Ir dar pridėsiu trupininio pyrago recepta kuriam daug metų. Tinka bet kokios uogienės, kaip ir trintos braškės. Pyragas labai skanus su stikline pieno ar arbata
500 g miltų
250 g miltinio cukraus
3 kiaušiniai
150 - 200 g sviesto arba margarino (gero)
7 g sodos
vanilinio cukraus arba citrinos žievelės
Uogienės
2 šaukštai manų
Visi produktai sudedami į dubenį, sviestas sutarkuojamas, soda nugesinama ir užminkoma tešla. Padedama į šaldytuva. Po 1 - 2 val atskiriama viena trečioji dalis tešlos ir padedama į šalį, likusi iškočiojama ir dedama į skarda, pakeliant kraštus.
Į uogienę įdedama 2 šaukštai manų, jei uogienė per rūgšti, tai ir cukraus truputį, viskas užpilama ant tešlos.
Iš likusios tešlos prižnaibyti trupinėlių/rutuliukų ir primėtyti ant uogienės, taip uždengiant uogienės sluoksnį, gražu tinkliukas, tik laiko skirti reikės. Pyraga dedame į iki 200 laipsnių į kaitinta orkaitę 30 - 40 min. Pirmas 10 min 200 laipsniu, o vėliau po truputį mažinti iki 180 min. Dar į tešla galima įdėti šaukšta ar du gretinės ir į uogienę sviesto, bet ča tik dėl geresnio skonio