis su rukolos padazu, kardzuve kepta ant griliaus, zuikis, makaronu padazu jau nevardinsiu, nes darau labai ivairiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egle 22: 05 spalio 2007 - 09:05
Na, tai jūs išleidžiat žymiai mažiau, negu ta italų šeima, kur nuorodoj - jie išleidžia 260 $... Bet aišku, kad suma priklauso nuo t, kokio dydžio šeima...
Mes, jeigu tą savaitę neužeinam į kavinę ar restoraną, ir jei valgom tik namie, išleidžiam panašiai kaip ir jūs, na, gal kiek mažiau.
Atsakyti
Vilmoschka, matai, priklauso ir kur apsiperki. Italams labai svarbu markes. Pvz jeigu makaronai, tai tik Barilla, arba pienas, butinai italiskas. Visa tai, turi savo kaina mirksiukas.gif Kartas nuo karto, iseinam ir mes i koki restorana, bet tik progoms. Kadangi auginu maza vaika ir esu namuose, galiu sau leist paruosti sviezia maista.
Atsakyti
Labai megstu gaminti, tai ishleidziam gan nemazai, beveik viska darau pati, pusfabrikaciu pas mus shaldytuve nelabai rasi.. smile.gif Valgom dauguma lietuvishku patiekalu, ekspermentuoju ir su kitais ivairiu shaliu receptais, vasara daznai kepam lauko zidiny.. Vienintelis patiekalas, kuris (mano nuomone) turi buti pagamintas profesionalo - tai sushi. Jos einame pavalgyti "pas japoniukus" smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

ieškojau ir per paieška ir šiaip, bet neradau tokios temos(jei bus-nepykit,ištrinsim)... blush2.gif

Mane labai domina įvairių šalių patiekalai, ir pagrindiniai,tradiciniai, pvz.kaip mūsų cepelinai, ir šiaip, pagaminti pgl tos šalies tradicijas...

Būtų labai faina, jei jūs pagaminusios vienokį ar kitokį patiekalą, paraštumėt čia jo receptuką, o jei būtų ir nuotraukėlė, tai būtų thumbup.gif

Gal bus daugiau tokių kurios domisi kitų šalių valgiais, o jų daug yra, pvz : Čia smile.gif

Rašykit ir sriubų, salotų, karštųjų patiekalų receptus ir desertus...

Dabar esu aš išvykusi, bet kai grįšiu namo pati dažnai gaminsiu ir įdėsiu čia receptukus su nuotraukom 4u.gif

O jei tema gyvuos,tada kitoje temoje pabandysim viską į pirmą puslapiuką sukelti smile.gif

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Kalbate apie receptus, bet dar nieko nematau. Įmetu pirmą. Indiškas patiekalas ir gana tipiškas Šiaurės Indijai.

Jautienos kukuliukai anakardžio riešutų padaže (Jautienos kofta)

2 asmenims
350 gr maltos jautienos
300 gr smulkiai maltų anakardžio riešutų
200 ml grietinėlės
500 ml pieno
1 kiaušinis
2 arb. šaukšteliai malto kumino
1 arb. šaukštelis maltos kalendros
1 arb. šaukštelis druskos
0,5 arb. šaukštelis cukraus
Žiupsnelis malto cinamono, aštrių raudonųjų pipirų
3 šaukštai aliejaus
Maltą jautieną sudėkite į indą. Įmuškite kiaušinį, įdėkite 1 arb. šaukštelį malto kumino, kalendrą, raudonuosius pipirus ir druską. Viską gerai išmaišykite rankomis ir suformuokite kukuliukus. Aš kukuliukus darau maždaug graikinio riešuto dydžio šiek tiek juos suplodamas iš šonų, kad būtų patogiau vartyti kepant. Padarytus kukuliukus sudėkite į lėkštę.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejų. Įkaitus aliejui sudėkite kukuliukus. Kepkite, kol apskrus – apie 7-8 minutes ant kiekvienos pusės. Kepti baikite troškindami. Tam į keptuvę įpilkite kelis šaukštus vandens ir patroškinkite uždengę dangčiu. Išimkite.
Į tą pačią keptuvę sudėkite likusį kuminą ir cinamoną. Įpilkite grietinėlę ir 300 ml pieno. Užvirinkite. Sudėkite anakardžio riešutus. Likusį pieną supilkite priklausomai nuo norimo padažo tirštumo. Sudėkite kukuliukus. Kartu patroškinkite apie 5 minutes. Valgykite su ryžiais.

skaniai.lt - blogas apie maistą ir gaminimą
Atsakyti
Si tema tikroms gurmanems, kaip ir as thumbup.gif
Pasidalinkite savo skaniausiu patiekalu receptais is viso pasaulio rolleyes.gif .

