Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote pinigų vestuvėms?

Labas visiems ir visoms 4u.gif

Mes planuojame savo vestuves, ir žinoma pirmasis klausimas - finansai. Žinau, kad tiek sužadėtinio, tiek mano tėvai duotų šiek tiek pinigų, bet jie patys nelabai daug turi, tai kažkaip galvojom iš jų gal nereikėtų imti daug.
Pačių algos ne didelės, tai jei taupant, tai visus metus gal ir tektų taupyti.
Nelabai didelių vestuvių norim, tačiau kai viską paskaičiuoji, tai ir tos nedidelės vestuvės kainuoja.

Taigi pasidalinkite savo patirtimo - reketavote tėvus, taupėte, ėmėte paskolą, o gal laimėjote loterijoje? 4u.gif
Atsakyti
o kam tada jas kelt jei neturi pinigu? g.gif tevu skriaust nesinori,krist i skolas irgi,gyvent pusbadziu irgi..tai gal geriau kuklios iskilmes ir gana ax.gif ax.gif niu cia tik mano nuomone blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2007 10 07, 22:02)
o kam tada jas kelt jei neturi pinigu? g.gif  tevu skriaust nesinori,krist i skolas irgi,gyvent pusbadziu irgi..tai gal geriau kuklios iskilmes ir gana ax.gif  ax.gif  niu cia tik mano nuomone blush2.gif

Na tai ir nedarysim prašmatnių. Išsiversim su savo lėšom. Man tiesiog įdomu kaip kiti žmonės darė.
Atsakyti
Mes dirbom ir taupem. Kito budo nesugalvoju unsure.gif Sakai, visus metus tektu taupyti...o jus skubat?
Atsakyti
Ish kur gavome pinigu vestuvems? - Uzsidirbome biggrin.gif Mano manymu vestuves reikia kelti tokias, kokias ishgali finansishkai. Jei pas Jus finansai neleidzia planuoti dideles sventes, tuomet galite vietoj vestuviu nuomuojamoje sodyboje pasirinkti skania ir grazia vakariene restorane. Moketumete tik uz maista. Atkristu vietos nuoma, muzikantu ir vedeju honorarai. Prashmatnu limuzina, galite pakeisti kito modelio graziu ir stilingu automobiliu. Tokio nuoma buna mazesne. O kam rekomenduociau negaileti pinigeliu - tai geram fotografui, kuris iamzintu jusu svente ishties graziai (pigus fotografai kartais net to nesugeba padaryti) smile.gif

O kas del pinigu emimo ish teveliu, tai pas mus su suzadetiniu net kalbos apie tai nebuvo, kad prashysime pinigu is tevu g.gif svente musu - mes uz ja ir mokame. biggrin.gif Is teveliu tikimes tik moralines pagalbos smile.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos merginos vestuves siais laikas brangus malonumas, ne taip kai anksciau zmones kaime paskersdavo kiaule is darzo pasiskindavo darzoviu padarydavo alaus o kas ir samanes lotuliukas.gif lotuliukas.gif , ir svesdavo sau 3 dienas. Dziaugiuosi gyvendama uzsienyje, nes galejom pasidaryt vestuves apie kokis svajojom, abejoju ar buciau galejus tiek islaidaut gyvendama lietuvoje. Is tevu nedrysciau prasyt, kadangi per visa gyvenima jie ir taip daug mums ka dave, maitino, augino, i mokslus isleido. Taigi vestuvems uzsidirbom prakaitu, ir tuo didziuojames, sekmes visoms beplanuojancioms, ir nesvarbu ar ta svente bus prabangi, ar paprastesne, svarbiausiai kad butu meile wub.gif , o tada ir svente bus grazi.
Atsakyti
o gal galite pasidalinti, kaip skirstete finansus? Ar viska skaiciavote lygiai per puse, ar vyras kazkokias islaidas denge pats , pvz. suknele ir pan.? Nes jei abu po lygiai, tai kazkaip gaunasi, kad moteris turi buti tokia pat stipri, kaip ir vyras, t.y. nemoteriska.

P.S. Netaikau nemoteriskumo sau, tik labai jau idomu, kaip pas jus buvo, nes girdejau, kad vienai paneliai vaikinas dave pinigu sukneles nuomai, bateliams ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Apvalute @ 2007 10 07, 23:19)
o gal galite pasidalinti, kaip skirstete finansus? Ar viska skaiciavote lygiai per puse, ar vyras kazkokias islaidas denge pats , pvz. suknele ir pan.? Nes  jei abu po lygiai, tai kazkaip gaunasi, kad moteris turi buti tokia pat stipri, kaip ir vyras, t.y. nemoteriska.

