Sveikos, stai mano
ypatingieji kotleciukai:
Jums reikes (2 zmonems): versienos farso, dziovintu grybu, cesnako, poro arba svoguno, kiausinio, siek tiek dziuveseliu, prieskoniu, pipiru, druskos.
Dziovintus grybus (nedaug, nedidele sauja) uzplikote verdanciu vandeniu ir paliekate isbrinkti. Tuo tarpu paruosiame farsa kotletams: sudedame farsa, kiausini, dziuveselius, susmulkinta cesnaka i viena inda, sumaisome, kad gautusi vientisa mase. Pagardiname prieskoniais. Kai grybai isbrinksta, juos susmulkiname ir taip pat sudedame i farsa. Nepamirstame ideti daug meiles!!!
Suformuojame kotleciukus. Kepame, kol graziai apskrus.
Kai kotletai apkepe, sudedame juos i puoda troskinimui, idedame poro arba (ir) svoguno, zalumynu, prieskoniu, ir uzpilame verdanciu vandeniu, galima ipilti ir siek tiek vandens, kuris liko nuo grybu. Kai kotleciuku sultinys uzverda - troskiname ant silpnos ugnies dar apie 30 min.
Padazas: ant sviesto pakepiname porus, kai jie apskrunda ipilame grietineles ir likusi skysti nuo grybu. Jei padazas per skystas, ji galima sutirstinti idejus sauksteli, du miltu.
Garnyrui tinkamiausios bulvytes.