Mano siulymas ax.gif :

Arabishkas tortas (paprasta, greitai ir labai skanu):

4asm:
2 stiklines ryziu
Baklazanas
1 vistienos krutinele
Sauja zemes ir graikishku riesutu
Sviesto


Isvirti krutinele, ja labai smuliai susmulkinti.
Nulupti baklazana, oda neismesti! Supjaustyti baklazana centimetro storio riekelemis ir uzmerkti i dubeni su vandeniu (taip baklazanas sugeria vandeni ir bsu sultingas) 10minuciu. Isimti baklazano riekeles is vandens, jas pasudyti ir apkepti iki rudumo ant aliejaus.
Paimti puoda, baklazano odeles sudeti graziai geraja puse i puodo dugna (pades nesudegti patiekalui), ant virsaus sudeti supjaustyta vistienos krutinele. Ant virsaus sudeti graziai baklazano riekeles ir lengvai paspausti su shakute. Supilti ant virsaus dvi stiklines ryziu ir uzpilti 4 1/5 stiklines vandens, pasudyti is virsaus, galima pabarstyti kariu. Uztengti dangciu ir virti ant nestiprios ugnies: NEMAISANT ir UZGENGTA dangciu, kol nebeliks vandens ant pavirsiaus.
Kol viskas verda: zemes riesutus ir graikiskus riesutus apkepti ant aliejaus .

Isvirus patiekalui, paimti didele lekste , ja uzdengti puoda ir apversti puoda. Gausis didelis tortas ant lekstes. Supilti apkeptus dar kartstus riesutus ant torto virsaus smile.gif

Skanaus visoms 4u.gif
Atsakyti
nagi nagi, skaniai skamba, butinai pabandysiu smile.gif galetum dar nuotraukyte imest kada prie progos smile.gif
beje, o riesutai butini? o jei be pabandyt pagamint g.gif
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 12 06, 13:14)
nagi nagi, skaniai skamba, butinai pabandysiu smile.gif  galetum dar nuotraukyte imest kada prie progos  smile.gif
beje, o riesutai butini? o jei be pabandyt pagamint g.gif

Riesutukai labai ten tinka ir labai skanu thumbup.gif smile.gif Gaila nuotrauku neturiu unsure.gif
Skanaus 4u.gif
Papildyta:
Na kas nors dar parasykit kokio skanaus patiekalo recepteli? rolleyes.gif Is ivairiu saliu virtuviu? 4u.gif
Atsakyti
Siandienos receptas:

Filipinietishka zuvis:

1 vnt vidutinio dydzio zuvies:

1 zuvis
3-4 pomidorai
1 svogunas
2 skilteles cesnako
1 Cili pipiras
1 paprika
Bazilikas, kiti zalumynai
2 arbatiniai sauksteliai sojos padazo
3/4 laimo sulciu
1/2 apelsino sulciu
nepilna sauksteli cukraus
Druska
Sviestas /Augalinis aliejus

Sumaisyti susmulkintus pomidorus, paprika, svoguna, cesnaka, cili pipira. Iberti cukru,sojos padaza, zalumynus, bei laimo (2/4) ir apelsinu sultis. Palikti 15min, kad viskas gerai isigertu.
Paskleisti folija ant skardos, ir zuvi paruosta ant jos taip: ipjauti zuvi, kad atsidarytu i dvi dalis,itrinti druska ir laimo sultimis(1/4). Patepti zuvies vidu sviestu. Ideti idara i zuvies vidu ir visa zuvi tvirtai uzsukti i folija.
Kepti 20minuciu 220° temperaturoje.

Patiekti su ryziais.

Skanaus visoms 4u.gif
Atsakyti
Atsiprasau uz kvaila klausima, bet ar baklazano seklos valgomos, - t.y. jo skobt nereikia?
Atsakyti