QUOTE(convict @ 2011 01 19, 13:02)
Turiu gera puskilogrami gal net visa kilograma pievagrybiu.
pievagrybiai dekingas dalykas, galima prisikepti su svoguniuku pjaustytu, arba paskui susimalti(pagal skoni) ir daryti:
Lietinius su ju idaru
Zemaicius su ju idaru, virtu bulviu cepelinus su ju idaru, ivairiais uzkepeles(joms tai isvis galima sunaudot praktiskai visus likucius, ryzius, bulves, virtas/keptas morkas, vyniotiniu likucius, mesos likucius ( i nedidele lekstute tiesiog sudeliot eiles tvarka-bulves virtos pjaustytos, morkytes, mesos, grybu, kokiu zirneliu ar kukuruzu kas megsta, ant virsaus surio ir i mikrobangine - uala, dar aisku pasibarstyt kokiais krapais.Tas pats su ryziais, interpretuot tik reikia ka norisi det)
Galima is iskeptu su svogunu ar be grybu pasidaryt vistienos pasteta(ar kiaulienos pasirinktinai)
Issivirti apie kilograma kepeneliu( kas mirko piene is pradziu o kas gerai isplauna ir verda) riebesnes mesytes arba rukytu lasinuku issivirt gabaliuka(jis sukabina riebumu, galima visai nedaug det) viska susimalti(ir grybus ir grybus!), ar subrenderiuoti, deti megstamu prieskoniu, formuoti ir atsaldyti saldytuve.
Turbut kiekviena seimininke zino apie misraine "saldytuvo valymas"


balta misraine darydami mes visada imame bulve ,virta morka, ir zinokit siuo pagrindu tinka viskas-virta bulve, morka, kepti grybai, mesyte, desryte+majonezas.
Jei liko ryziu pakeiskim ryziais, liko kumpeli sudekim ji, liko agurko irgi, sveiko maisto propaguotojos meskit i mane akmeni

Link cukinijos einant, daznai prisivezu is sodo tiek kad apdalinu visus ir vistiek lieka, kazka ismest kai galima panaudot man nekyla ranka
Cukinijos kepsniukai, kazkada pridariau siaip ant greicio prie alaus vyriskiams, visi valge cepsedami

Susipjaustome cukinija gabaliukais kokiu pora cm, isivaizduojam kad cia mesa


paprieskoniuojam kaip mesa, as dejau pipiru druskos, spausto cesnako(nebutina) aitriuju papriku maltu ir dar saldziuju maltu, vnz kad jau isivaizduotumet kad ten astrokas kepsnys, palikt keliolikai minuciu, ikaitintame aliejuje keptuveje kepame is pradziu pavolioje kiaus. plakinyje ir apvolioje dziuveseliuose/miltuose9man su miltais skaniau)
galima deti kaip kazkas minejo i bulviu kose, galima pasimarinuoti kokiam marinate ir valgyti po keliu dienu, galima kepti blynus(as ju nemegstu tai kukli siuo klausimu)
Pvz jei kam lieka kopusto, po salotu ar sriubu turiu neblogas budas panaudot, susipjaustome kopusta, siek tiek stambiau nei paprastai salotoms, sloksniujame stiklainyje, as darau 3l kam per daug tai galima mazesniam, i sluoksnius pridedu pjaustytu morku, paprikos, geriau spalvotos likuciai -graziau bet galima isvis nedet jei nemegstate, uzsiverdam 2 l vandens idedam pora saukstu druskos, pora cukrais, pipiriuko, aliejaus puse stiklines ir acto arba citrinos sulciu pagal skoni, turetu but rugstokas(paskui susigers viskas)
verdanti! marinata pilam i stiklaini ant kopustu, uzdengiame sandariai, atvesus ikisam i saldytuva ir ragaujam po 3-4 dienu

Damn kiek prirasiau..atsiprasau, tiesiog reikia nemest to ka galima panaudot, visada galima kazkokia interpretacija, gal kazkam pravers