P.S. Netaikau nemoteriskumo sau, tik labai jau idomu, kaip pas jus buvo, nes girdejau, kad vienai paneliai vaikinas dave pinigu sukneles nuomai, bateliams ir pan.

blink.gif musu finansai ir iki vestuviu bendri buvo, tai ir klausimas nekilo. Siaip tai labai nustebau tokia nuomone isgirdus, kad jei moteris tokia stipri kaip vyras (cia turejai omenyj ne fizine prasme turbut), tai ji ne moteriska. Maniau siais laikais jaunos merginos vertina lygybe, jei man jaunikis butu pirkes suknele, tai as jam nupirkciau kostiuma...nes uzdirbam mes vienodai ir del to nesijauciu ne moteriska, kaip ir jis nesijaucia ne vyriskas pvz. gamindamas mums pietus
Atsakyti
QUOTE(Joa @ 2007 10 08, 01:38)
blink.gif musu finansai ir iki vestuviu bendri buvo, tai ir klausimas nekilo. Siaip tai labai nustebau tokia nuomone isgirdus, kad jei moteris tokia stipri kaip vyras (cia turejai omenyj ne fizine prasme turbut), tai ji ne moteriska. Maniau siais laikais jaunos merginos vertina lygybe, jei man jaunikis butu pirkes suknele, tai as jam nupirkciau kostiuma...nes uzdirbam mes vienodai ir del to nesijauciu ne moteriska, kaip ir jis nesijaucia ne vyriskas pvz. gamindamas mums pietus

Na, mes negyvename kartu ir negyvensime iki vestuviu. As uzdirbu gerokai daugiau uz ji, bet as nenoriu buti "supermenas" - as noriu buti trapia moterimi, kuria jis galetu pasirupinti, o dabar yra atvirkciai. Kalbu tik materialine prasme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apvalute: 08 spalio 2007 - 00:03
QUOTE(Apvalute @ 2007 10 08, 01:03)
Na, mes negyvename kartu ir negyvensime iki vestuviu. As uzdirbu gerokai daugiau uz ji, bet as nenoriu buti "supermenas" - as noriu buti trapia moterimi, kuria jis galetu pasirupinti, o dabar yra atvirkciai. Kalbu tik materialine prasme.

Aš irgi uždirbu gerokai daugiau nei mano sužadėtinis, tačiau kažkaip nesu linkusi dalinti pinigus į mano ir jo. Tiesiog bendri, ir dar net kol kartu negyvenome, man nebudavo nei kažkoks kompleksas, nei kažkoks žeminimas jam kokį daiktą nupirkti. Pasikeis gyvenimo sąlygos - uždirbs daugiau, o dabar yra kaip yra. KAžkaip nebegalvoju, kad vyras PRIVALO būti pagrindinių uždirbėju.

O dar norėjau paklausti, kaip ir kažkuri mergina klausė - kaip finansus skirstėt? Kaip taupėt? Ar tėvai gal ir neprašomi prisidėjo - gal padovanojo pvz. žiedus ar kąnors?
Atsakyti
Na o musus vestuvems pinigeliu dasides ir abieju teveliai.. Bent po 2 tukstantukus. jau ir tai cia skaitosi daug, bet kad patys siulosi.. O siaip tai viska patys taupomes..
O kas del skirstymo pinigu, tai pas mus yra taip.. Pinigelius vestuvems taupome atskirai. O kai jau reikes ko vestuvems, tai ir imsime nuo tos sumos atidetos ir jokio cia skirstymo nera. Tiesiog pinigai bendri tam reikalui.
Atsakyti
Sveikos,

Mes atšventėme vestuves vasarą,pinigėlių susitaupėme kartu,bet mums tėvai daug padovanojo,tai tą sumą ir viską,gautą iš svečių,investuosime į buto pirkimą..Taip kad visas organizavimas,palapinės rūpestis,šeimininkės,muzikantai,fotografas...mašinos,buvo mūsų darbelis.Juk mes suaugę,mūsų šventė,todėl savaime suprantama,kad mes ją sau ir kuriame..
O šventė bus tik jūsų,nepriklausomai,kokią ją pasidarysite-kuklią ar prabangią..Kaip kuri čia paminėjo,svarbiausia meilė ir sutarimas wub.gif
Atsakyti